Ja ulje mažem ne zbog kože već zbog lakše masaže, kažu da je jako korisna za bebce a i njima to prija, opusti ih pre spavanjca : )
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koje je najmanje pakovanje adaptiranog mleka koje ima kod nas da se kupi? Meni treba samo po malo da dodajem u kasice pa nema sanse da potrosim u roku od 3-4 nedelje ono veliko pakovanje.
ja josh uvek ne mogu da utvrdim koji je moj tip kozze, kamoli njegov...Hmmm a zar ne ovisi cime cete, koliko puta i koliko kolicinski mazati dete i od tipa koze?!![]()
@viktorija
pre par meseci, i sad pamtim taj period, meni je klinac bio bolestan od 20og juna do 20og jula, sa pauzama.... proliv, temp, grlo, proliv, temp, grlo, jedan antibiotik, drugi i sve tako u krug.... mislila sam da cu poludeti.... dva dana super, pa op! kljokne... i shvatila sam da definitivno to mogu ochekivati... ako mu 6 meseci ne procuri nos, tachno cu da ochekujem 7og 39temp iko zna shta... plus uz krece sad i u vrtic... jedna mama, chija su deca, blizanci, krenuli u vrtic otprilike kad i moje krece, kazze - od septembra do januara sam visila po domovima zdravlja, po apotekama i bdila nocu... ochekuj to! ebene kolektivne bolesti...
moj klinac je potpuno beo, ima malo kosice k`o svilicu... ne znam dal` da ga oshisham... meni zzaoooo....![]()
ennna smeš i od voća i od povrća sve da daješ postepeno(naravno ne daješ bobičasto voće,to znaš,i to 8 meseci nemoj davati pasulj,sočivo,kupus,pošto naduvava pa ih boli stomačić,ali sve ostalo polako smeš da uvodiš)..
Angi jogurt sam počela sa napunjenih 7 meseci,i izuzetno ga je voleo,bio je spas što se tiče jela,tako i pavlaka,jer kada sam mu umešala malo u jelo,mnogo je rađe popapao hranu....no moj nikada nije voleo da jede,ni dan danas..a luk..sačekaj sa lukom do 9 meseca...malo praziluka možeš da skuvaš u supicu ali posle praziluk izbaci ne blendaj,bebe baš ne vole ukus luka...
a što se obroka tiče,počinješ tako što prvo izbacuješ jedan podoj pre podne,i to nadomestiš čvrstom hranom...savetuju da se tako radi zbog alergija,da ako ne daj Bože ima neka reakcija to se ne desi kasno popodne ili uveče...pa onda kada su već zreli za 2 obroka čvrste hrane prvi daješ oko 10-11,a drugi popodne oko 15-16...neka voćka bude popodne a povrće prepodne...i onda kada se stiže do 3 obroka dnevno jedan je doručak oko 8,pa onda ručak oko 12-13,i večera oko 18 sati i to ti je to...sve ide postepeno i polako....nemoj žuriti...njima ta hrana za koju mi kažemo da je dosadna uopšte nije dosadna pošto se oni sreću sa svim tim ukusima po prvi put,njima je to sve novo a ne dosadno...
Od pocetka smo se kupali u penici i mazali mlekom
A za lice imali posebne kreme za lice
I tako je i dan danas
Prvo smo to neozbiljno shvatali, ali smo onda poceli da vodimo racuna, tako da smo se vise od godinu dana zadrzali na Seba Med-u
sad povremeno kupujem Nivea Baby, pa Mustelu, pa se opet vratim na Seba Med, povremeno Bubchen i Chicco
Meni je nekako normalno da je masiram mlekom, i zbog koze, i zbog mazenja i zbog rituala
A sto se kupanja tice, preselili smo se u kupatilo iz sobe u kojoj je stajala kadica na stalku (da se matora mama ne saginje puno) negde od 9 meseci, od 14 meseci se tusiramo osim ako nije ekstremno nervozna, onda je pustim da se pracaka u peni 20-ak minuta
I moj klinjo je plav i svetle puti ,a i dojio je samo mesecak dana,mozda cak i krace verovatno i to ima uticaja.Ja uskoro pocinjem da radim i pojma nemam sta cu za njegovo cuvanje.Ne mogu da napravim nikakvu varijantu,mislila sam da ga dam u privatni vrtic,u novembru puni godinu,ali kad pomislim na vadanje kod dr i ne daje mi se ,mada me to ceka kad god posao u vrtic.