Saturn u natalnoj karti

Nina, Eve bas to sam mislila prvi saturnov povratak. Sta li mi sprema za par meseci? Necu ni da mislim.
:lol:

edit Eve hvala na linku, eto i ja sma u podznaku rak, a o tome su bas pricale :lol:

Nina nasla sam ovo- 7,5 godina tuge
Saturnovi Sade Sati

Nastaje kada Satrun prolazi kroz, 12. 1. i 2. kuću od znaka u kojem je Mesec bio u trenutku rođenja.

Taj period traje 7 i po godina, ovo je najteži period života za osobu ako ne shvati dobro šta mu se događa, rastanci, teškoće, gubitak voljenih, prekid veza, loše zdravlje depresija.

Kada prolazi kroz 12. kuću (od Mesečeve), to obično više osećaju rođaci i okolina.

Kada prolazi kroz 1. tiče se same osobe.

Kada prolazi kroz 2. uperen je na dobrobit dece i sopstvenih dela, a može i da izazove smrt.

Sade sati se ponavlja dva tri puta u toku života sa razmakom od oko 30 godina, a smrt se događa pri prvom prelasku drugom a sigurno pri trećem prelasku.

To ne mora neophodno biti fizička smrt, već kraj vrednosti ponašanja, odnosa koji su bili važni u predhodnom periodu a sada su prevaziđeni.

Poslednja izmena:
Ljudi ja ću da umrem dok mi saturn ne izađe iz 12kuće. Iskočiću iz kože. Sve u meni se buni protiv ovog života. Promašila sam ceo život i sada bi ili da umrem ili da pobegnem na drugi kraj sveta a znam da bi tamo umrla za mojom porodicom. Nikada u životu nisam doživljavala nešto slično. Proradio mi je čir od muke valjda. Tek u avgustu mi saturn ulazi u prvu kuću. Ceo život sam obožavala svoga muža a sada mi netreba niko. Nemogu da spavam. Šta da radim? Kada će mi početi bolji dani? Šta će se desiti samnom? http://img140.imageshack.us/img140/3263/astro2gw17morexxxx64883.gif

Ljudi ja ću da umrem dok mi saturn ne izađe iz 12kuće. Iskočiću iz kože. Sve u meni se buni protiv ovog života. Promašila sam ceo život i sada bi ili da umrem ili da pobegnem na drugi kraj sveta a znam da bi tamo umrla za mojom porodicom. Nikada u životu nisam doživljavala nešto slično. Proradio mi je čir od muke valjda. Tek u avgustu mi saturn ulazi u prvu kuću. Ceo život sam obožavala svoga muža a sada mi netreba niko. Nemogu da spavam. Šta da radim? Kada će mi početi bolji dani? Šta će se desiti samnom? http://img140.imageshack.us/img140/3263/astro2gw17morexxxx64883.gif

Draga,ja sam prezivela u najnezgodnijem dobu ovo saturnsko cudo kroz 12.u i 1.u...(i to je bio u raku i lavu tada) vala mi je opecatio zivot. Veruj mi ako jos nije zagazio u 1. *mada doduse sad pricam uopsteno,nisam gledala tvoj horoskop* ceka te jos kojesta. ovo je najznacajniji Sa hod. U 12.oj se budi nasa karma, a cir se zaista javlja kad je SA na tsu 1.og polja... Imala sam napade bukvalno, i takvih zdravstvenih problema a nikad nisu uspeli lekari da utvrde sta je i kako da me lece. Suvise depresija,suvise iskusenja i testiranja nasih psiho spsoobnosti. Recimo po nekoj teoriji, *moram da priznam da je zaista teorija proverena i na mom i na tudjim primerima* koja ukljucuje i cir i ukoliko smo imali neku karmicku sudbinsku vezu onda ta osoba ulazi u nas zivot i gotovi smo za vek vekova...:worth:...i bavljenje astrologijom,tj nase interesovanje se probudilo kad je Sa zagazio na tlo 12....e pa prvo polje kaze i da cemo mozda da odbacimo sve stare forumule i gradimo novi identitet. Pocnemo necim novim da se bavimo,zabatalimo stari posAo i sl...:lol: Takodje veze i ljubavni odnosi dosta su dinamicni tokom ovog sa hoda....Nista nije nacisto..jos ova Devica je dosta laksa nego lav ili rak..tugo,sta ja preziveh......:sad2:.....ali sam zato,zahvaljujuci ne znam cemu, jaka pa sam se izdigla iznad svega i uspela da budem nasmejana uprkos svemu...:manikir:...Uostalom Saturn prestaje da boli kad pocnemo da se bavimo sobom,suocavamo sa sobom,sa zivotom,sa karmom,kad smo dobri studenti,on nas nagradjuje...Kad se Sa nadje na 5* do vrha kuce i kad je na vrhu tad je zaista nejneobicniji,jer nikad ne znamo cemu da se nadamo..Uvek dobijamo "poklon" na neki nacin...kako smo se ponasali tokom njegovog boravka u odredjenoj kuci,tako treba da cekamo "rezultate" ispita kad je napusti...On tu malo kaska..pa cekamoooooo nekad i duze.......Prvo polje ce doneti dosta promene u kombinaciji sa ovim Profanom...:P....Mozda se cak odlucis i na psihoterapiju,sto nece znaciti da si luda,vec da si spremna da se suocavas sa samom sobom...I treba da znas da ces kada pregrmis ovaj Sa hod, imati jednu utabanu stazu za narednih odprilike 29 godina...I posle kad ti udje u 2.polje ili koje god,znaj da sve sto se desava tad je vezano za 12. i 1. tj ako budes sto vise slusala cika Saturna tad, lakse i lepse ce biti posle...:ok: Ja doduse volim Saturn, zahvalna sam mu mnogo. Dao mi je mogucnost da spoznam sebe ovu sad sebe i onu nekad sto je ostala u nekoj od proslosti. Cinjenica da je Pakao,ali treba upoznati is svoje demone....Devica je malo neposlusna za Saturn doduse......bezi bezi beziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..............al nemoj da joj dozvolis. Drzim ti fige :cmok2:.

Poslednja izmena:
Olivera ,sve je to tačno, baš kao što si opisala. Ali ja povređujem ljude oko sebe jer neznam više da se kontrolišem. Do sada sam nekako uspevala da pazim na svoje ponašanje ali sam bila jako depresivna. A sada odjednom osetim veliku navalu besa i želim da prekinem sa tom kontrolom i ograničenjima koje sam sama sebi zadala. Kako li će biti kada mi SA bude u konjukciji sa PL u prvoj kući??? Da li je ovaj Tranzit SA kroz 12 i 1 kuću izražen kod svakoga ko ima neki aspekt SA ili samo kod nas kojima je vladar SA? Ili mi samo to mnogo jače osetimo pa ko preživi pričaće? Volela bi da znam šta me još očekuje ali sama sebi nikada neznam da odredim neki događaj...

Draga fiuma Meni je Saturn nedavno izasao iz 12 kuce Lava, bilo je to 6 godina pakla(kolio dugo je on bio u mojoj 12 kuci ne znam ali ja sam ga toliko dugo osecala).sa ove distance mogu konstantovati da sam mozda samo bila los i tvrdoglav ucenik koji nije hteo da nauci lekciju i bukvalno me je terao da je ponavljam iznova,i iznova neverovatno kako su mi se iste stvari istim redosledom desavale a ja nisam mogla to da prihvatim. Potonula sam dudlje nego sto sam ikada mislila da mogu i prezivela lomove za kakve sam mislila da nemam snage da ih prezivim i sto je naj gore (sada misim naj bolje) u tim trenutcima kao da neko izbrise sve one koji bi mogli u neku ruku da mi pomognu i bila sam potpuno sama mislila sam da ludim,ceo moj zivot je izgledao kao velika greska, zela da me nema imala u jednom trenutku 42 kg jer nisam mogla da jedem od nervoze a pri tom imala malu bebu kojoj i bila savesna da sam joj jako potebna.Generalno moj problem je bio vezan za muza(ostalo se samo nadovezivalo) samo malo obrnuto kad god mi je bio potreban nikada nije bio tu za mene, stalno su tu bila neke trzavice ,rasprave... onda sam ja u jednom trenutku shvatila da sve mogu sama, da imam snagu i jacinu koje nisam ni bila svesna, razisli smo se (to je definitivno bi deo lekcije:)) i sve je nekako pocelo da dolazi na svoje mesto. zaposlila sam se, ugojila:D, pronasla svoj osmeh koji mi je toliko nedostajao i na kraju sa bivsim suprugom ostvarila odlicnu komunikaciju(ali sam prijateljsku). ali naj bitnije naucila koliko sam ustvari jaka,svoja,sposobna i joj milion sitica zbog kojih sam sad ustvarni zahvalna za tu jako tesku lekciju, nekako zivot gledam drugim ocima, sirom otvorenih ociju i ne dam da mi nista promakne i stvarno sam srecna.
To je bila moja matura samo probaj da proniknes na sta te Saturn opominje. :heart:

Olivera ,sve je to tačno, baš kao što si opisala. Ali ja povređujem ljude oko sebe jer neznam više da se kontrolišem. Do sada sam nekako uspevala da pazim na svoje ponašanje ali sam bila jako depresivna. A sada odjednom osetim veliku navalu besa i želim da prekinem sa tom kontrolom i ograničenjima koje sam sama sebi zadala. Kako li će biti kada mi SA bude u konjukciji sa PL u prvoj kući??? Da li je ovaj Tranzit SA kroz 12 i 1 kuću izražen kod svakoga ko ima neki aspekt SA ili samo kod nas kojima je vladar SA? Ili mi samo to mnogo jače osetimo pa ko preživi pričaće? Volela bi da znam šta me još očekuje ali sama sebi nikada neznam da odredim neki događaj...

Sta je problem kod tebe? :aha:
Prvo ti si Jarac, Sunce koje ima zadatak da izgradi jedan novi identitet u ovom zivotu, a naravno nije mu lako,jer je ovo Sunce, zabojeno Saturnom....Ima tu dosta iskusenja, opet glavna mana globalno kod jata Jarca, sto je on fokusiran na konkretne cinjenice, on trazi FORMU *pricam ti sad o psiholoskoj pozadini Jarca, veruj mi mozda ne umem ovo tako dobro da objasnim ali i te kako razumem kako on funkcionise!!!! Sto zbog iskustva,sto zbog svoje karme koja me tera da se suocavam sa ovim problematicnim ljudima i delim njihovu patnju....Dobila sam cir a u medjuvremenu me uhvatila manija sa slatkisima......:kolac:.... koliko su mi zagorcavali i zagorcavaju zivot..To je isto veliki problem: sto je Jarac tj Saturn tako nekad nesnosljiv....On je kao neki dugooootrajni jogurt - prvo gust u smislu svega sto ga ispunjava i u smislu pojma koji oznacava sredinu sa puno otpora i jako tesku za kretanje i prodiranje prvo u nju i kroz nju....Ovo se zaista i reflektuje na sam Ego, a Sunce je svesni deo Ega koji inace bez Saturna nema funkciju. Saturn je funkcija osvescivanja ove svesti Ega,koju spomenuh...Ti imas trigon koji je jedan uslovno receno kreativan aspekt i nemoj da ga protracis. :andjeo: Druga stvar jogurt je obicno hladan: pa to i imamo kod Saturna,tj Jarca....Blokirana su osecanja, na njima jos ima da se radi...*a da je to slucaj kod tebe,vidim jer i peto polje koje je zasluzno za platonske ljubavi,zadovoljstva,sve ono lepo, krasno..gde je estetika,umetnost...i samo SAMOIZRAZAVANJE EGA.....svuda on tu seje teskoce a ZASTO???? Pa jer ovde moras da naucis puno toga. Ti mozda mislis da si se silno napatila al zapravo ti mnogo toga nisi jos savladala. E sad, sve ovo verovatno povredjuje ljude sa kojima si. Tj, bez tog "verovatno".... Teska si i cesto krajnje nepristupacna, delujes frigidno,surovo...Ponekad ne uvidjas one divne neptunske stvari, ne umes da osetis cudesne trenutke srece koja se srece ni od kuda....Donekle,sama si sebi najveci problem. I treba da se surovo suocis sa sobom, kao sto te Saturn i tera...Prelazak preko Plutona ce biti jako tezak, al probaj da izvuces maksimum maksimuma tog trazita,radi sopstvenog dobra. Nemoj da trpis samo patnju,vec je konstruktivno i kreativno * na nacin onog trigona* iskoristi za sopstveni razvoj. I veruj mi, bice ti bolje.
Inace,mene brine da ces ti ovo samo pregurati ali na destruktivan nacin,jer Mesec pravi kvadrat sa Saturnom, a Mesec je ono sto je zasluzno za obrasce, reprodukujemo sve svoje navike,sve sto smo naucili *ponavljanje radnje i cuvanje te "tradicije" je karakteristicno za MO* pa smo osetljivi jako kad treba da menjamo pismo...Ili da ucimo levom rukom da pisemo. Mo je ovde jakoooooo sukobljeno sa Saturnom, kvadrat je dosta stresan. Pri tom koliko vidim imamo Mesec u Raku a Rak je upravo onaj stupanj gde covek UCI o emocijama, o emotivnom zivotu i Rakovo jato je iako kardinalno, negativno...Ne moze se reci da je energija krsta bas usmerena samo ka spolja, doduse Rak trazi jos vise da se veze za nekog ili nesto, i ne pusta iz STRAHA..tu je dosta nesigurnosti i cesto se brani vredjanjem,neprihvatanjem cinjenicnog *a pazi,Saturn ovde tera na to upravo...* ume jakooooo da povredi nekog drugog i da deluje okrutno. Jos je bas na vrhu 11.polja koje je zapravo polje nasih prijatelja i uopste tu su drugi ljudi,tu je OKOLINA....:worth: To je zanimljivo jer vecina astrologa zanemarije ovu cinjenicu vezano za jato raka. Da bi se uopste shvatila energija koja nam je data, moramo poznavati psiholosku pozadinu svake planete,polja i jata. Onda bi nam mozda lakse bilo za prevazilazenje i manje bi bolelo...Bol se javlja zbig neusaglasenosti struja, zbog previse otpora. Isto Mars je u polju primanja kontakta, na TI strani temperamenta i zabravo ovde mozemo i videti te konflikte sa okolinom i ostvarivanjem interakcija. Mars u Ribama je malo neurozan...:tease:...I pri tom sesto polje je polje samokritike,patnji,pa cak i fizickog bola...ovo je Saturnov vocnjak...pa ovaj Mars posebno jer je Neptunski tesko prihvata sve oovo..ponekad je kao da je sam "pao sa kruske"" ...:dash: jos ga malo gnjavi SMC,jer i on vrsi pritisak.
Medjutim SO90*Pluton je isto dosta jak aspekt. Koji globalno ne volim da vidim u karti. I sam Saturn u 8.polju (polje najdubljih potisnutih licnih nesvesnih sadrzaja,kompleksa a ne zaboravi da je Rakovo polje isto vezano za komplekse,pa sad nadovezujem jos onaj kvadrat MO/SA; ,sexa,madjija,,,i sl) nagovestava ovo globalno MORANJE o svemu sto treba da savladas! Vidimo da su to oni plutonski nivoi i svakako emocije,ljubav,sve sto ide uz to......
Nadam se da sam malo pomogla. :heart:

p.s. Obrati isto pored mogucnosti veeelike da dobijes chir ako ga vec nemas ili da ti se to pogorsa maximalno tokom Sa na tsu 1.e, na gubitak kilaze i mogucnost anorexije...

Poslednja izmena:
Nikada mi niko nije ovako opisao MENE. Mislim da me čak ni moj suprug ovako ne pozna. Ti kao da samnom proživljavaš sve ove teške trenutke. Volela bi da imam uz mene nekoga ko me razume i usmerava jer su mi eto i roditelji i sestra okrenuli leđa baš kada su mi trebali. Pratila sam događaje od kako mi je SA ušao u 12kuću. Kada je izlazio iz 11k, umrla mi je dugogodišnja najbolja drugarica. To mi je bio veliki udarac. Onda kroz 12k nije bio strašan onaj početak u lavu dok nije ušao u devicu. A onda uff... Znaš li koliko si upravu za onaj trigon SA SO, zato što sam se tek pre nekoliko dana ponovo prepustila slikarstvu, a dugo sam gledala u prazno platno i nisam mogla da uzmem četkicu u ruke...A onda sam završila sliku u dahu, jer odem negde u svoj svet i nemoram ni da spavam i smirena sam. Sada opet teram sebe na isto ali sam suviše nemirna i nervozna. I stvarno imam želju da nestanem a to samoubilačko stanje sam već proživela u pubertetu. Nadam se da ću naći snage da preguram ovih nekoliko meseci koji su mi preostali.

Nikada mi niko nije ovako opisao MENE. Mislim da me čak ni moj suprug ovako ne pozna. Ti kao da samnom proživljavaš sve ove teške trenutke. Volela bi da imam uz mene nekoga ko me razume i usmerava jer su mi eto i roditelji i sestra okrenuli leđa baš kada su mi trebali. Pratila sam događaje od kako mi je SA ušao u 12kuću. Kada je izlazio iz 11k, umrla mi je dugogodišnja najbolja drugarica. To mi je bio veliki udarac. Onda kroz 12k nije bio strašan onaj početak u lavu dok nije ušao u devicu. A onda uff... Znaš li koliko si upravu za onaj trigon SA SO, zato što sam se tek pre nekoliko dana ponovo prepustila slikarstvu, a dugo sam gledala u prazno platno i nisam mogla da uzmem četkicu u ruke...A onda sam završila sliku u dahu, jer odem negde u svoj svet i nemoram ni da spavam i smirena sam. Sada opet teram sebe na isto ali sam suviše nemirna i nervozna. I stvarno imam želju da nestanem a to samoubilačko stanje sam već proživela u pubertetu. Nadam se da ću naći snage da preguram ovih nekoliko meseci koji su mi preostali.

Znam jako dobro o cemu pricas...Ja sam na licnom primeru a i na primeru drugih meni bliskih,prostudirala Saturnovski fenomen....:vudu: haha...Tako da...to je zaista nekad tesko opisati recima,mislim da bi moglo do sutra..Ja sam onako najvaznije crte....Imam srece sto mi je jaka intuicija,to me spasava. U ovom istrazivanju....I ja imam blokade sa slikanjem...Malo sam iznurena..mene je drmao u svojim izgonima...u raku pa i lav je isti djavo...a meni jos sunce koje je vladar 1.polja na MC-u i zabojeno egzaltiranim MO...Tako da....Strava! :kolac:
Porodicu mi plz ne spominji...dobijam nervni slom....

joj ovaj saturn me ubishe definitivno, toliko imam tripova da to nije moguce :(
jedinu utehu imam u citanju ovih postova i cekajuci dan kad ce sve da prodje...
Vala me poshteno napatio za ove 3 godine :(

Poslednja izmena:
znam i ja da u 7 sa uglavnom oznacava zahladjenje odnosa, te iz toga moze proisteci razvod...

ali me interesuje da li se taj tranzit moze protumaciti uozbiljavajnem odnosa i podizanjem na visu razinu?

meni ce sad uci u 7..... pa se pitam koje su sve mogucnosti timacenja sa u 7

ps.nemojte me razocarati;)
nemam ni tipa:rotf:

samnom niko nece a prica?:think:

ja sam saturn pomno pratila... kroz 12 1 i 2 pakao... raspadala sam se, ali nisam znala zbog cega, sad znam.
u 3 zastoj u edukaciji, jednostavno receno blokada.
u 4maltretiranja od strane ukucana, blago receno uzas
u 5 nemogucnost realizacije veze...duuugo muvanje i nista iako je ju prolazio kroz7.
a 6... pa jos tu i povratak...moram da kazem da i nije bio tako radikalan, kao pri tranzitu kroz prethodne kuce, jedino sto ne mogu da nadjem adekvatan posao, ili bar posao koji ce biti ne dobro, nego pristojno placen.:besna:

nego niko mi nije odgovorio za 7. kucu a nisa najbolje razumela ni njegov tranzit preko Plutona. zasto bi on bio tezak.... moze li opsirnije za nas neznalice :lol:

Back