Saturn u natalnoj karti

Banshee, u kom kontekstu ti je bila losa godina? Zdravlje, posao, prijatelji...ili generalno...
Cini mi se da ti je u tom periodu bas tranzitni saturn prelazio preko konjukcije Marsa Sa Suncem...pa me zanima sta ti je to donelo ako mozes da se setis...jer i mene isto ceka, posto i sama imam tu konjukciju....

Mada tebi sam po sebi Saturn ne pravi neke katastrofalne aspekte sa drugim planetama, samo sa Jipiterom i Merkurom ali njih racunam u " dobre" planete , pa ne mogu nista bas toliko lose doneti kada se aktiviraju...( barem mislim)...

uh u svakom kontekstu koji mogu da pomislim....
puno neuspesnih pokusaja,odaljavanje od ljudi,nezadovoljstvo,pogresni izbori,konstantne svadje sa roditeljima pre svega a i prijateljima,nikad vise prolivenih suza,dilema,losih pomisli,negativne energije...
ali nije cela godina,nego negde od kraja juna ili pocetka jula te godine ako se dobro secam....pa do kraja godine,onda negde pola 2006 i posle je sve hvala bogu sve krenulo da se stabilizuje polako...

Oko tvog rodjendana 2005te?
Ako se Saturn zadrzava 2.5 godine u jednom znaku, a bio je u Lavu do pre neki dan....onda mu to dodje to, mada se na moju matematiku ne treba oslanjati, jer mi nikada nije bila jaca strana.

Ti si i po prirodi "zeznut igrac" , pa me ne cudi da si unutar sebe to sve jace prezivljavala ( imas neke blesave opocizije koje vise donose konflikt sa samom sobom)...;)

pa malo pre rodjendana,ali je to otprilike vreme kada je sve krenulo nizbrdo...ne odjednom,ali polako...a jedna nesreca vuce drugu i tako se sve pogorsavalo.
da,inace mnogo dramaticnije dozivljavam neke stvari nego sto ih ikada pokazem pred drugima...tako da su mi periodi samoce bili apsolutno pakleni :lol:

Banshee:
pa malo pre rodjendana,ali je to otprilike vreme kada je sve krenulo nizbrdo...ne odjednom,ali polako...a jedna nesreca vuce drugu i tako se sve pogorsavalo.
da,inace mnogo dramaticnije dozivljavam neke stvari nego sto ih ikada pokazem pred drugima...tako da su mi periodi samoce bili apsolutno pakleni :lol:
Periodi samoce ti jesu bili pakleni. Merkur, koji je inace najaci prenosnik cula ti je u kvadratu sa Saturnom, izbegavaj da budes izolovana kad nastupe veliki problemi, ili ako vec moras, kanalisi energiju u smeru umetnosti, bilo knjizevnosti, slikanja, fotografije, nebitno. Jer taj isti Merkur je u trigonu sa Neptunom i "cupace" te iz kriza, ali ne smes biti pasivna.

DjuraMornar:
Krinka, mislila sam da malo pomaze jer za veliki vodeni trigon kazu da ima " zastitnu moc"...pa sa tim u vezi sam se ponadala da mozda izvuce kada je najteze.

Ako nije tako onda se bojim da mi se lose pise jer meni saturn u natalnom ima bas gadne aspekte, sa Suncem kao i Marsom kvadrat..jeino ima trigone sa Jupiterom i Merkurom...ali kazem 9 orbis pa ne znam koliko ce to pomoci...
Situacija je tim vise otezana jer u trenutku kada bude gradio konjukciju sa mojim Suncem pa i Marsom ..tranzitno....bice u kvadratu sa natalnim saturnom. Bas se toga plasim i ne znam sta sve to znaci. Inace , natalno...Saturn mi je u desetoj kuci....svom prirodnom sedistu, ali ne i znaku jer se nalazi u raku.

Ja se poprilicno " bavim" astrologijom..ali kada sam sama u pitanju prosto sam zavezana vreca i nisam u stanju videti ama bas nista...

Krinka ti je već odgovorila isto onako kao što bih i ja rekla.
Veliki vodeni trigon daje zaštitu (kao i mnogi drugi dobri aspekti, recimo sa Jupiterom i sl.) ali pod 1. to je neka opšta zaštita, generalno a pod 2. zaštita ne znači i negiranje ostalih aspekata. Sve je u proceni snage faktora pa čak i da su svi ostali benefici na svom mestu u sjajnim aspektima svako od nas će Saturna osetiti na ovaj ili onaj način, ne možeš ti dejstvo neke planete izbeći time.

Slažem se, iskustva sa Saturnom nisu najprijatnija (da ne kažem drugu reč ;) ) ali sve to dođe i prođe a na prvom mestu je nužno. Ništa nije bez nekog razloga, a barem za iskustva doživljena pod Saturnovim uticajem znaš da će ti sigurno biti od koristi kasnije jer je to prosto njegova uloga. Što se za Veneru, primera radi, ne može reći :lol: (sori, ali to iz mene progovara slaba Venera a jak Saturn)

Lično smatram da je percepcija Saturna kod velike većine ljudi prilično iskrivljena jer samo zato što nešto "boli" mi to apriori smatramo za "loše", iako je u realnosti to potpuno drugačije. Čak štaviše, izbegavanje onoga čemu nas Saturn uči dovodi do neuporedivo većeg i bola i štete i to na duge staze. Znam da deluje kao "duboka" filozofija ali zapravo nije, Saturn je prvenstveno planeta koja govori o kvalitetu a ne (na prvom mestu) o mučenju, bolu i patnji iako je to našem hedonističkom poimanju života potpuno strano. Svi bismo mi trajne veze, trajan uspeh, stabilnost u karakteru ali ne pristaju svi da prihvate put do toga (koji najčešće i jeste mučenje, trpljenje, odricanje - Saturn) i tu nastaje problem sa Saturnom. Prosto - koliko daješ toliko primaš, oko za oko - zub za zub - to je Saturn, ni manje ni više. Ljudima sa dobro postavljenim Saturnom je možda lakše da te principe usvoje i prihvate ali to odricanje i patnju koje on nosi ne čini ništa manjom.

Eto, iako je daleko od utešnog, da ti bar malo bude lakše u iščekivanju (i prihvatanju) ovih Saturnovih tranzita ;) mada nisam rekla ništa novo.

StoRmyGirl:
Pa nije bash da tjemo 2.5 godine ostati bez vode i vazduha! :?
eh, big mistake. sve dok je tranzitni saturn u istom znaku u kom je planeta koja u natalnom horoskopu prima od njega los aspekt - natus ce osecati njegov uticaj. u indijskoj astrologiji se ne racunaju samo te 2,5 godine dok je on u istom znaku u kom je natalni mesec npr. vec se Sade Sati racuna od dana u kom saturn udje u znak koji prethodi tom znaku, i zatim znak koji sledi takodje 2,5 godine. primera radi ako je natalni mesec u jarcu, Sade Sati pocinje od dana ulaska tranzitnog saturna u znak strelca, i okoncava se kada napusti znak vodolije. Sade Sati zapravo znaci 7,5 godina tuge. necu vas jos uvlaciti i u razliku izmedju sideralnog i tropskog polozaja, jer smatram da se zapadna astrologija vise odnosi na primenjenu astrologiju, dok je indijska vise "duhovna" (ovo sam bas uprostila... :( )
pa kome bude trebalo nesto vise o tome, pronaci ce odgovarajuci nacin da sazna

Pontije Pilat:
Periodi samoce ti jesu bili pakleni. Merkur, koji je inace najaci prenosnik cula ti je u kvadratu sa Saturnom, izbegavaj da budes izolovana kad nastupe veliki problemi, ili ako vec moras, kanalisi energiju u smeru umetnosti, bilo knjizevnosti, slikanja, fotografije, nebitno. Jer taj isti Merkur je u trigonu sa Neptunom i "cupace" te iz kriza, ali ne smes biti pasivna.
tu si u pravu...izolovanost i pasivnost me teraju na razmisljanje i onda mi samo bude jos gore....zato mrzim kada nemam sta da radim,bukvalno trazim da mi se da nesto jer ako ne odma proradi masta :(

Banshee:
tu si u pravu...izolovanost i pasivnost me teraju na razmisljanje
Pa u tome i jeste poenta :roll:

Banshee:
... i onda mi samo bude jos gore....
Bude ti gore u tom momentu ali to je osnova svakog sazrevanja. Ne patnja kao mazohizam nego suočavanje s realnošću života. A ona zahteva ne bežanje u rad (ima i tu nešto od Saturna - odbrambeni mehanizmi) nego razumevanje onoga što nam se dešava. A razumeti ne možeš ako se time ne baviš ... nego tražiš nešto drugo, prijatnije ili manje bolno. Bez muke nema nauke :grin:
Ali svako od nas bira na koji način će "odrađivati" Saturna. Jedino patnju ne možeš izbeći.

Al' zabrazdismo u filozofiju :lol: Ali (i) to je astrologija ... a ne (samo) da li će mi sutra cigla pasti na glavu zbog Saturna u I.

Banshee:
tu si u pravu...izolovanost i pasivnost me teraju na razmisljanje i onda mi samo bude jos gore....zato mrzim kada nemam sta da radim,bukvalno trazim da mi se da nesto jer ako ne odma proradi masta :(
Nismo se razumeli, ne masta na taj nacin, ne bezis od problema jer ce te pratiti i pojacavati svoje dejstvo. Prihvatis ga, a onda ga kanalises u onom smeru u kom ti se nude izlazi. I uvek imas izbor. Ali, uvek dobro razmislis. Vidim da Elle77 rece da "prelazimo u filozofiju", naravno, pa i vojni komandanti ne idu "pravolinijski", vec improvizuju prema situaciji na terenu.

Elle, ocigledno se nismo razumele....

Veruj mi, meni je zivot bio dovoljno tezak i " poucan" i u onim trenucima kada saturn sa tim nije imao ama basz nikakve veze...( ili jeste ali ne preko svog tranzita)
Ono o cemu govoris je ocigledno i naravno da "ono sto ne ubije ojaca" sa Saturnom i bez njega....
I naravno da covek posle svega izadje mudriji....

Ono sto je mene zanimalo je konkretno , sta donosi Saturn kada prelazi preko Sunca i Marsa...i grupe planeta u prvohj kuci + i onako ima gadne aspekte...Dakle ne hipoteticki .." donece tezak period"...mene je zanimalo u kom kontekstu...Znam da astrologija ne prorice sudbinu, vec daje smernice o eventualnim buducim i mogucim dogadjajima...kada god bih citala o ovome sto me zanima, nailazila bih upravo na objasnjenje slicno tvome...no mene zanima sta je to " ono strasno" sto saturn moze doneti....Da li su to bolesti, da li su to nesrece , pa i smrt ....priznaces prirodno je plasiti se toga, i niko nije imun na tako sto....Ili je to prosto sukob u nama samima...koji donosi Saturn koji sve hladi , otezava ...

Ipak sam ja "Venera" ...ona tako susta suprotnost tebi ...kako i sama rece ...no nadam se da me razumes ;)

Npr...
Mojoj prijateljici, ciju kartu prilazem....Tranzitni Saturn preko ovog stelijuma, doneo je kancer. Sve je to lepo , onako teoretski, kada se kaze da je Saturn veliki " ucitelj"...da je nasa percepcija o Saturnu " iskrivljena"...i zaista ne znam koliko je njoj ovo iskustvo sa Saturnom od " koristi"..kada joj zivot visi o koncu ....
Ne znam sta da kazem. Mozda bi smo mogli na konkretnim primarima , poput ovog i njemu slicnim, videti sta je to sto Saturn zaista moze doneti.

bran.jpg

Da , ne verujem ni ja vise u to o velikom ucitelju i dobrom Saturnu itd....jer sam na licnom primeru dozivela suprotno....isto mi je doneo tesku i neizlecivu bolest, samo sto je usao u 6 kucu u kojoj plus nema nikakvih planeta, ali je u Lavu....
Ali takodje znam osobu koja ima ceo stelijum licnih planeta u 6. kuci , nesto slicno tome, ali u 6 u Lavu , i nije mu dlaka falila s glave, ali on je mladji pa mu je natalni Saturn takodje tu ...
a 6 kuca su akutne bolesti po astro-medicini, 8 kuca su smrtonosne bolesti, i one koje zahtevaju hirursku intervenciju, kad mi dodje do Plutona, mislim da nece trebati ni da prodje kroz 7 i udje u 8, ja verujem da sam ja gotova....vec se ono psiholoski spremam za to....mozda i jedva cekam jer mi se sve vec smucilo.

Back