Saturn u natalnoj karti

Da,ali knjige nema u prodaji,knjiga se poklanja..
Znam. ;)

BAsh dugo nisam bio na forumu...vidim pricate o SAturnu mojoj omiljenoj planeti.... ZAnate li sta znaci u stvari saturnovski izgled osobe. Video sam u jednoj knjizi Tomasa Mana...jer to neki konzervativac cutolog ili sta vec?
Ne znam na šta tačno misliš, na crte lica ili ... ? i kako se pominje u toj knjizi (i kojoj)? :)

ni to nije problem - ko ima, pozajmi meni, ja skeniram, napravim pdf i podelim kome god treba..malo truda i eto rezultata, nema veze sto je nema u prodaji..:)

Pa da,htela sam i ja da je skeniram i postavim ovde na krstu,ali sam knjigu vratila a tada nisam znala da postavim skener sama(posto komp nije moj).Kazu da knjiga stigne do onog do koga treba,i u pravo vreme..

Evo sta u Vedskim tekstovima pise kako ublaziti negativne efekte saturna:

Ovo je mozda tesko shvatiti ljudima koji logicki i materijalisticki orjentisani, ali ove stvari se u indiji i danas praktikuju:

-Donirati, dati u milostinju
1. crna krava
2. odeca crna/akva, kozne cipele, zitarice, so, slacica( ulje od slacice, senf), gvozdje, poljoprivredno zemljiste
3. drago kamenje povezano sa saturnom (plavi safir)

-Najbolje dati
Subotu navece starijem siromasnom coveku

-Postiti petkom i subotom

-Hraniti siromasne, prosjake i krave slanom pastom od susama ili rize

Molitve i Mantre - mozete naci na internetu ako vas interesuje
01. Hanumana Chalisa
02. Maha Mrityunjaya Mantra
03. Sani Stotram

- Jedna od Saturnovih mantri je: Om Shri Shanaiswaraya Swaha (izgovara se Om Šri Šan-eš-va-ra-ja Sva-ha) recitirati 19000 puta u 40 dana.

-Drugo
1. Biti dobar prema i sluziti siromasne, sluge i starije ljude.
2. Nositi paunovo pero.

-Izbegavati:
1.Nepostovanje siromasnih, sluga i starijih osoba.
2.So, slane stvari, senf, ulje od slacice, susam, alkohol
3.Brijanje glave / dela cela.
4.Spavati na tvrdom krevetu, posebno na podu.

Ovo su stari mudraci zapisali, kako god vam se cinilo, a ima i logike, to su stvari kojima vlada saturn ako ih radite/konzumirate jacate njegov uticaj, ako ih dajete uticaj slabi , a kad vas on pritisne to je poslednje sto zelite.

Poslednja izmena:
Evo sta u Vedskim tekstovima pise kako ublaziti negativne efekte saturna:

Ovo je mozda tesko shvatiti ljudima koji logicki i materijalisticki orjentisani, ali ove stvari se u indiji i danas praktikuju:

1. crna krava
2. odeca crna/akva, kozne cipele, zitarice, so, slacica( ulje od slacice, senf), gvozdje, poljoprivredno zemljiste

-Najbolje dati
Subotu navece starijem siromasnom coveku

-Postiti petkom i subotom

-Hraniti siromasne, prosjake i krave slanom pastom od susama ili rize

Molitve i Mantre - mozete naci na internetu ako vas interesuje
01. Hanumana Chalisa
02. Maha Mrityunjaya Mantra
03. Sani Stotram

- Jedna od Saturnovih mantri je: Om Shri Shanaiswaraya Swaha (izgovara se Om Šri Šan-eš-va-ra-ja Sva-ha) recitirati 19000 puta u 40 dana.

-Drugo
1. Biti dobar prema i sluziti siromasne, sluge i starije ljude.
2. Nositi paunovo pero.

-Izbegavati:
1.Nepostovanje siromasnih, sluga i starijih osoba.
2.So, slane stvari, senf, ulje od slacice, susam, alkohol
3.Brijanje glave / dela cela.
4.Spavati na tvrdom krevetu, posebno na podu.

Ovo su stari mudraci zapisali, kako god vam se cinilo, a ima i logike, to su stvari kojima vlada saturn ako ih radite/konzumirate jacate njegov uticaj, ako ih dajete uticaj slabi , a kad vas on pritisne to je poslednje sto zelite.

Pa ako nesto nevalja za mene , sto bi bilo dobro za druge. Zasto da poklanjam il dajem drugima da jedu, nose ( crno ), jedu susam, senf , ako ja to izbegavam da ne bih jacala svoj Saturn (i tako treba da se radi, svi imaju Saturn - dobar je kod onoga kod koga je u odlicnim aspektima ), dajem to nabrojano dugima da jacaju svog Saturna.
Jer to nije podlo i grehota?

Pa ti nemoj da im dajes ono sto ti neces za sebe ... ne moras to doslovno shvatiti da dajes bas te stvari ... vise ako se odreknes toga ...

8) :-o :o

Ali treba da dajes, delis i poklanjas sve ono sto Saturn znaci , predstavlja . A prethodno je receno da toga sam treba da se odrices jer nije dobro za tebe da ga pojacavas, ali onda ga pojavacas kod tog drugog, ko je mozda takodje u sade satia ( ne zaboravi da ovi traju 7,5 godina ) ili ima osoba jako lose aspekte a Saturnom u natalu. Znaci skodi mu!

Sve sto sam ja rekao je da to dajete ne moras bas da se shvati kao dati nekom drugom ... ne mozes ti dati ni sisanje glave ni nepostovanje starijih pa je opet tu na listi , samo ne trebas praktikovati , a i uopste ne pise dati tu gde si boldovala , nego izbegavati ... a onima kojima je pomoc potrebna , njima das nesto sto im treba ...

Poslednja izmena:
Pa ja sam prezivela Saturn u 12-oj,zaista grozan period mog zivota,ne ponovilo se,sad mi je u prvoj,malo sam odahnula,pravi mi probleme vezane za posao,gde god se zaposlim,nezadovoljna sam,naletim na neke budale od sefova,kolektiva (mada je tako svima,uglavnom :) ).
Ali jos 3 godine i bicu kao nova :D
Inace mi je natalni Saturn u 3-oj u Skorpiji.Jel imate neki savet za mene?

Radi se o inteligenciji koja se ne moze razumeti na nivou uma, budite sigurni da saturn odnosno bozanska inteligencija ne razmislja isto kao i vi, najbolje je logicki ne analizirati i uraditi kako je receno i transformisacete svoj zivot.

I da, sedamnaestog jula, pun mesec, je veoma vazan dan, po sideralnom zodijaku letna dugodnevica, kazu side(indijski mistici) bozanska svetlost silazi na zemlju,
pogledajte ovaj video za vise informacija

Kaze TI-RU-NI-LA-KAN-TAM, sto znaci na sanskritu "sveto plavo grlo" asocirajuci na grlo sive koji je popilo sav otrov ovoga sveta, otrov koji mu se zaustavio u grlu.

Thiru neela kantam je veoma mocna mantra, ako se odlucis da je radis, radi je pola sata pre zalaska sunca, usmeravajuci paznju na grlo uz vizualizaciju plave svetlosti, receno je da ti se tad menja frekvencija tela, i da razlazes staru karmu.
Ja sam ti samo rekao, ali ko sam ja, samo neki tip s foruma, ti mozes znati samo ako probas.
I da radio sam tu meditaciju, sad sam u sade satiju plus saturn mi tranzitira preko acedenta, tako da me bas pritislo, skoro mesec dana sam istrazivao resenja u obliku meditacija i mantri, i mogu reci da me je dosta popustio, manje problema, prepreka, odlaganja, i u zivot mi dolaze ljudi koji mi pomazu bas u vezi onoga sta mi je u tom trenutku potrebno.

Ali sve to je zapisano u natalu, mantre ne znaci da nadmudrujes planete, to je bozanski blagoslov, koji ti daje mogucnost da poboljsas zivot.

Ovo je vazan element koj nedostaje u zapadnoj astrologiji, jer oni ti samo kazu sta ti je problem, a ustvari svi znaju da ne mogu naci posao ili da nemaju srece u ljubavi, ne treba im astrologija za to, pitanje je kako promeniti stanje u kojem se nalazimo i tu dolazi u igru znanje sa istoka.

Poslednja izmena:
Um je po prirodi rasejan, nemoj da te to brine.

Najbolje vreme za meditaciju ti je 4 sata ujutru, jer tad svi spavaju, manje ometanja, a tad svi jogini meditiraju i salju pozitivne vibracije, uglavnom treba ustajati pre izlaska sunca, jer tad uhvatis pozitivnu energiju za ostatak dana, mozes da postignes sve sto si namerila.

Natalna karta nije vasa sudbina ona je iluzija vasegu uma, MAYA, vi ste iznad toga samo ste zaboravili jer ste u samsari - moru rodjenja i smrti, morate da uzdignete nivo vase duhovne svesti. Svet koji vas okruzuje je projekcija onoga koji gleda, odnosno vas, vase svesti, napravljen je od istog materijala od kojeg su napravljeni snovi.

Pogledajte ovaj video

Ova mantra meksa aspekte planetarne karme - posebno onih povezanih sa saturnom — cineci zivotne lekcije laksim za usvajanje, takodje olaksava probleme kolena, slezine i skeletnog sistema.

Poslednja izmena:
Sve sto sam ja rekao je da to dajete ne moras bas da se shvati kao dati nekom drugom ... ne mozes ti dati ni sisanje glave ni nepostovanje starijih pa je opet tu na listi , samo ne trebas praktikovati , a i uopste ne pise dati tu gde si boldovala , nego izbegavati ... a onima kojima je pomoc potrebna , njima das nesto sto im treba ...

Aman immph lepo pise :

1. crna krava

pa navedeno sve sto Saturn oznacava. Pogledaj gore taj post, nemoj da ne narviras. :lol:

Back