Sizif:
Simpson:
hahah, pa ovo je biser nad biserima
Što ti kažeš, nemadoh snage da komentarišem. Aljona i fundamentalno poznavanje kritikovanih religija.
ALJONA: SATANISTI NE VERUJU U BOGA, ZA NJIH JE SMRTNI GREH VEROVATI U BOGA.
Uf. Biće valjda nešto od ovoga.
Мислим ову реченицу у другом обзиру:
"Сатанисти немаjу љубави према Богу, за њих jе смертни грех љубити Бога". Нико не говоре да сатанист jе православни хришћанин и веруjе по Православљу.
Ако ти ћеш питати неког сатаниста: "Да ли Бог jе стварност?", он те обавезно ће говорити да Бог постоjи...Ако нема Бога, значи нема и сатани. Сатанизам без Бога jе "0", ништа...Философиjа сатанизама jе философиjа рата против Бога, а ако нема Бога, значи...
У философиjи поjам "вера" име неколико смисли, на пример, "вера"="религиjа" (Православље, Католицизам, Будизам и т.д.), "вера" као човечанско осећање кад човек не може са помоћу, на пример, формалноj логики, одговорити на неки питања, коjих у нашем свету има веома много (на пример, веруjеш ли ти да имаш разум, ако ти не видиш га као, на пример, своjе тело, или око, или руку? или веруjеш ли ти да имаш вољу? или веруjеш ли ти да твоjа девоjка воле те? - све су ево само...вера...ми веруjемо да имамо разум, вољу и нас воле људи). Стога и кад говорила сам о вере сатаниста, говорила сам о "вере" као об осећању.
Поздрав.