Olivera ,sve je to tačno, baš kao što si opisala. Ali ja povređujem ljude oko sebe jer neznam više da se kontrolišem. Do sada sam nekako uspevala da pazim na svoje ponašanje ali sam bila jako depresivna. A sada odjednom osetim veliku navalu besa i želim da prekinem sa tom kontrolom i ograničenjima koje sam sama sebi zadala. Kako li će biti kada mi SA bude u konjukciji sa PL u prvoj kući??? Da li je ovaj Tranzit SA kroz 12 i 1 kuću izražen kod svakoga ko ima neki aspekt SA ili samo kod nas kojima je vladar SA? Ili mi samo to mnogo jače osetimo pa ko preživi pričaće? Volela bi da znam šta me još očekuje ali sama sebi nikada neznam da odredim neki događaj...
Sta je problem kod tebe?

Prvo ti si Jarac, Sunce koje ima zadatak da izgradi jedan novi identitet u ovom zivotu, a naravno nije mu lako,jer je ovo Sunce, zabojeno Saturnom....Ima tu dosta iskusenja, opet glavna mana globalno kod jata Jarca, sto je on fokusiran na konkretne cinjenice, on trazi FORMU *pricam ti sad o psiholoskoj pozadini Jarca, veruj mi mozda ne umem ovo tako dobro da objasnim ali i te kako razumem kako on funkcionise!!!! Sto zbog iskustva,sto zbog svoje karme koja me tera da se suocavam sa ovim problematicnim ljudima i delim njihovu patnju....Dobila sam cir a u medjuvremenu me uhvatila manija sa slatkisima......

.... koliko su mi zagorcavali i zagorcavaju zivot..To je isto veliki problem: sto je Jarac tj Saturn tako nekad nesnosljiv....On je kao neki dugooootrajni jogurt - prvo
gust u smislu svega sto ga ispunjava i u smislu pojma koji oznacava sredinu sa puno otpora i jako tesku za kretanje i prodiranje prvo u nju i kroz nju....Ovo se zaista i reflektuje na sam Ego, a Sunce je svesni deo Ega koji inace bez Saturna nema funkciju. Saturn je funkcija osvescivanja ove svesti Ega,koju spomenuh...Ti imas trigon koji je jedan uslovno receno kreativan aspekt i nemoj da ga protracis.

Druga stvar jogurt je obicno hladan: pa to i imamo kod Saturna,tj Jarca....Blokirana su osecanja, na njima jos ima da se radi...*a da je to slucaj kod tebe,vidim jer i peto polje koje je zasluzno za platonske ljubavi,zadovoljstva,sve ono lepo, krasno..gde je estetika,umetnost...i samo
SAMOIZRAZAVANJE EGA.....svuda on tu seje teskoce a
ZASTO???? Pa jer ovde moras da naucis puno toga. Ti mozda mislis da si se silno napatila al zapravo ti mnogo toga nisi jos savladala. E sad, sve ovo verovatno povredjuje ljude sa kojima si. Tj, bez tog "verovatno".... Teska si i cesto krajnje nepristupacna, delujes frigidno,surovo...Ponekad ne uvidjas one divne neptunske stvari, ne umes da osetis cudesne trenutke srece koja se srece ni od kuda....Donekle,sama si sebi najveci problem. I treba da se surovo suocis sa sobom, kao sto te Saturn i tera...Prelazak preko Plutona ce biti jako tezak, al probaj da izvuces maksimum maksimuma tog trazita,radi sopstvenog dobra. Nemoj da trpis samo patnju,vec je konstruktivno i kreativno * na nacin onog trigona* iskoristi za sopstveni razvoj. I veruj mi, bice ti bolje.
Inace,mene brine da ces ti ovo samo pregurati ali na destruktivan nacin,jer Mesec pravi kvadrat sa Saturnom, a Mesec je ono sto je zasluzno za obrasce, reprodukujemo sve svoje navike,sve sto smo naucili *ponavljanje radnje i cuvanje te "tradicije" je karakteristicno za MO* pa smo osetljivi jako kad treba da menjamo pismo...Ili da ucimo levom rukom da pisemo. Mo je ovde jakoooooo sukobljeno sa Saturnom, kvadrat je dosta stresan. Pri tom koliko vidim imamo Mesec u Raku a Rak je upravo onaj stupanj gde covek UCI o emocijama, o emotivnom zivotu i Rakovo jato je iako kardinalno, negativno...Ne moze se reci da je energija krsta bas usmerena samo ka spolja, doduse Rak trazi jos vise da se veze za nekog ili nesto, i ne pusta iz STRAHA..tu je dosta nesigurnosti i cesto se brani vredjanjem,neprihvatanjem cinjenicnog *a pazi,Saturn ovde tera na to upravo...* ume jakooooo da povredi nekog drugog i da deluje okrutno. Jos je bas na vrhu 11.polja koje je zapravo polje nasih prijatelja i uopste tu su drugi ljudi,tu je OKOLINA....

To je zanimljivo jer vecina astrologa zanemarije ovu cinjenicu vezano za jato raka. Da bi se uopste shvatila energija koja nam je data, moramo poznavati psiholosku pozadinu svake planete,polja i jata. Onda bi nam mozda lakse bilo za prevazilazenje i manje bi bolelo...Bol se javlja zbig neusaglasenosti struja, zbog previse otpora. Isto Mars je u polju primanja kontakta, na TI strani temperamenta i zabravo ovde mozemo i videti te konflikte sa okolinom i ostvarivanjem interakcija. Mars u Ribama je malo neurozan...

...I pri tom sesto polje je polje samokritike,patnji,pa cak i fizickog bola...ovo je Saturnov vocnjak...pa ovaj Mars posebno jer je Neptunski tesko prihvata sve oovo..ponekad je kao da je sam "pao sa kruske"" ...

jos ga malo gnjavi SMC,jer i on vrsi pritisak.
Medjutim SO90*Pluton je isto dosta jak aspekt. Koji globalno ne volim da vidim u karti. I sam Saturn u 8.polju (polje najdubljih potisnutih licnih nesvesnih sadrzaja,kompleksa a ne zaboravi da je Rakovo polje isto vezano za komplekse,pa sad nadovezujem jos onaj kvadrat MO/SA; ,sexa,madjija,,,i sl) nagovestava ovo globalno
MORANJE o svemu sto treba da savladas! Vidimo da su to oni plutonski nivoi i svakako emocije,ljubav,sve sto ide uz to......
Nadam se da sam malo pomogla.
p.s. Obrati isto pored mogucnosti veeelike da dobijes chir ako ga vec nemas ili da ti se to pogorsa maximalno tokom Sa na tsu 1.e, na gubitak kilaze i mogucnost anorexije...