SARM

И сад да ти верујемо на реч? z:lol:

Објасни...

И ја тако могу да идем по форуму и иза 90 % коментара да напишем нетачно...:lol:
Чему то служи?

А није ни шармантно...

Poslednja izmena od moderatora:
И сад да ти верујемо на реч? z:lol:

Објасни...

И ја тако могу да идем по форуму и иза 90 % коментара да напишем нетачно...:lol:
Чему то служи?

А није ни шармантно...

pa napisi ti nesto sarmantno :lol:

A oćeš da me primiš na kurs? z:lol:
Imače priznajem da sam glup za tu harizmu. Za šarm ajde i da shvatim da je to dopadljivost,ali šta je harizma. Ja mislim da je razlika između to dvoje kao između boce i flaše.z:p

vazi primam te na kurs z:D

razlike postoje .... kao sto je rekla borka sarm jedopadljivost a harizma fascinacija....

a i ja sam pisala o tome pa citaj z:)

:cao:

Evo ja ću da progutam knedlu i da napišem nešto šarmantno. Mi žene uvek volimo da zabadamo nos svuda gde ne treba, samo ne u muško krilo gde nam je jedino mesto.

Kojatkin je bio, najblaže rečeno, čudan. Nije bio ni duhovit, ni lep. Imao je sitne pacovske oči, sa zubima je slabo stajao. Teško da je mogao da popije kafu a da nosinu ne umoči u šoljicu. Ne preterujem, i reč "nosina" je previše blaga. O njemu su pričali sve najgore. Bio je bolji radnik nego čovek, a većeg neradnika nadaleko nije bilo. On nikom na svetu nije bio simpatičan.

Ipak, Besmrtna je okrenula njegov telefonski broj. Čitav dan je čamila sama, i malo je više popila. Nadala se da mu nije velik samo nos. A i gajba mu je bila blizu, nije morala dugo da čeka. A i broj mu je bio lak za pamćenje: 064 213**** z:lol:

ako dozvolis ja bi te rado objasnio,poshto im nije jasno shto si zanimljivz:lol:z:lol:

naravno ako dozvolis:cool:

Harizma se ne uci sa njom se radjas ili ne. Nema veze ni sa lepotom, postoje harizmaticni ljudi, koji nisu lepi i obrnuto.
Najpribliznije sto bih opisala kao harizmu je neka vrsta ''zracenja" koje izbija iz osobe i privlaci ljude, navodi ih da gledaju i slusaju osobu i ako se ova ne mora isticati.
Ovo pricam iz iskustva, srela sam nekoliko harizmaticnih osoba, ali samo iz jedne je harizma izbijala svom snagom.

Kojatkin je bio, najblaže rečeno, čudan. Nije bio ni duhovit, ni lep. Imao je sitne pacovske oči, sa zubima je slabo stajao. Teško da je mogao da popije kafu a da nosinu ne umoči u šoljicu. Ne preterujem, i reč "nosina" je previše blaga. O njemu su pričali sve najgore. Bio je bolji radnik nego čovek, a većeg neradnika nadaleko nije bilo. On nikom na svetu nije bio simpatičan.

Ipak, Besmrtna je okrenula njegov telefonski broj. Čitav dan je čamila sama, i malo je više popila. Nadala se da mu nije velik samo nos. A i gajba mu je bila blizu, nije morala dugo da čeka. A i broj mu je bio lak za pamćenje: 064 213**** z:lol:

predomislio sam sez:)

pozdav zavijaloz:lol:z:)

Nece mi smetati da (iako sam ne bih otvorio ovakvu temu) iako ne radim to da bih "dao Autorki odgovor", niti da bih nekome koga poznajem dao odgovor, dam svoj odgovor na ovu temu.

Sta je sarm? Sarm je upravo to sto ja sad radim. Spremno ocekivanje necega sto se mozda i nece desiti - toga da upravo osoba kojoj nesto "dobro" treba nadje to sto joj treba zbog mene. Ako sam zaista uspeo da spremno ocekujem nesto sto mozda i nece doci, a to je isto sto radi i devojka ili zena koja se svaki dan kada ode u grad obuce lepse nego sto ima misljenje o svim njoj poznatim ljudima... da bi spremno docekala nesto sto se te noci mozda i nece desiti, i to zato sto mozda i oce, a to je upoznavanje sa frajerom koji zasluzuje da uziva u tako lepom izgledu dame u tako lepoj haljini... onda sam uspeo da budem sarmantan. Eto sta je sarm.

Pa ne znam nista o sarmu...Ne znam kako da se potrudim da odgovorim...
Eto, imas odgovor gore, mozda je sarm i ovo sto sada radim(o)... Mozda je to eto kao neki deo drustvene plemenitosti. Pojma nemam...

Sta nije sarm? Sarm nije ovo:

U knjizi koja razglaba sve moguce aspekte rada cula i formiranja svesnih i nesvesnih culnih slika, te se dotice i fiziologije i anatomije i histologije cula, pominju se na skoro svakoj stranici izrazi ovi: ventralno, dorzalno, ipsilateralno, kontralateralno, superiorno, kranijalno, (sto u stvari znaci isto sto i superiorno, ali je autor knjige mozda hteo nesto sa tom promenom izraza sto ja nisam shvatio sta...) itd., a nekog "recnika" koji bi objasnio sta oni znace i nema nigde u knjizi, iako knjiga nije pisana tako da bude "sterilna" od "stranih tema", te se u njoj delom prica i o stvarima nevezanim za "temu" knjige. Svakako da je predgovor napisan tako toplo i tako srdacno, kao da autor jedva ceka da neko to procita i razume... da bi covek prosto pomislio da je on dok je pisao predgovor i zeleo da stavi recnik na kraju (koji bi srdacno docekao one koji hoce da razumeju sta znaci ti pojmovi) ali se pri kraju pisanja izgleda predomislio... sto se i vidi iz toga sto je postajao sve manje srdacan prema citaocu u slucaju da on ne dize u nebo sve (pa i teorije) sto je Americko... a predgovor je ostavio onakav verovatno zbog toga sto je mislio da nije ni potrebno preuredjivati nesto sto "citaju samo budale"...

Citalac progresivno oseca gadjenje prema takvom autoru... i ne zna da skuje rec da bi ga opisao, ali to bi trebala biti rec suprotna od sarm. Jugosloven koji od pocetka pa prema kraju knjige sve vise prestaje da se bavi temom iz naslova a sve vise pocinje da se trudi da natera (mozes misliti koliko voljne) citaoce da kao i on pomisle da je Amerika nebeska nacija... a u stvari samo uspeva da izazove kod citaoca pitanje "Da li je ovaj covek normalan", kao i "da li je i ono sto je pisalo pri pocetku knjige isto tako skup nebuloza"...

Sta mislite

zasto su neki ljudi sarmantni a neki ne :neutral:

Kad je neko lisen sarma sta mu nedostaje...???

I sta je za vas sarmantna osoba ?

:cao:

Neko ko ume da se igra recima, da zasmejava prisutne, ko vrca od optimizma, ko reaguje na provokacije na dopadljiv nacin, ko ime da se postavi u centar paznje da to ne bude iritantno, ko je druzeljubiv i otvorenog uma....ko ima britkost uma i duse.... ali tako da ta britkost ne sece, vec golica....

Sarm se ogleda u postupcima neke osobe a harizma u samoj pojavi.
Sarmantnu osobu sagledavamo kroz njene postupke,potrebno je nesto da uradi da bi nam bila simpaticna, ljupka i sl. dok je harizmaticnoj osobi dovoljno samo da se pojavi, stoji i zraci necim posebnim i neobjasnjivim, a ujedno osvajajucim .

Poslednja izmena:
Sarm se ogleda u postupcima neke osobe a harizma u samoj pojavi.
Sarmantnu osobu sagledavamo kroz njene postupke,potrebno je nesto da uradi da bi nam bila simpaticna, ljupka i sl. dok je harizmaticnoj osobi dovoljno samo da se pojavi, stoji i zraci necim posebnim i neobjasnjivim, a ujedno osvajajucim .

znaci ako lik udje napr u kafic i iz dzepa izvadi zenski slip, rastegne ga i stavi na glavu cereci se pri tom da svi popadaju od smeha, to je sharm.. jel' sam dobro skonto?

a kad udje npr. baja u isti kafic sa vec navucenim slipom na glavu i iskulra celo drustvo kao da oni ne postoje pa se ekipa smrznuto oladi od shoka... i svi kazu hedni drugima sapatom.... ybt kaku harizmu ima ovaj... a, jel tako?

a ako npr udje baja koji se malko cinicno smeska, vidis na kilometar da nije ko ostali, sedne pored tebe, ne prica mnogo, skrozi te pogledom da odmah pozelis da si njegova i u tom trenu tvoje ludosti da hoces da ga fatas vec za ruku ili butqu jer ne znas sta ces od muke sa ruqama i od zelje koja te obliva...on vadi onaj slip i mece ga tebi na glavu .. sa osmehom... sta je on.... sarmantan, harizmatican ili obican lik koji se zaebava?

Back