SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
možeš kelerabu već sa 5-6 meseci...a te kremice za zimu i sve,dobro kaže november,tu na našem podneblju to ne treba...samo običnom kremicom u zimsko doba češće namazati lice,i obavezno pre izlaska...to je sve...

CRP je protein u krvi,nadjoh na netu,povecava se ukoliko je aktuelna upala,na rukama mi kuti pa krene sa placom i sve tako,evo ga misic,zaspao je oko20h,iscrpljen je od prosle noci.Sutra cu da trazim uput za bolnicu,sad razmisljam kakvu upalu moze da ima?!

Moram da se vratim na ovo jer me je totalno pomerilo..Prvo i osnovno pravilo..kada beba dobije visoku temp, pravac dr. ili laboratorija i kontrola urina.POvisen CRP je znak neke infekcije( koja se utvrdjuje analizama, najcesce se krece od urina, pa krv, koprokultura..) a moze da bude i virus koji samo prozuji kroz bebin organizam...CRP sve preko 5 nije dobro...Kako me je iznervirala tvoja pedijatar..znaci..uhhhhhh uglavnom se da longacef intervenski, a ako je nesto ozbiljnije lezi se par dana.Kako i na osnovu cega su mu prepisali one antibiotike..oni se najcesce daju posle longacefa...Bitno je da se na vreme otkrije , jer nedaj Boze da je urinarna infekcijakoja moze da ostavi i oziljak na bubrezima...:rtfm:
Ja ne mogu da verujem da je pustila bolesno dete da ide na more...:eek::eek:

Kako ste uvodile zumance?! Koliko ste stavljale, koliko puta ste ga davale nedeljno i dal vasa deca vole/podnose zumance?! Hvala!

prve nedelje daješ 1/4 žumanca,druge nedelje pola žumanca,3.nedelje 3/4 žumanca,i 4.nedelje celo žumance...prve nedelje daješ 3 dana zaredom kao sve ostale ukuse,a posle barem 2x nedeljno...mešaš sa povrćem,tako da ne bi trebalo da ne voli...

prve nedelje daješ 1/4 žumanca,druge nedelje pola žumanca,3.nedelje 3/4 žumanca,i 4.nedelje celo žumance...prve nedelje daješ 3 dana zaredom kao sve ostale ukuse,a posle barem 2x nedeljno...mešaš sa povrćem,tako da ne bi trebalo da ne voli...

Danas je jela sa povrcem celo zumance, a uvodili smo joj i vec je jela ali se danas ispovracala :sad2: pisala sam u kafanici o tome mici...

Kako ste uvodile zumance?! Koliko ste stavljale, koliko puta ste ga davale nedeljno i dal vasa deca vole/podnose zumance?! Hvala!

Ja sam uvodila postepeno kako je Mici opisala,ali sam zumance uvek stavljala u flasicu sa mlekom.A sada mi zumance ne jede svaki dan,a posto jaja inace ne voli :confused: dajem mu ga tako sto mu napravim przenicu , krisku hleba natopim celim jajetom,ne razblazujem mlekom i ne dodajem brasno,znaci samo jaje i hleb i on to smaze.

Mi smo zumance sa 6 meseci, pre mesa, kao sto je Mici napisala - od 1/4 do celog. sad jede jaja najvise 2 puta nedeljno, ne voli ih preterano
kad malo bolje razmislim, ona bas i ne voli da jede, smara je jelo, obrok je za nju jako staticna aktivnost
uzas

Eh nista nalazi krvi su ok, povracala od onda vise nije, niti ima temp. :aha: sad je cila mila vesela, skici igra se sa bakom... :D ali ja ipak insistiram na tome da moja majka juri njenu mokracu i da da na analizu za svaki slucaj nece skoditi :aha: prestravila sam se danas... uzas... :sad2: a sad se razmisljam dal da otputujem... :besna:

nemoj zezati bre sve uplaceno sutra se putuje...znaci nema nazad...a Makica ce biti dobro sa bakom,to znas i sama!

Znam... cak stavise ipak sam ja majcino dete, imala je praksu kakvu takvu na meni pa ce Marta mozda biti i bolje pazena i mazena kod nje, jer ipak unuka je to! :D ja sam "samo" mama :mrgreen:

Glavu gore...bice sve :ok:

Hvala!!! :D :zag: :cvet:

E stvarno ste mi puno pomogle, hvala vam puno!!! :zag: Sad cu u to ime da stavim njenu fotkicu od danas kad sam je slikala u stilu Anne Geddes mog idola! :D :mrgreen:

Back