QUOTE]
...Nije poenta da li je nesto dobro ili ne,vec da li je ispravno.Ako je ispravno,onda je i dobro.A sta je dobro? To nam moze reci samo nasa svest.Tako ja funkcionisem.
.......
Uvek ce se doci do ove tacke: Sa jedne strane imamo ono sa cim ce se vecina sloziti da je opsteprihvatljivo ponasanje a sa druge strane, u praksi,
svako se ponasa onako kako njemu odgovara i rukovodi se samo svojim licnim sudom o svojim postupcima (da ne bude zabune, ja to ne osudjujem vec samo dajem komentar neceg sto je ocigledno i primenjivo, po mom misljenju, na ogromnu vecinu ljudi). I kao "resenje" te razlike izmedju misljenja i delanja javlja se verbalna (pisana) razmena stavova i gde ce na kraju "pobediti" stav sposobnijeg da ubedi vecinu u svoje argumente. Naravno, imacemo i odredjen broj ljudi koji se ostati dosledan svom misljenju ali je to po pravilu uvek manjina. A ako naidjemo na sagovornika koje ce imati za cilj ne da "pobedi" vec da stvarno konstruktivno ucestvuje u raspravi sa zeljom da dodje do zajednickog zakljucka sa suprotnom stranom onda se ta razmena misljenja podize na nivo koji zahteva mnogo znanja i sposobnosti i postaje nezanimljiv za vecinu. I to je, mislim, razlog zasto tuzni patak (neka mi ne zameri sto ga pominjem ovde) uvek ima "materijala" za postovanje dajuci tako svoj doprinos pokusaju pravilnog definisanja odnosa po raznim temama. Sve u svemu, ipak smo svi mi ovde samo da bi se manifestovali, zar ne? (Moram pomenuti i da ne mislim da je to sad nesto lose).[/QUOTE]
Boldovano: ne svi.I to bi bilo vrlo pogresno,odnosno veoma lose za tog pojedinca.
Lepota razmene reci i misli je u tome sto to moze da nas oplemeni,podstakne na razmisljanje i preispitivanje vlastitih stavova.Lepota je u ucenju kroz razgovor i o sebi i o drugima.Mentalna,duhovna gimnastika.Ne mislim da treba ili je cilj nametanje vlastitih stavova.Lepota je u putu,ne u cilju
Lepota je u razlicitosti.Ja samo iznosim svoje misljenje,nista vise od toga.I pokusavam da razumem tudja.Pri tom poredeci svoje sa tudjim.Nekad se korigujem ,nekad se slozim,nekad ne.
I da slazem se u delu da kad se rasprava podigne na visi nivo tad prestaje biti zanimljiva vecini.Postaje nerazumjiva i intelektualno previse zahtevna.Ali to nije razlog da ne postoje i takve rasprave.