Brate, cim ti ovo hranis (doduse vidjeli smo)![]()
![]()
Na prvoj fotki,tri meseca starosti. Na drugoj pet meseci stariji.

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Brate, cim ti ovo hranis (doduse vidjeli smo)![]()
![]()
Na prvoj fotki,tri meseca starosti. Na drugoj pet meseci stariji.
pozdrav svima, nesto me muci i interesuje pa da vidim sa vama,. Sta u svojoj glavi sarac zamislja pod svojom teritorijom, odnosno sta on shvata da treba da cuva? Jel ga moram provesti do svakog mjesta na imanju da "zapisa" ili mozda i cuva sve , ali ja tripujem da na neke dijelove imanj daje manjiu angazovanost u odnosu na drugi neki dio. Pitam iz razloga jer ovaj dio gdje je kuca i njegov boks sve je super, Medjutim posto imam jedam objekat koji je na 40-ak metara od kuce i kada dodhe neko od stranih, a ja budem u kuci ( znaci i cujem i vidim sta se desava) on ne kida i ne rze kao kada je recimo u boksu i neko se priblizava kuci. Sada, dali on taj objekat ne smatra toliko bitan kao sto je recimo kuca ili je nseto drugo u pitanju? Odnosno dali je bolje da fizicki bude prisutan na cijelom imanju ( vjerovatno jeste) ili je svejedno? Nisam za sada u mogucnosti da ogradim isto pa je samo na sajli.
I pretpostavljao sam da bi to bilo rjesenje, ali opet da vidim sa iskusnijima. Dali jos neko misli da je to rjesenj ili jos nesto trebam dodati? Hvala na odgovoru.Jeste da imam dve male mesanke a ne sarce ali mnogo revnosnije cuvaju i od ljudi i od zivotinja tamo gde su zapiskile. Valjalo bi recimo svake veceri da prodjete zajedno jednu patrolu celim imanjem dok se navikne.
Pozdrav svima,
Utvar vidim da ima u Banja Luci specijalka 26. 2. Interesuje me dali ces ti dolaziti ovamo? Jesi li ikada bio na nekoj specijalki u RS? Kakvi su li ovde kod nas sarplaninci?
Eto kad je neko lud onda je lud...
banestef- Predpostavljam da roditelji nemaju papire. Kod nas sreća ima načina da se dobije UR Rodovnik ( Uslovni Rodovnik) . Prijaviš psa na specijalku ( eto sad će uskora da bude S.Palanka 25.3) u razred izvorni. Oceniće psa sudije ,dobićeš ocensku listu i automatski imaš mogućnost da sa tim ocensko listom vadiš UR Rodovnik. Ocensku listu šalješ u Kinološki Savez naravno sa uplatom za rodovnik i oni će da ti urade . E sad to je UR rodovnik znači da je upisan ime psa,datum rođenja boja ..ali kod roditelja stoji da je nepoznat. To nije problem jel sa tim rodovnikom možeš da izlažeš psa bilo gde . Već kad se pravi snjim/snjom leglo taj rodovnik polako se puni III.generacija ako se napuni više nije UR rodovnik . Mi imamo takav rodovnik i nije ništa loše u tome. Čak više podžavam to nego da se kupuje rodovnik ili da se podmente. Ovako je rodovnik prazan ali baram se kreće od nećeg. Eto naš Burdušovo leglo već će imate pun rodovnik.
A inače znam pse sa UR Rodovnikom koji su Evropski ili Svetski Šampioni.
Čisti štene od gliste svaki mesec. Ako slučajno primetiš gliste u kaku odmah sutra dan obnovi tretman.
Pozdrav Adrijana.
Specijalka u BL se odlaze zbog losih vremenskih uslova za 11.03.2012
Ma ko lud, pravi "covek" lozu!
E, ostatak je bilo lepo procitati, obnoviti gradivo.(Uslovni rodovnik mogu da dobiju samo psi autohtonih rasa, inace, da ne procita ovo neko sa zlatnim retriverom.
) Ali koliko se secam, takvi psi mogu da nose BOB, BOG, BIS ali ne mogu da dobiju CAC i CACIB kandidature. Njihovi potomci mogu ali prva generacija, nosilac uslovnog rodovnika ne moze?
I jos jedna stvar, vezano za ciscenje od glista: na nedelju dana je precesto, a narocito je precesto tretirati ih vec sutradan, razvojni ciklus glista iz roda toxocara traje 20 dana, dovoljno je ciscenje ponoviti na 2 nedelje do 5-6 meseci starosti steneta. (Ovo je sa cisto veterinarskog aspekta, nevezano za rasu.)