Savet u vezi prijatelja

Zanima me, da li neko od vas mozda ima slican problem. Imam jednog prijatelja, dobar je lik, dobra osoba, uvek se nadjemo jedno drugom kad nesto zatreba, dosta se razlikujemo, ali isto tako u mnogo cemu smo i slicni. e sad sta je problem. Lik mnogo prica. Ali mnoooogo. A ja sam s druge strane neko ko ne voli da prica ako nema o cemu, takodje ne posdnosim zivkanje telefonom svakog dana, skype svakog bozjeg dana, a on voli mnoooogo da prica i kad uopste nema o cemu i ocekuje od mene da nekad sedim na skajpu i po 40 min i sl. Imam migrene od toga. Krijem se ko p..... na skajpu. I moram da ga doziram, ono 2-3 puta nedeljno, a sve preko toga je stetno po moje zdravlje. Ne osecam se dobro. e sad, ne bih da prekinem nase prijateljstvo jer je dobar drug. Ali s druge strane ne bih ni sebe da zrtvujem i maltretiram. Da l' se neko naso u slicnoj situaciji i kako je postupio? Unapred hvala.
To bar nije problem.

Ти би се иеб.ала, ал да ти не уђе. (немој ово буквално схватити, јер буквално није тачно! :hahaha:).
Е, душо, не може и једно и друго. Одлучи се или за једно или за друго. Ако ти је стало до њега, онда му залепи лепљиву траку преко уста па нек ћути. Те онда кад мислиш да он нешто треба да каже, одлепи је, те нека он рекне шта има. После му онда опет залепи. И све тако редом.

Ако има још нешто да ти помогнем, рекни дер, леба ти.
Хвала.

ako ne možeš da mu kažeš,
tako isto kao što si rekla nama
doslovno
onda ti i nije prijatelj...

to što je neko
"dobar je lik, dobra osoba, uvek se nadjemo jedno drugom kad nesto zatreba"
nije dovoljno
da bi odnos bio dobar i kvalitetan.

a i zašto bi gajila nekvalitetne, smaračke odnose sa tebi neinteresantnim ljudima?

Back