Saturn u natalnoj karti

BernardBlack - Saturn jeste egzaltiran u Vagi ali na 20 Vage i u okolini 20-og stepena, ali ne u celom znaku kao što većina misli. Saturn na početku Vage nema ni e od egzaltacije.

taote, taj prelazak Saturna preko natalnog Saturna treba da te brine samo ako si podznak Bik, Blizanac, Lav ili Riba. Kako ti je deseto polje u Devici rekao bih da su te ovi podznaci zaobišli i nemaš čega da se plašiš.

BernardBlack - Saturn jeste egzaltiran u Vagi ali na 20 Vage i u okolini 20-og stepena, ali ne u celom znaku kao što većina misli. Saturn na početku Vage nema ni e od egzaltacije.

taote, taj prelazak Saturna preko natalnog Saturna treba da te brine samo ako si podznak Bik, Blizanac, Lav ili Riba. Kako ti je deseto polje u Devici rekao bih da su te ovi podznaci zaobišli i nemaš čega da se plašiš.

Hvala!:) Baš sam se pitala, šta bi mi to moglo doneti. Videćemo. Na to ćemo još pričekati, pošto mi je natalni Saturn pri kraju znaka.
Davno sam prestala da se plašim, ali sam shvatila i da mi nema ničega dok se dobro ne naradim! A toga se ne bojim.
Aspekt jeste veoma loš i bez tranzita, pa ga obično spomenem kada se neko plaši (po meni) mnogo slabijeg aspekta ili situacije, da im pokažem da se sve to može preživeti i da je malo stvari koje baš nikako ne mogu da se prevaziđu na neki način. :bye:

Poslednja izmena:
a zashto bi trebalo da je brine bash ako joj je podnak u onim znacima?

Zato što samo tranziti preko vladajuće planete ili vladajućeg aspekta imaju nekog efekta. Osobama koje su podznak Bik/Blizanac je Saturnov povratak upravo pod vlašću Saturna i zbog toga ima jak uticaj. Podznak Lav i Riba su tad pod vladavinom Marsa što sam pomenuo jer je taote rekla da joj je Mars u kvadratu sa Saturnom...

kakvo olaksanje? otkada je u Devici, moj zivot je pakao...i vidim da svi oko mene size, kakav god horoskop da imaju...dakle, praxa kaze: Satur u Devici=zlikowac:otkacio:

nikad nisam bila nadrndanija i mracnija...a sada mi je u 7. polju...sta ce biti kad udje u 8.?!

riknucu?!:sad2: ako se nastavi kao do sada, stvarno i hocu...:otkacio:

dodje mi da :evil:

vreme je da upisem kik-box:evil::otkacio:
Welcome to the club :mrgreen:
Asc u Vodoliji ili Ribama?

Šta sad!? Saturn (i sve ostale planete) stalno preko nečega prelazi, pa eto živi se nekako. :ok::bye:
To je i moja logika. :)

Saturn jeste egzaltiran u Vagi ali na 20 Vage i u okolini 20-og stepena, ali ne u celom znaku kao što većina misli. Saturn na početku Vage nema ni e od egzaltacije.
Po onome što znam, Saturn jeste jak u znaku Vage jer je to znak njegove egzaltacije, ali je (kao i svaka planeta) egzaltiran samo na (tom) jednom stepenu.

taj prelazak Saturna preko natalnog Saturna treba da te brine samo ako si podznak Bik, Blizanac, Lav ili Riba. Kako ti je deseto polje u Devici rekao bih da su te ovi podznaci zaobišli i nemaš čega da se plašiš.
Zato što samo tranziti preko vladajuće planete ili vladajućeg aspekta imaju nekog efekta.
Ne znam baš koliko sam ovo dobro razumela, po kom osnovu si ovo zaključio?

Saturnov povratak je generalno bitna stvar u sazrevanju svakog pojedinca, a njegove manifestacije zavise najviše od toga kako je on natalno postavljen - mislim pre svega na polja kojima vlada, polje u kojem je položen i aspekte koje gradi.
Nisam sigurna koliko tu (isključivo) znak na Ascendentu može biti važan, da bismo mogli da tvrdimo crno-belo, kako će se odigrati i da li će uopšte imati neku ulogu.

Sigurno je da će tranziti preko vladara biti važniji i jače se osetiti, ali teško da u ostalim slučajevima baš neće imati efekta, naročito ako su lične planete/svetla u pitanju. Može se desiti da Sunce ili Mesec nisu vladari, niti uključeni u neke bitne aspekte (sa vladarima i sl.), ali teško da se uticaj tranzitnog Saturna na njih neće osetiti, naročito ako je prelazak preko njih u pitanju, odnosno konjunkcija.

Osobama koje su podznak Bik/Blizanac je Saturnov povratak upravo pod vlašću Saturna i zbog toga ima jak uticaj.
Podznak Lav i Riba su tad pod vladavinom Marsa što sam pomenuo jer je taote rekla da joj je Mars u kvadratu sa Saturnom...
Na šta tačno misliš, kada pominješ ove podznake i vladavine Marsa i Saturna?

Dobro vece svima.Jel moze neko da mi kaze sta znaci kada su ti i saturn,i uran,i neptun u jarcu?Fala unapred.Inace sam bik/vaga sa mesecom u skorpiji.
Na osnovu ovoga što si napisala, može se reći samo, uslovno rečeno, da ti je znak Jarca naglašen, i ništa više.
Već sam naglasila na nekoliko mesta pa da kažem i ovde, izbegavajte ovakva pitanja, navodeći određene položaje iz vaše ili nečije karte, jer uopštena tumačenja već postoje na temama tipa Osnovi astrologije i Kako tumačiti natalnu kartu.

Elle_77, podznak nije samo jedan znak, podznak određuje strukturu celog horoskopa. Sve kuće su međusobno povezane. Ne znam kako bih ovo uspeo da bolje pojasnim...
Svaka planeta ima svoj period vladavine. Uopšteni redosled bi bio da prvo vlada Mesec, zatim Merkur, Venera, Mars, Sunce, Jupiter pa Saturn. Ali lična vladavina planeta se računa iz svakog horoskopa posebno. Kada je vladavina određene planete, samo će aspekti na tu planetu donositi događaje i njeni aspekti će biti aktivirani. To isto važi za tu istu tranzitnu planetu - njeni aspekti će donosti i događaje. Znači na to sam mislio kada sam rekao vladajuća planeta (ne na planetu koja nam je najjača u horoskopu ili koja vlada podznakom...). A to sam zaključio na osnovu iskustva. Ili ti možeš da tvrdiš i dokažeš da će baš svaki tranzitni aspekt da se ostvari? Moje iskustvo kaže da to nije tako - retko koji se ostvari, a igrom slučaja to su upravo tranziti vladajuće planete ili tranzita na vladajuću planetu.
Na osnovu toga tvrdim da Saturnov povratak deluje samo na osobe koje su u tom periodu pod vladavinom Saturna ili pod vladavinom planete koja je u aspektu sa Saturnom.

U vezi egzaltacija - nisu egzaltirane samo na jednom stepenu, oseti se egzaltacija i u bliskoj okolini tog stepena ali je taj sam stepen vrhunac.

Evo da dam i sebe kao primer - trenutno sam pod vlašću Marsa i to sam pod njegovom vladavinom negde od početka godine (ne mogu da preciziram tačan datum jer nisam baš siguran koliko mi je u sekundu tačno vreme rođenja). Više od godinu dana Saturn mi se mota u blizini Sunca (Sunce mi je na 0 Device). Tranzit Saturna preko svetla bi morao biti važan momenat ali ja to bukvalno nisam ni osetio. Niti sam padao u depresije (bar ne one koje su trajale duže od pola sata ali i te su bile retke). Zapravo nikad se nisam osećao bolje i nikad nisam bio zadovoljniji svojim životom. A to pripisujem tome što mi je Mars u svom sedištu (u Škorpiji). Evo i sadašnji tranzit Marsa kroz znak Device sam osetio, tj prelazak preko Sunca i preko Asc - oba puta sam imao visoku temperaturu. Ali od depresija i poteškoća koje bi Saturn trebao da donese - nema ničega.

Za vase dobro predlazem da zaboravite ideju sudbine, i da prestanete pokusavati predvideti budicnost, umesto toga, dizajnirajte je onakvu kakvu bi ste zeleli, vizualizirajte je. Vi niste bespomocni, karma nije nista do nedovrsena iskustva iz proslosti, koje vam nece biti servirana na tacni, nego ih morate sami ostvariti, svojim radom, bez obzira na cenu. Na tom putu Staturn znaci: Nema pomoci sa strane, i to je to.

@UltimaN,
uglavnom se slažem s tobom.
Naravno da Ascendent određuje strukturu celog horoskopa, ali budući da si ti samo na osnovu podznaka tvrdio nešto, postavila sam to pitanje jer mi prosto nije delovalo dovoljno precizno, tako kako si rekao odnosno dok nisam pročitala ostatak objašnjenja.

Ovo oko vladavina - ona generalna vladavina planeta naravno važi, a ovo drugo što spominješ slično je (ili možda analogno) onome što se standardno koristi u Đotišu (tzv Daše), gde se na osnovu ličnog horoskopa određuje u kom razdoblju vlada određena planeta. Što se zapadne astrologije tiče, nisam još čula da je neko primenjivao tako nešto, tako da mogu samo da ti verujem na reč da radi. :D (mada ni ne znam kako ti to tačno računaš)

Inače, nisam želela da dokažem niti tvrdila da svaki tranzitni aspekat "radi" već obrnuto - ono što sam i rekla - da nisu tranziti prema vladajućim planetama jedini koji se mogu osetiti, a to su dve različite stvari.
Tu bi se moglo dosta diskutovati jer su stvari sve samo ne crno-bele, kao što rekoh - po mom mišljenju, što je planeta naglašenija u natalu, to će se dejstvo ostalih planeta na nju (kroz tranzite, progresije, pa i solare i sl.) više osećati, ali ako tvoje iskustvo pokazuje nešto drugo, Ok, nisam imala nameru da apriori opovrgavam, samo diskutujemo. :)

Oko egzaltacija i stepenova egzaltacije se slažem, mada ima različitih mišljenja na tu temu.

Na tvoj komentar iz tvog ličnog iskustva (prelaska Saturna preko Sunca) ne bih imala šta da kažem, jer nemam kartu pred sobom, a ovo što si rekao definitivno mi nije dovoljno; pretpostavljam da si gledao ceo natal i sve tranzitne aspekte (a ne samo ovako izolovano kao što si opisao). Sigurno je da se neće kod svih osoba sa Suncem u Devici tranzit Saturna isto ispoljiti, mislim da je dovoljno naći neku simboliku (u zavisnosti od kuća kojom Sunce i Saturn vladaju, aspekata, koliko je naglašeno Sunce itd), mada mislim da to sve znaš :) Meni samo zvuči jako čudno, da se doslovno NIŠTA iz simbolike tog aspekta (ako ne uopšteno, kao Sunce-Saturn, onda kroz neku ličnu priču, kroz njih kao vladare određenih kuća) ne desi. Ne kažem ni da ni ne, samo da ja nemam takvih iskustava.

Meni samo zvuči jako čudno, da se doslovno NIŠTA iz simbolike tog aspekta (ako ne uopšteno, kao Sunce-Saturn, onda kroz neku ličnu priču, kroz njih kao vladare određenih kuća) ne desi. Ne kažem ni da ni ne, samo da ja nemam takvih iskustava.

I ja bih volela da mi se nista nije dogodilo tada...

Saturn konj. Sunce u 3. kuci - umro mi je tata, iznenada....

Poslednja izmena:
Elle, izvoli kartu ako misliš da će stvari biti jasnije. Verujem da ćeš mi reći isto što bi i ja rekao drugima pre recimo dve godine da vidim iste aspekte :)

w15m3b.jpg

Ova karta je malo nepregledna, ovde se uglavnom stavljaju one sa astro.coma, ali snašla sam se. :)

Za početak, tvoje Sunce je prilično dobro aspektovano, izuzev egzaktnog kvadrata sa Uranom (koji donosi pre višak energije i nervozu; depresiju teško), i bez obzira na poziciju u 12. polju jer ti je vladar Asc-a na Ascendentu a to je istovremeno dispozitor Sunca.
Uticaj Saturna nije prejak, koliko vidim ne ugrožava nijednu planetu.
Ti si pomenuo depresiju kao moguću manifestaciju ovog tranzitnog aspekta, a po mom mišljenju ovaj natal uopšte ne daje mogućnost za tako nešto, iz razloga koje sam već napisala. Naglašen karakter Device je suviše praktičan i vredan, sa sve Merkurom na Ascendentu on je i pokretljiv i promenljiv, prilagodljiv; nema kao što rekoh ni ograničavajućeg uticaja Saturna koji bi ove karakteristike mogao da potisne ili umanji, a Sunce je vladar 12. polja i dobro aspektovano, govori o psihičkom miru i stabilnosti. Tranzitni aspekti na Sunce (pre svega konjunkcije) ovde bi pre vodile u ekstroverziju i nervozu, od lošeg raspoloženja i depresije jer se aktivira natalni kvadrat Sunca i Urana koji o tome i govori.

Elle, sta da ocekujem od mog Saturna u Skorpiji u 4. kuci (1.33')...? Inace sam Devica - Rak. S obzirom da je proslog septembra usao u Devicu, ja do sada nisam ni na koji nacin "osetila" njegov uticaj, cak sam sta vise imala i vise srece nego inace po mnogim pitanjima, ali poslednjih mesec - mesec i po dana... UHHHH... Ne znam za sebe... Ali zaista! Aktivirali su se neki stari zdravstveni problemi, ljubav, posao - totalna propast!

Elle, sta da ocekujem od mog Saturna u Skorpiji u 4. kuci (1.33')...? Inace sam Devica - Rak. S obzirom da je proslog septembra usao u Devicu, ja do sada nisam ni na koji nacin "osetila" njegov uticaj, cak sam sta vise imala i vise srece nego inace po mnogim pitanjima, ali poslednjih mesec - mesec i po dana... UHHHH... Ne znam za sebe... Ali zaista! Aktivirali su se neki stari zdravstveni problemi, ljubav, posao - totalna propast!
Da ponovim ...
Već sam naglasila na nekoliko mesta pa da kažem i ovde, izbegavajte ovakva pitanja, navodeći određene položaje iz vaše ili nečije karte, jer uopštena tumačenja već postoje na temama tipa Osnovi astrologije i Kako tumačiti natalnu kartu.

Što će reći da meni prelazak Saturna preko Sunca nije doneo baš ništa :D
Ne, to znači da ti nije doneo ono što se uopšteno tranzitu Saturna preko Sunca pripisuje (pretpostavljam). Što i nije toliko čudno, jer se karta gleda kao celina i svaka je priča za sebe.
Šta je tebi doneo, ja ne znam :) ali kao što rekoh, Sunce nije samo "Sunce" a Saturn nije samo "Saturn"; kod tebe je Sunce vladar 12. polja i vladar Venere, a Saturn je vladar 5. i 6. kuće, grade nekakve aspekte itd. itd. a to su sve faktori koje treba uzeti u razmatranje.

Poslednja izmena:
Meni Saturn tranzitira 8.kucom gde su mi venera,jupiter i natalni saturn u Vagi....blago receno ljubav ne postoji....a sve ostalo tu i tamo...krene pa stane i tako citave ove godine...da poludi covek na zivce...:)

Meni Saturn tranzitira 8.kucom gde su mi venera,jupiter i natalni saturn u Vagi....blago receno ljubav ne postoji....a sve ostalo tu i tamo...krene pa stane i tako citave ove godine...da poludi covek na zivce...:)

isti slucaj, Sa u 8 vec duze vreme i jos ce toliko biti, tu su Ve i Ju (bez natalnog Sa), nista se ne desava na ljubavnom planu...ili, tacnije, sve je nesto kilavo, krene pa stane,kao sto ti kazes a u stvari se ne mrda nigde...

moja sestra je devica rak..sto ne postavis kartu?kad si rodjena?

saturn u škorpionu u 4 polju je jedan od elementarnih indikatora napada crne magije. neprijatelji obitelji. sumorna i tmurna psiha.

priroda koja ne oprašta, možda to rak nešto malo ublaži.

u svakom slučaju gadno.

tužna starost.

Back