Jeste li čuli da neki akušeri i neonatolozi savetuju majkama koje rode dete sa smatnjama u razvoju, odnosno nekim ozbilnjim poremećajem ili hendikepom, da je bolje da ga odmah ostave. Istražujem tu temu pa bi mi dobro došle informacije! Hvala!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
xpajamacax:ja sam anu rodila.
a rečeno mi je da je ozbiljno poremećena(nedostatak plodove vode je bio problem)
"ljubazna" doktorka sa patologije Lj.M.iz Višegradske mi je zagrlivši me rekla:
ma da vadimo TO, mlada si imaćeš ti još dece!!!!
bila sam u 6.mesecu.
ana je zdrava, pametna,lepa devojčica.
nemam pojma odakle mi snaga da odem iz bolnice...
i da pokrenem preglede na raznim mestima.
a do kraja mi je lebdelo u glavi da je teško poremećena.
znam za jednu bebu hidrocef. koju su ostavili u ustanovi.
majka je nije videla, a otac je odlazio svaki dan. potonuo. mislim da bi mu bilo lakše da je u porodici ,sa njima.
ma oni se ponašaju kao da su to pilići!
pa normalan čovek i prema pilićima ima normalnije emocije!!!
često mi dođe da odem kod nje i da joj pokažem ONO što sam po njenom nalogu rebala da IZVADIM!!!!
indigo:jesam, cula sam za tako nesto; zaovina jetrva je rodila (drugo) dete sa daunovim sindromom, sa mnogim dodatnim organskim manama (srca, skeleta, slicno), i savetovano joj je da ga da u dom. nije bio u pitanju akuser, ali pedijatar i klinicki psiholog su to sugerisali kao opciju.
majka deteta je lekar, i ona i suprug su otprilike godinu dana razmisljali, vagali, borili se za dete (vrlo dobrostojeci ljudi, to su bile silne terapije i konsultacije, i ovde i u zemlji), pokusavali sve i svasta, i najzad se prelomili i ga dali u suboticu. prelomni trenutak je bio kada im je licno upravnik ugledne klinike u bg rekao da ima skoro 300 zdrave dece na cekanju (zbog operacije srcane mane i slicnog), a njihovo ne misli ni za ljubav ni za pare da preko reda ubaci na operativni program (malko brutalnije i direktnije receno od ovog sto sam napisala).
ljudi su tada imali jedno sasvim zdravo dete, posle ovog su dobili jos jednog sasvim zdravog momcica, i sve je to bilo davno (najmladje dete danas ima 12 godina). decko sa daunom je odavno umro.
koliko se secam, nekoliko puta sam cula za ovakve sugestije i predloge nesrecnim roditeljima, ali samo ovu situaciju sam izbliza gledala godinama.
maminozlato:Vidim da su postovi stari, ali mozda ce neko procitati ovaj post.Pre 16 meseci rodila sam bebu sa Daunovim sindromom. U trudnoci nisam znala da beba ima pomenuti sindrom. Na samom rodjenju po reakcijama sestara i doktorke primetila sam da sa bebom nesto nije u redu. Kao da nije dovoljno sto je beba bolesna nego smo prosli kroz pakao koji su nam priredili svi od reda na "Betaniji" u Novom Sadu. Receno nam je da je beba maltene monstrum, da ce samo kricati i lezati, da cemo je naci mrtvu u kreveticu jer nismo znali da joj ukazemo medicinsku pomoc, da je bolje da je damo u "Kolevku" u Suboticu da tamo zivi, nego da je donesemo kuci da umre. Naravno da smo bili u soku. Nisam je nijednom podojila, za 3 dana sam je videla nekoliko puta, otpustena sam na dan svog rodjendana kuci (naravno bez bebe). Ona je istog dana prebacena na Genetiku u decijoj bolnici. Savetovali su da je zaboravimo, da je ne posecujemo, da ne zovemo da pitamo za nju, da se vratimo u normalu i rodimo drugo dete koje ce nam pomoci da je zaboravimo. Naravno da ih nismo poslusali i da smo odlazili svaki dan da je obilazimo. Kako je vreme prolazilo, mi smo se naslusali strasnih prica i nasom odlukom je Olivera sa mesec dana starosti prebacena u "Kolevku". Nije potrebno da objasnjavam sta je to znacilo za nas i kako smo se osecali u tom periodu. Obilazili smo je svakih par dana, nosili kolica i izvodili je u setnju po gradu. Najteze je bilo uspavati je na rukama, spustiti je u metalni krevetic i otici.
Nakon 2 nedelje pakla i nekoliko kutija sedativa, resili smo da dovedemo kuci nasu "gospodjicu bebu" (tako je njen taja zove). Ocekivali smo da se desi ono najgore.
Medjutim Olivera je ok zdravlja, ponekad pokupi koji virus, uostalom kao i ostala deca.
4 puta smo bili u "Kolevci" i za to vreme smo videli samo 2 para roditelja. To je zalosno.
Zalosno je i to sto su svi monstruozni saveti u porodilistu potekli od medicinske sestre koja je meni veoma blizak rodjak. Nikad necemo sebi oprostiti prvobitnu odluku i nikad Oliveri necemo moci to da nadoknadimo. Vreme ne mozemo vratiti nazad ali mozemo informisati druge ljude da ne ponove nasu gresku.
Olivera je na testu razvoja osvojila 64 boda (QR=64), a da bi zdravo dete krenulo u skolu mora da ima 80 bodova, Rekli su nam da vecina Daunica ne prohoda. Nije tacno. Oljica je sa 16 mes. u poslednjoj fazi prohodavanja. Sve sto ste culi na Tv-u ili procitali negde, uglavnom je laz.
Pogledajte "kako izleda monstrum beba" i da li taj mali osmeh ima cenu:
www.flickr.com/photos/olivera
maminozlato:Vidim da su postovi stari, ali mozda ce neko procitati ovaj post.Pre 16 meseci rodila sam bebu sa Daunovim sindromom. U trudnoci nisam znala da beba ima pomenuti sindrom. Na samom rodjenju po reakcijama sestara i doktorke primetila sam da sa bebom nesto nije u redu. Kao da nije dovoljno sto je beba bolesna nego smo prosli kroz pakao koji su nam priredili svi od reda na "Betaniji" u Novom Sadu. Receno nam je da je beba maltene monstrum, da ce samo kricati i lezati, da cemo je naci mrtvu u kreveticu jer nismo znali da joj ukazemo medicinsku pomoc, da je bolje da je damo u "Kolevku" u Suboticu da tamo zivi, nego da je donesemo kuci da umre. Naravno da smo bili u soku. Nisam je nijednom podojila, za 3 dana sam je videla nekoliko puta, otpustena sam na dan svog rodjendana kuci (naravno bez bebe). Ona je istog dana prebacena na Genetiku u decijoj bolnici. Savetovali su da je zaboravimo, da je ne posecujemo, da ne zovemo da pitamo za nju, da se vratimo u normalu i rodimo drugo dete koje ce nam pomoci da je zaboravimo. Naravno da ih nismo poslusali i da smo odlazili svaki dan da je obilazimo. Kako je vreme prolazilo, mi smo se naslusali strasnih prica i nasom odlukom je Olivera sa mesec dana starosti prebacena u "Kolevku". Nije potrebno da objasnjavam sta je to znacilo za nas i kako smo se osecali u tom periodu. Obilazili smo je svakih par dana, nosili kolica i izvodili je u setnju po gradu. Najteze je bilo uspavati je na rukama, spustiti je u metalni krevetic i otici.
Nakon 2 nedelje pakla i nekoliko kutija sedativa, resili smo da dovedemo kuci nasu "gospodjicu bebu" (tako je njen taja zove). Ocekivali smo da se desi ono najgore.
Medjutim Olivera je ok zdravlja, ponekad pokupi koji virus, uostalom kao i ostala deca.
4 puta smo bili u "Kolevci" i za to vreme smo videli samo 2 para roditelja. To je zalosno.
Zalosno je i to sto su svi monstruozni saveti u porodilistu potekli od medicinske sestre koja je meni veoma blizak rodjak. Nikad necemo sebi oprostiti prvobitnu odluku i nikad Oliveri necemo moci to da nadoknadimo. Vreme ne mozemo vratiti nazad ali mozemo informisati druge ljude da ne ponove nasu gresku.
Olivera je na testu razvoja osvojila 64 boda (QR=64), a da bi zdravo dete krenulo u skolu mora da ima 80 bodova, Rekli su nam da vecina Daunica ne prohoda. Nije tacno. Oljica je sa 16 mes. u poslednjoj fazi prohodavanja. Sve sto ste culi na Tv-u ili procitali negde, uglavnom je laz.
Pogledajte "kako izleda monstrum beba" i da li taj mali osmeh ima cenu:
www.flickr.com/photos/olivera