SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam davala avokado ali ovde uvoze bas dobar. u srbiji nisam probala al verujem mici jer sam probala mango i papaju i bacila u djubre.. :( nadam se da negde ima da se nadje bolji..
izgleda mi dete ne voli meso. hoce klopu sa mesom samo kad stavim puuunoo pirinca :(
(ni mama ne voli meso al nasa cera je ipak tatin sin..)

ja se nesto prehladila,malo temperatura,malo nos i grlo pa me strah posto sam sama sa bebcom da mu ne prenesem,nosam onu masku hirursku al opet mi frka...sta da radim kao prevenciju kod njege da mi se malisa ne razboli :( ?kad kine ja se sresiram al to je vise fizioloski pogotovu ujutru,al opet ,bas me strah da se ne razboli,bar ne jos dok je tako mali...?

i ja :(

nego...ja mom detetu jos nisam izbacila onaj prepodnevni san tj dremku...nemogu nikako,svi mi kazu izbacuj ali sta da radim kad jednostavno nemoze da izdrzi,ustane u 6:30-7:00 i onda hoce oko 10-11 da spava,pa mi kazu da mu to izbacim i ostavim tu dremku za poslepodne oko13h,ja sam pokusala....problem je sto jako slabo spava nocu a i uvece kad legne do 12 se non-stop budi...savet?

ja se nesto prehladila,malo temperatura,malo nos i grlo pa me strah posto sam sama sa bebcom da mu ne prenesem,nosam onu masku hirursku al opet mi frka...sta da radim kao prevenciju kod njege da mi se malisa ne razboli :( ?kad kine ja se sresiram al to je vise fizioloski pogotovu ujutru,al opet ,bas me strah da se ne razboli,bar ne jos dok je tako mali...?

Запамти бебе су много отпроније него што то ми мсилимо,ако си прехлађена неможеш му ништа пренети али ако имаш неки вирушчић свакако је у контаткту са тобом ,ал без панике издржаће бебац

Poslednja izmena:
nego...ja mom detetu jos nisam izbacila onaj prepodnevni san tj dremku...nemogu nikako,svi mi kazu izbacuj ali sta da radim kad jednostavno nemoze da izdrzi,ustane u 6:30-7:00 i onda hoce oko 10-11 da spava,pa mi kazu da mu to izbacim i ostavim tu dremku za poslepodne oko13h,ja sam pokusala....problem je sto jako slabo spava nocu a i uvece kad legne do 12 se non-stop budi...savet?

on samo jednom spava?ako možeš nekako da prepoloviš na dva puta ako ne,kreni jedan dan u 11 sledeći u pola 12 i tako sve dok ne bude neka sredina,bolje će ti spavati naveče jer oni i trebaju da se izmore,moj zaspi oko 12 ili 13 i preko noći super spava i ujutro duže:aha:

podseti me molim te,koliko meseci sada ima?

..to sa spavanjem je jako individualno..
..oboje moje dece su sa oko 6-7 meseci pocheli da spavaju samo jednom, oko 12-13h,
a oko rodjendana su izbacili i drugo spavanje..
..ali zato - u 20h kupanje i do 21 su u dubokom snu, a bude se u 7h i posle flashice mleka
spavaju do pola 9 ili 9.. :)

jeste culi da se otvara Aksa 19.u Imo centru na NBG tamo gde je nekada bio Turbo Limac :)eto cisto da mame koje su u blizini znaju da imaju jos jednu radnju za bebce u kraju :)

Super otici cemo :D

ja sad stavim Lazara u stolicu i on ima svoj pribor za jelo ali više grabi rukicama i čim počne da baca hranu,pribor se oduzima i on se vadi iz stolice, ako misliš na tako nešto,
to njemu znači da neće više da jede:think:

Hmm pa posto sam procitala nesto sad cu da ti kopiram :aha: samo sekund :zplez:

Vaša beba ove nedelje - 7 mesec, 1 nedelja

Bebac sada može da jede prstićima. Kada savlada veštinu da sa palcem i kažiprstom uhvati sitne predmete kao što je komadić hleba, kolutić šargarepe ili zrno graška to znači da je napravio prvi korak ka samostalnom hranjenju. Dajte detetu da se samo hrani iako će praviti nered i farbati zidove hranom, jer ukoliko branite da se hrani prstima preskočiće fazu u samostalnom hranjenju i najverovatnije ćete morati da hranite dete i kada njegova generacija počne naveliko da jede samostalno.

po nekom pravilu da,ali ako noću spava tako loše,onda se ne čudim da nadoknađuje u toku dana...elem kako je Wenerica i pisala pokušavaj po 30 minuta svaki dan da produžiš budne sate,i tako ćeš za par dana dogurati do 13 sati,i onda početi ga navikavati da svaki dan zaspi u to vreme,i ako je dovoljno umoran spavaće duže i izdržaće posle do večeri,ali ćeš verovatno videti na njemu da će se ranije zamoriti,ranije ćeš morati da ga okupaš,i polako će se ustaliti novi ritam i navići će se...moraš biti istrajna...nama je uspelo...

to je sasvim okej...i upravo kako si pisala,neka glođe hleb,komadiće krompira,šargarepu,a ti pored kašikom hraniš...kada počne da razbacuje,uzmeš tanjir i izvadiš je iz hranilice...ako misliš da nije jela dovoljno,za 3o minuta pokušaš ponovo...

16 meseci i po nekom pravilu bi trebao samo jednom sad da spava

Koliko se secam cuveni dr S[pk kaze da deca mogu i tokom druge godine da zadrze prepodnevno spavanje i da je to individualno.
A sta znaci lose spava nocu, ajd malo pojasni.
Moj spava jednom dnevno a vrsnjaci su ali se desi da ako ustane pre 7 dremne jos uvek i pre podne. Ako ustane izmedju 7 i 8 onda spava jednom ali jedva dobaci do 12.30, redje do 13 h za tu popodnevnu dremku. I to se razlikuje, nekad spava sat, nekad dva a nekad i tri, mada redje. Uvece je uglavnom izmedju 8 i 8.30 u krevetu.

Ne bas... :aha: sad joj manje pasiram ostavim da ima i malo krupnijih parcica ali ne bas skroz krupnih :D jel to ok?! :think: ipak ima jos uvek samo 2 zubica...

..pokushaj da joj izdvojish pre pasiranja
par zrna grashka ili par kolutica ili shtapica shargarepe
ili koju kockicu krompira - na poseban tanjiric,
pa neka lovi prsticima i neka pojede bar neki...
..ostalo ispasirash ili iseckash sitno ili kako vec spremash
pa kad joj dosadi "pecanje" i kad pochne da se igra, ili kad sve pojede
- uzmesh chiniju i nahranish je kao uvek..
..josh je malecka da pokusha sama da jede kashikom, ali i to ce doci na red, za koji mesec.. :)

Back