Saturn u natalnoj karti

Saturn donosi i fizicke bolove koji nisu nimalo laki ,ne samo apstraktne "bolove" duse, srca, patnje i tako dalje, kao ovaj primer zene koja je dobila kancer, posto vlada muskulo skeletalnim sistemom donosi fizicke bolove, probleme sa kostima, misicima, ili u drugim slucajevima bol zbog nekih drugih bolesti, znaci bukvalne bolove i bolesti.

astro_pile:
Da , ne verujem ni ja vise u to o velikom ucitelju i dobrom Saturnu itd....jer sam na licnom primeru dozivela suprotno....isto mi je doneo tesku i neizlecivu bolest, samo sto je usao u 6 kucu u kojoj plus nema nikakvih planeta, ali je u Lavu....
Ali takodje znam osobu koja ima ceo stelijum licnih planeta u 6. kuci , nesto slicno tome, ali u 6 u Lavu , i nije mu dlaka falila s glave, ali on je mladji pa mu je natalni Saturn takodje tu ...
a 6 kuca su akutne bolesti po astro-medicini, 8 kuca su smrtonosne bolesti, i one koje zahtevaju hirursku intervenciju, kad mi dodje do Plutona, mislim da nece trebati ni da prodje kroz 7 i udje u 8, ja verujem da sam ja gotova....vec se ono psiholoski spremam za to....mozda i jedva cekam jer mi se sve vec smucilo.
Ovaj tvoj post me je baš pogodio. :(

astro_pile:
Da , ne verujem ni ja vise u to o velikom ucitelju i dobrom Saturnu itd....jer sam na licnom primeru dozivela suprotno....isto mi je doneo tesku i neizlecivu bolest, samo sto je usao u 6 kucu u kojoj plus nema nikakvih planeta, ali je u Lavu....
Ali takodje znam osobu koja ima ceo stelijum licnih planeta u 6. kuci , nesto slicno tome, ali u 6 u Lavu , i nije mu dlaka falila s glave, ali on je mladji pa mu je natalni Saturn takodje tu ...
a 6 kuca su akutne bolesti po astro-medicini, 8 kuca su smrtonosne bolesti, i one koje zahtevaju hirursku intervenciju, kad mi dodje do Plutona, mislim da nece trebati ni da prodje kroz 7 i udje u 8, ja verujem da sam ja gotova....vec se ono psiholoski spremam za to....mozda i jedva cekam jer mi se sve vec smucilo.
E, uzas! Pa neeemoj tako.... :-(

Ja imam Sunce , Merkur , Veneru u osmoj ... imam znaci niz nekih bolesti ... jednu urodjenu koja se resava operacijom , ali sva sreca nije strasno pa ne moram na operaciju , zatim neki stafilokokus koji vucem vec dve godine i ne mogu da ga izlecim , neke bolove koji traju svaki dan i svaku noc , tj. uvek , a doktori mi kazu da nije nista , al eto meni to ne prestaje vec dve godine i boli svaki dan uvek ... verovatno da ima veze sa osmom ...
8) :-o :o

Mene je Saturn potpuno udario ono zestoko, kad mi je usao u 6 i sad sam totalni invalid od glave do pete, u uzasnim bolovima, a bila sam zdrava ko dren, mogla sam konju rep da iscupam....jednostavno odjednom eto...
Eto Saturna na delu....nisam se nadala, da mi je neko rekao unapred, nisam ni sama videla sta mi se sprema....sad mrzim sebe, da sam bar znala, nego ja citam neke gluposti o dobroti , velikodusnosti i nagradama saturna, mudrosti i ovo ono, veliki ucitelj mudrosti....gluposti bre.....

immph:
Jao nemoj takav stav da zauzimas ... :( ... 8) :-o :o

Kakav god stav da zauzmes Istina je opet ista i nepromenljiva i ne menja se u zavisnosti od bilo cijeg stava...ona je tu, samo je potrebno da otkrijemo sta je ta Istina, a ne da nalazimo izgovore za ublazavanje losih strana te Istine, bolje je suociti se sa stvarnoscu onakvom kakva Jeste.

mozda imamo toliko problema da nam je jedini spas upravo astrologija i odgovori koje ona donosi...mozda nas niko drugi ne slusa, ne razume na kraju krajeva, ne voli... mozda je ona ono sto se voli...a to ne moze da razume onaj ko nece da razume...
nadam se da ce me jos jedna osoba razumeti...

MISLIM DA ASTROLOGIJA MOZE DA NAM POMOGNE TIME STO CE NAM UKAZATI NA PROMENU,TRANFORMACIJU MISLJENJA A TO JE KLJUC ZA DRUGACIJI ODNOS PREMA ZIVOTU I TIME DOVESTI DO RESAVANJA PROBLEMA,SAMO OPTIMISTA MOZE DA IZLECI SEBE I DA IDE NAPRED IAKO PADA ILI GA NEKO OBARA NA SVAKA 2,3 KORAKA KOJA JE NAPRAVIO.

aca210879:
MISLIM DA ASTROLOGIJA MOZE DA NAM POMOGNE TIME STO CE NAM UKAZATI NA PROMENU,TRANFORMACIJU MISLJENJA A TO JE KLJUC ZA DRUGACIJI ODNOS PREMA ZIVOTU I TIME DOVESTI DO RESAVANJA PROBLEMA,SAMO OPTIMISTA MOZE DA IZLECI SEBE I DA IDE NAPRED IAKO PADA ILI GA NEKO OBARA NA SVAKA 2,3 KORAKA KOJA JE NAPRAVIO.
Sjajno Aco! Ustajala voda nista lepo ne radja pa ljudi koji nisu spremni na promenu, koji se cvrsto drze svojih ubedjenja bez zelje da se menjaju i napreduju - oboljevaju, nazalost. Promena svesti, potraga i stalna zelja za zivotom, dakle, PRIHVATANJE zivota takvim kakav je - to je jedino zdravo stanje svesti, tela i duha.
Astro Pile, zao mi je sto je tako kako ti govoris, i zao mi je sto se tako osecas, no pokusaj da pronadjes nacin da ides dalje. ... "о velikodusnosti i nagradama saturna" ne znam odakle prica - Saturn ne nagradjuje, on nije benefik i ne daruje. On te samo uchi da zivot PRIHVATIS onakvim kakav je. Neprihvatanje te zakucava u mesto, jer nikud neces otici sve dok ne prihvatis. :|

astro_pile:
Kakav god stav da zauzmes Istina je opet ista i nepromenljiva i ne menja se u zavisnosti od bilo cijeg stava...ona je tu, samo je potrebno da otkrijemo sta je ta Istina, a ne da nalazimo izgovore za ublazavanje losih strana te Istine, bolje je suociti se sa stvarnoscu onakvom kakva Jeste.

Juuuuu ... ne valja ti taj rad ... sve se moze , a ta "istina" ne mora da znaci nista i tu "istinu" si umislila ti ... veruj mi mnogo je bolje sa drugacijim stavom , videces stvari koje sada ne vidis ... 8) :-o :o

Astro pile za pocetak ti je samo potrebna volja a to je ono sto bi ti htela da ti bude bolje,zatim da kazes sebi kako da to ostvarim(alternativna med.,priroda,vezbe,pozitivno razmisljanje..)jedino tako ti neces kasnije kriviti sebe da nisi pokusala,a znaj da ko se trudi makar malo dobice pomoc zasigurno.
Ovo ti govori mars u raku koji je po astro. najslabije postavljen.!
OPUSTI SE I PLOVI ZIVOTOM,PUSTI DA TECE I DAJ SVE OD SEBE I USPECESSSSSSSSS!!!!!!

DjuraMornar:
Elle, ocigledno se nismo razumele....

Veruj mi, meni je zivot bio dovoljno tezak i " poucan" i u onim trenucima kada saturn sa tim nije imao ama basz nikakve veze...( ili jeste ali ne preko svog tranzita)
Ono o cemu govoris je ocigledno i naravno da "ono sto ne ubije ojaca" sa Saturnom i bez njega....
I naravno da covek posle svega izadje mudriji....

Ono sto je mene zanimalo je konkretno , sta donosi Saturn kada prelazi preko Sunca i Marsa...i grupe planeta u prvohj kuci + i onako ima gadne aspekte...Dakle ne hipoteticki .." donece tezak period"...mene je zanimalo u kom kontekstu...Znam da astrologija ne prorice sudbinu, vec daje smernice o eventualnim buducim i mogucim dogadjajima...kada god bih citala o ovome sto me zanima, nailazila bih upravo na objasnjenje slicno tvome...no mene zanima sta je to " ono strasno" sto saturn moze doneti....Da li su to bolesti, da li su to nesrece , pa i smrt ....priznaces prirodno je plasiti se toga, i niko nije imun na tako sto....Ili je to prosto sukob u nama samima...koji donosi Saturn koji sve hladi , otezava ...

Ipak sam ja "Venera" ...ona tako susta suprotnost tebi ...kako i sama rece ...no nadam se da me razumes ;)

Razumele smo se nego ono što sam ja pisala o Saturnu nije prvenstveno bilo zamišljeno kao odgovor tebi već sam više pisala uopšteno. U neke konkretnije stvari se nisam uplitala jer tranziti Saturna mogu štošta da donesu u zavisnosti od cele postavke natala i planeta koje "kači" na tom putu (gledano iz više uglova) na šta ti je Krinka već odgovorila ...
krinka:
pa saturn u tranzitu ce ti aktivirati citav taj set aspekata koji postoji u tvom natalu. pogledaj kojim poljima vladaju jupiter i merkur, na ta polja ces primati blagonaklon upliv. nasuprot tome, na polja kojima vladaju sunce i mars ces imati negativan upliv. simboliku treba traziti u tome kojim poljima vladaju navedene planete, u kojim se znacima nalaze i koja im je esencijalna simbolika (mars - zivotna energija, sunce - otac ili tvoji nadredjeni).

Time je bukvalno sve rečeno a ja ne znam sve te detalje iz tvog natala.

DjuraMornar:
Npr...
Mojoj prijateljici, ciju kartu prilazem....Tranzitni Saturn preko ovog stelijuma, doneo je kancer. Sve je to lepo , onako teoretski, kada se kaze da je Saturn veliki " ucitelj"...da je nasa percepcija o Saturnu " iskrivljena"...i zaista ne znam koliko je njoj ovo iskustvo sa Saturnom od " koristi"..kada joj zivot visi o koncu ....
Ne znam sta da kazem. Mozda bi smo mogli na konkretnim primarima , poput ovog i njemu slicnim, videti sta je to sto Saturn zaista moze doneti.

Opet se vraćamo na početak, a to je da Saturn ne može doneti ni više ni manje od onoga što nosi u natalu - time počinje i završava se svaka priča.
Možda bi trebalo preformulisati ono što si ti rekla a to je da ovoj ženi nije tranzitni Saturn doneo kancer već njene natalne pozicije koje na to ukazuju - ključna stvar je vladar VI polja u jakoj konjunkciji sa Jupiterom i jakom kvadratu sa Saturnom, uz jako naglašeno VIII polje gde se nalazi i vladar Asc-a i njegov dispozitor ...
Tranzitni Saturn je samo bio (vremenski) okidač za te događaje kao i sve planete u tranzitu. To pretpostavljam većina vas zna ali nije zgoreg ponoviti.

Ok, ajde da predjemo na konkretno tumacenje u najkonkretnijem mogucem primeru koji sam postavila malo cas, ne bi li se stvari barem malo iskristalisale i bile jasnije...

Pocecu sama, a ukoliko neko hoce moze da me ispravi, dopuni...

U karti moje prijateljice imamo stelijum u osmoj kuci u Lavu. Vladar njenog horoskopa je Jupiter? Kao vladar ASC? On je takodje otisao u 8-mu i napadnut je od Saturna , vladara druge smestenog u 11-tu....Kako bi smo to mogli da tumacimo a sobzirom da Saturn nije u nekoj npr 6oj ili 12 oj kuci..?
Dalje...vladar njene seste kuce - zdravlja je Venera , koja je takodje otisla u osmu a koja je takodje napadnuta od Saturna i sa njim gradi kvadrat....Mars je vladar njene cetvrte i jedanejste kuce...i takodje u osmoj i opet u tom kvadratu od Saturna ( kazete da se gledaju simbolike polja ciji je Mars vladar ? ..u ovom slucaju to bi bile 4ta i 11-ta kuca....) da li je moguce da je genetika ( 4-ta kuca) doprinela njenoj bolesti?
Sunce vladar devete , u svom sedistu Lava ....gradi kvadrat sa saturnom...hm...

Znaci ovde imamo 4 gadne kvadrature koje radi saturn...Imamo 2 planete u svom sedistu....Imamo neverovatan stelijum sa 8 konjukcija ako mi se dobro cini... Da li ce joj ove konjukcije, pogotovu mislim na ove Marsa i Sunca, Sunca i Venere, Venere i Marsa....ipak pomoci da se izvuce?
Priskacite...

Konjunkcija Sunca i Jupitera spasava zivot i trebala bi da donosi neku jaku zastitu , ali u ovom slucaju izgleda nije donela iz nekih razloga. Istovremeno joj tranzitni Jupiter pravi trigon sa tim stelijumom u 8.
Ako su sve planete povezane konjunkcijama, dovoljno je da Jupiter pravi trigon sa jednom ali lancanom reakcijom deluje na sve, znaci pravi trigon na stelijum, ali opet je sve to nije zastitilo ali moguce je da joj mozda sve to donese potpunu regeneraciju, stelijum je ipak u 8.
a to da Jupiter u 8. spasava zivot , ne znam, to prvi put cujem , ali daj boze da je tako, pa je to tvojoj prijateljici jos jedan dodatni povoljni aspekt.
Da nije ona u zivotu radila nesto s hemikalijama i otrovnim supstancama?
I koja je vrsta raka, mislim na kom je delu tela?

Back