utvar
Primećen član
- Poruka
- 862
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam jedno pitanje. Moj plac je veličine 9 ari, pa me zanima da li je dovoljno velik za držanje Šarplaninca. Šarplaninca ne bih uopšte vezao, pošto ne mogu da zamislim da pas bude vezan.
Unapred se zahvaljujem
Lepi snimci. Da li su to tvoji Sarci, pošto mi se cini da su isti psi na oba snimka.
ljudi taman sam skupio pare da gradim bok i pocinjem ali danas odem do prodavnice gde kupujem hranu za psa i zapricam se nesto sa prodavacicom i ona mi kaze da za sarpla ne valjaju da se cuvaju u boks!!
e sada dali da pravim ili ne?
Pozdrav svim ljubiteljima ove rase,ne bih se nadovezivao na temu o velikom dvorištu za šarplanince jer malo znam o njima.pre nekih mesec dana dobio sam štene ,ženku od 2.5 mes. i oduševljen sam njima.Pre sam imao razne vrste pasa uglavnom lovačke ali ovo je nešto za mene neuporedivo.Nisam ni mogao da zamislim da štene koje ima 3 meseca toliko može da bude pametno i privrženo.Od odgaivača sam dobio neka upustva za ubuduće tipa kako ga hraniti i ostalo ,a što se tiče hrane uglavnom jede sirovo mleveno meso.pokušavao sam sa granulama ali jednostavno je to nezanima. Dobila je revakcinu ,čišćenje od parazita ,kao i vitaminske inekcije jer mi sa tabletama nije išlo.
šŠto se tiče prostora šeta sama po dvorištu ,grize obuću i razbacuje na sve strane, odmah je i to veoma brzo naučila na povodac i to je u suštini to. Izvinjavam se ako nekoga gnjavim sa ovim ali nov sam u ovome i treba mi nečije stručo mišljenje o tome kako i šta ubuduće i dali sam dobro postupio do sada.
unapred zahvalan
jos nesto,komšija gaji ovu rasu rekao mi je da moram praviti boks za svog ljubimca jer će postati agresivniji i kao preskakaće ogradu da napada druge kerove,mačke i ostalo da seneće zadrzavati u dvorištu . Zanima me jel to stvarno tako ili je mogu naučiti da pude čuvar u okviru dvorišta bez bojazni da će izaći na ulicu i napasti nekoga.I još nešto imam dvoje male dece(za sada)uskoro i treće ,oni se sada igraju sa štenetom gnjave ga itd.. dali će taj odnos ostati isti ili će štene kad poraste biti agresivnije prema njima Hvala
Evo ti objašnjenje:KAKO DA POSTAVIM SLIKU NA FORUM NISAM TO NIKADA RADIO POMOĆ
Gde si ove podatke nasao?Mislim ko je izvor ovih podataka.