SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mesec dana ga kupala u kamilici i sapunom, do drugog meseca samo sapunom, od treceg kupka... chicco...
do sedmog meseca ga kupala u kadici u sobi spavacoj, od sedmog u velikoj kadi u koju stavim njegovu kadu.... nekako mi se chini ma koliko ribala veliku kadu, nije mi dovoljno chista za njega...

idemo po vakcinu mmr... danas.
nadam se da ce sve dobro proci, imam veliku tremu, al` poshto krece u vrtic sledeceg ponedeljka, kazze, mora... :(
ova deca, samo briga...
i radost, ali i briga.... a kad zamislim da cu imati josh jedno, dupla radost, al` chetvorodupla briga.... uf, uf.

Nemoj jos da se sekiras oko vakcine :)
Reakcija je od 7. do 14. dana.

znachi, taman kad krenemo u vrtic na adaptaciju, on ce da dobije temp.
divno.
okasnila sam drugim rechima.

Zato ti i kazem da se ne sekiras ako bude reakcije da je od vrtica.
Moj je dobio 10. i 11. dan temperaturu al niko ne zna da li je to bila reakcija na mmr ili ne.
Ima dece koja nisu imala ama bas nikakvu reakcija a vidjala sam i sa nekim velikim crvenim pecatima po kozi ali bez temperature, cisto da se ne iznenadis da je svasta moguce.

ja mog kupam u kupatilu u veeeeeeeeeelikoj kadi od njegovih 5 meseci kada je već stabilno sedeo...tuš ne voli,nego da mu napravim puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno pene i onda se on tako igra 20 minuta,tuš je samo finiš pre nego ga izvadim iz kade brzinom svetlosti...a sapun sam koristila dosta dugo,oko 9 meseca sam počela da koristim kupku...sa tom istom mu perem i kosu,No tears i to je to...a ulje koristim,on jako voli uveče da se macka,i da ga blago izmasiram po celom telu,i tada trljam ulje u kožu,od čega mu je koža neverovatno baršunasta na dodir...

Blago se vama sto imate kadu! :worth: :worth: :worth:

Ok, hvala...
Nego imam problem sa pasiranjem. Moze brokoli lepo u onom secku elektricnom,ali breskva mi je u komadicima i bebac se buni,a sad mu dal kupovnu kasicu od breskve, smazao za 5min. Isargarepu sasm mourala viljuskom da dodatno gnjecim:think:

E za kupanjac mi ovako smislili...
Posto je prskanje po dnevnoj sobi prevrsilo sve mere, kupujemo na buvljaku ona dva sedala za kadu i na to cemo da stavimo kadicu u kupatilu, da se ne saginjemo...

ja imam jedno to sediste nije losa ideja..hehe mada ja sam kupila nekuprostirku za pod pa taman da lepo kleknem dole na pod i eto ti ga...otkud znam ipak da se ne oklizne sa tih sedista ,a?mislim da ne sklizne kadica i dete sa tim..jos kad pocne da stoji ...?

Evo i nas,u cetvrtak smo otisli u bolnicu na pregled i objasnili dr sta i kako,a ona predlozila da ostanemo na ispitivanju sto sam i htela.Terapija Longacef kroz infuziju 5 dana(malo pre stigli kuci).Za sve vreme u bolnici nije imao temperaturu,lepo ruckio,igrao se,bio raspolozen.Prvi dan smo snimali pluca,imalo malo sluzi,grlo crveno.Posle pregleda slusalicama dr me pita da nije slucajno udahnuo neki sitan predmet kao da ne dise bas ravnomerno(mislim da se tako izrazila),ali nije nista strasno..Vade mu rezultate,sedimentacija 61,CRP 24(duplo manje nego prethodni put),urin ok,urinokultura ok.Jutros smo primili poslednji Longacef,dr nas pustila kuci(u cetvrtak dolazimo u dnevnu bolnicu da opet vadimo krv da vidimo sta je sa sedimentacijom).Ono sto je ona zakljucila je da je grlo danas bolje u odnosu kad smo dosli,jos uvek je malo crveno,UZ abdomena odlican,zariste ne postoi vec je moguse da ide iz infekcije u infekciju.Kao naidje period kada su deca bolesljiva,navodeci njen primer da je bilo momenata kada je mislila da njena deca nikad nece ozdraviti!E sad recite mi vas zakljucak i sta znaci to "iz infekcije u infekciju"?Ne znam da li je moguce da on to vuce od prehlade,pa se posle nadovezalo more?Eto u cetvrtak cemo videti rezultate,ukoliko opet bude visoka sedimentacija ne znam da li da trazim uput za Tirsovu(nismo iz Bg) ili sta vec???

"iz infekcije u infekciju"

Predpostavljam da to nema bas bukvalni prevod.
To bih ja ovako objasnila...imunitet je oslabljen obicnom prehladom.Nakon nekog vremena mislimo da je dete dobro ali njemu treba jos neki period nakon prehlade da se oporavi potpuno.Posto je ono dobro igra se sa ostalom decom od kojih je mozda neko nosilac bakcila i sta se desava...nase dete opet postaje bolesno.I tako to ide redom.Infekcija na infekciju i organizam dodje do tog stadijuma da se jednostavno preda i da nemoze vise da se bori.
Nadam se da sam dobro "iznela svoje misljenje" :D

..ja sam i dalje shokirana savetima babice u nemachkoj..
..beba se kupa jednom do dva puta nedeljno, vodom sa par kapi
maslinovog ulja, bez ikakvog sapuna, kupke i slichno.. :neutral:
..koza se ne maze nichim, ni guza ni telo.. :neutral:

Ovako slično ja svoju decu kupam. Sapunom detaljno peremo rukice, nogice, pišu i guzu, kratko protrljam ostatk tela sapunom i odmah ispiram i punim kadu čistom vodom u koju dodam par kapi maslinovog ulja i koža im bude meka i svilenkasta... Mlađoj ćerci (7m) sam Pavlovićevu mazala sveukupno desetak puta. Niti jednom joj se nije ojela guza, zacrvenela ili nešto slično, naravno odmah je presvlačim nakon kakanja.
Ja ne vidim niti jedan razlog da se bebci tretiraju sa toliko kozmetike.

S tim što se mi kupamo svaki dan...

Poslednja izmena:
Ovako slično ja svoju decu kupam. Sapunom detaljno peremo rukice, nogice, pišu i guzu, kratko protrljam ostatk tela sapunom i odmah ispiram i punim kadu čistom vodom u koju dodam par kapi maslinovog ulja i koža im bude meka i svilenkasta... Mlađoj ćerci (7m) sam Pavlovićevu mazala sveukupno desetak puta. Niti jednom joj se nije ojela guza, zacrvenela ili nešto slično, naravno odmah je presvlačim nakon kakanja.
Ja ne vidim niti jedan razlog da se bebci tretiraju sa toliko kozmetike.

S tim što se mi kupamo svaki dan...

..pa tako sam i ja kupala decu, osim shto sam mazala guzu pavlovicevom sve dok nisu skinuli pelene..
..nisam koristila nishta od kozmetike osim sapuna i pavloviceve,
i shampon tek kad im je kosica porasla, zato shto se manje mrsi nego od sapuna..
..ali ovde sapuna NEMA uopshte.. :confused:
..ni kod pranja guze ni kod kupanja.. :confused:

Nda... jeste čudno...
Kad sam prvi put pročitala tvoj post pomislila sam: pa ovako i ja... E kad sam svoj post pročitala, shvatih da se bitno razlikuje kako i koliko decu kupam :lol:
Još sam htela da dodam da ih povremeno namažem bebi uljem i masiram pa reko ajd bolje da ćutim :mrgreen:

..ja sam izbegavala ulje... :) ..nekako mi je to teshko i opterecujuce za kozu..
..preko leta, kad "pocrnimo" ili preko zime, kad se nose hulahopke i koza nije na
vazduhu, ponekad sam ih mazala bekutan mlekom za telo..
..i sebe ponekad mazem njim, svidja mi se kako mirishe i divno ga upije koza.. :)

Back