Сарадња комуниста са усташама и Немцима

Све сам ти ја лепо објаснио шта и како али ти си очито недоказан, и то је твоје право да будеш, само што ту маглу не можеш да продајеш мени и осталима јер то нису историјске чињенице него комунистичка пропаганда која се у добром делу, када треба пљувати по Србима, и поклапа са усташком.
Objasni, kako to da ustase u streljaju komuniste u Kerestinca, a u isto vreme komunisti napadaju i likvidiraju ustasku strazu sveucilsne vojnice u Zagrebu ? Kako to da kada Ustaska nadzorna sluzba komunisti Albinu Kovacicu iz Zagreba kljestima cupa nokte, u isto vreme partizani u oslobodjenom Livnu streljaju zarobljene ustase ?
Zasto je ubijen Hrvat komunista Josip Preskar od ustase, ako su komunisti i ustase saradjivali ?
Zasto je ubijen Hrvat komunista Stejpan Bubanic od ustasa ?
Objasni kakva je to ''saradnja '' komunista i ustasa ako se od 1941 do 1945 vodi zestoka borba izmedju njih ?
Ajde objasni da li je ovo ''komunisticka propaganda u kojoj se pljuju Srbi'' ili su ovo istorijske cinjenice, koje tebi ne odgovoaraju ?
11051166_1553076968288547_1340820819_n.jpg

IMG_4593.jpg

Objasni, kako to da ustase u streljaju komuniste u Kerestinca, a u isto vreme komunisti napadaju i likvidiraju ustasku strazu sveucilsne vojnice u Zagrebu ? Kako to da kada Ustaska nadzorna sluzba komunisti Albinu Kovacicu iz Zagreba kljestima cupa nokte, u isto vreme partizani u oslobodjenom Livnu streljaju zarobljene ustase ?
Zasto je ubijen Hrvat komunista Josip Preskar od ustase, ako su komunisti i ustase saradjivali ?
Zasto je ubijen Hrvat komunista Stejpan Bubanic od ustasa ?
Objasni kakva je to ''saradnja '' komunista i ustasa ako se od 1941 do 1945 vodi zestoka borba izmedju njih ?
Ajde objasni da li je ovo ''komunisticka propaganda u kojoj se pljuju Srbi'' ili su ovo istorijske cinjenice, koje tebi ne odgovoaraju ?
Pogledajte prilog 826625
Pogledajte prilog 826626
Ког то комунисту су усташе убиле пре 22. јуна 1941?

Vasa se svakako u novije vreme zna, na trecem oku, kuriru, informeru, pogledima i ostalom opskurnom smecu.

Наша се историја и зна и памти и памтила се и када су твоји били на власти, сада је једино ви као индоктринисана комунистичка деца откривате .

Активно подржали усташки тероризам у Лици, (тзв Велебитски устанак)
цео број комунистичког листа "Пролетер" за децембар / просинац 1932 год, можете прочитати овде

Pogledajte prilog 827426
Kraljevina Jugoslavija pustila sve ustaske teroriste iz Velebitskog ustanka na sloodu.

Zasto ustase nisu pustili sve komuniste iz zatora kada su dosli na vlast ?
Ustase su od kraljevine Jugoslavije nasledili policijske kartoteke sa komunistima, koje su poceli da hapse.
Одговори ми на питање:

Нису ухапсили никога, преузели су комунисте из Керештинеца када је дошло до слома КЈ у априлском рату.

Одговори ми на питање:

Нису ухапсили никога, преузели су комунисте из Керештинеца када је дошло до слома КЈ у априлском рату.
Krstu Ljubicica su ubile ustase pre 22.juna 1941, a posle su se osvetili komunisti , kada su na istom mestu gde je ubijen Ljubicic napali ustasku kolonu 04.avgusta 1941.
Крсто Љубичић — Википедија (wikipedia.org)
Da li ima nekog cetnika da su ustase ubile pre 22.juna 1941 ?
Odgovori na pitanje :
Zasto ustase nisu pustali komuniste na slobodu iz Kerestinca, Mitrovice, Lepoglave...kada su dosli na vlast ?

Mora da si pevao cica Drazi pod plavom kapicom i crvenom maramicom, mali cica flasin pionir. :per:
То је Мстиславе како мали Ђокица замишља живот у титоистичкој Југославији.
Успостављање влаше власти је још током Црвеног терора почела даје резултате у виду стварања двоструког морала и јасно поделила и усадила деци као матрицу понашања шта је за кућу и уски круг проверених и шта је спољашни свет. Та матрица је функциониала све до седамдесетих и осамдесетих година.Јесте ја сам био Пионир јер си то постајао ауоматски, али већ код преласка у Омладинску организацију је био крај јер ја нисам хтео да се упишем у ту организацију и нисам се ни уписао.То је имало за последицу прелазак црте у категорију оних који се названи Морално - политички неподобни, и ту тој категорији сам био све док последњих осттака ваше власти, а вероватно сам код неких и данас.

Krstu Ljubicica su ubile ustase pre 22.juna 1941, a posle su se osvetili komunisti , kada su na istom mestu gde je ubijen Ljubicic napali ustasku kolonu 04.avgusta 1941.
Крсто Љубичић — Википедија (wikipedia.org)
Da li ima nekog cetnika da su ustase ubile pre 22.juna 1941 ?
Odgovori na pitanje :
Zasto ustase nisu pustali komuniste na slobodu iz Kerestinca, Mitrovice, Lepoglave...kada su dosli na vlast ?
:rotf:
О чему ли ти причаш, питао сам те за период од доласка усташа на власт тамо, од почетка рата па до напада на СССР!!???Какав те Крсто нашао.
Дакле закључујем да нема да се не бламираш више, разлог нам је познат.
Па четници су југословенска војска, они су у рату са окупаторима од 6.априла, као да си поставио питање да ли је неки југословенски војник погинуо током априлском рата, смешно.
Већ смо рекли, али теби то очито није ушло у главу, да после слома фронтова Дража на Равној Гори 11. маја организује четничке одреде југословенске војске за герилску борбу када почиње устанак, пре тога повлачећи се ка Шумадији преко Босне сукобио се са усташама код Дервенте и Босанског брода и то сам постављао.

Наравно да јесу, међутим ове виђеније из Керештинеца из политичких и расних разлога нису Кершованија, Ађију и Прицу.
https://books.google.rs/books?id=8n...KHSDLDDA4ChDoATAGegQIBhAC#v=onepage&q&f=false

:rotf:
О чему ли ти причаш, питао сам те за период од доласка усташа на власт тамо, од почетка рата па до напада на СССР!!???Какав те Крсто нашао.
Дакле закључујем да нема да се не бламираш више, разлог нам је познат.
Па четници су југословенска војска, они су у рату са окупаторима од 6.априла, као да си поставио питање да ли је неки југословенски војник погинуо током априлском рата, смешно.
Већ смо рекли, али теби то очито није ушло у главу, да после слома фронтова Дража на Равној Гори 11. маја организује четничке одреде југословенске војске за герилску борбу када почиње устанак, пре тога повлачећи се ка Шумадији преко Босне сукобио се са усташама код Дервенте и Босанског брода и то сам постављао.

Наравно да јесу, међутим ове виђеније из Керештинеца из политичких и расних разлога нису Кершованија, Ађију и Прицу.
https://books.google.rs/books?id=8n...KHSDLDDA4ChDoATAGegQIBhAC#v=onepage&q&f=false
Sada po tebi Krstu nisu ubili ustase ?
Koje su to komuniste ustase pustili iz Kerstinca ?
Логор Керестинец основан је 31. марта 1941. када је Мачекова влада похапсила неколицину комуниста и тамо их сместила. Доласком усташа на власт, логор је предан њима на управу.
Након стрељања групе од десет логораша, 9. јула 1941, комунисти-робијаши су у договору са члановима Градског комитета КПХ за Загреб организовали бег из логора у ноћи с 13. на 14. јул. У бегу је учествовало 111 логораша, углавном комуниста. Због лоше координације, већина логораша је ухваћена и убијена, а спасило се само њих 14.
[1]
Draza je pobegao , kada je formirana NDH, nije mu padalo na pamet da ostane i da se bori protiv ustasa i da spasava Srbe tamo.

Sada po tebi Krstu nisu ubili ustase ?
Koje su to komuniste ustase pustili iz Kerstinca ?
Логор Керестинец основан је 31. марта 1941. када је Мачекова влада похапсила неколицину комуниста и тамо их сместила. Доласком усташа на власт, логор је предан њима на управу.
Након стрељања групе од десет логораша, 9. јула 1941, комунисти-робијаши су у договору са члановима Градског комитета КПХ за Загреб организовали бег из логора у ноћи с 13. на 14. јул. У бегу је учествовало 111 логораша, углавном комуниста. Због лоше координације, већина логораша је ухваћена и убијена, а спасило се само њих 14.
[1]
Draza je pobegao , kada je formirana NDH, nije mu padalo na pamet da ostane i da se bori protiv ustasa i da spasava Srbe tamo.
Ма то је све било пре рата нема никакве везе са усташама када су дошли на власт.Страдао је у уличној тучи.
Screenshot_2020-12-31 The United States Holocaust Memorial Museum Encyclopedia of Camps and Gh...png

Све је то лепо на Википедији само што ето нико од комуниста није стрељан пре 22.јуна, чак су неки и пуштени.
Сад ја имам контра питање ако су комунисти и усташе били толики непријатељи због чега их усташе нису одмах стрељале?

Дража се повлачио према Шумадији и прелазећи преко Босне имао борбе са усташама код Дервенте и Босанског Брода.
Ишао је као што сам рекао код Мишића у Струганик, у област Равне Горе где је народ био расположен против окупатора, неће да диже ваљда устанак у Загребу где су нацисти дочекани са цвећем.
Једино је Дража и спашавао срспки народ у НДХ али то није тема.

Poslednja izmena:
Ма то је све било пре рата нема никакве везе са усташама када су дошли на власт.Страдао је у уличној тучи.
Pogledajte prilog 828289
Све је то лепо на Википедији само што ето нико од комуниста није стрељан пре 22.јуна, чак су неки и пуштени.
Сад ја имам контра питање ако су комунисти и усташе били толики непријатељи због чега их усташе нису одмах стрељале?

Дража се повлачио према Шумадији и прелазећи преко Босне имао борбе са усташама код Дервенте и Босанског Брода.
Ишао је као што сам рекао код Мишића у Струганик, у област Равне Горе где је народ био расположен против окупатора, неће да диже ваљда устанак у Загребу где су нацисти дочекани са цвећем.
Једино је Дража и спашавао срспки народ у НДХ али то није тема.
Zar ustase nisu postojale pre rata ?
Ja imam za tebe kontra - kontra pitanje, ako su ustase i komunisti bili u ''savezu'' kao sto ti hoces da predstavis zasto odmah cim su dosli na vlast . ustase nisu sve komuniste pustili iz zatvora ?
U NDH su odmah poceli progoni Srba, i Draza je trebao da ostane tamo i da organizuje te Srbe da se bore protiv ustasa,jer su oni bili ugrozeni, a ne Srbi u Srbiji.
A partizani nisu spasavali Srpski narod u NDH ? Ko je unistio silne ustaske garnizone odakle su ustase isle da kolju Srbe ? Livno, Jajce, Tomislavgrad....

Zar ustase nisu postojale pre rata ?
Ja imam za tebe kontra - kontra pitanje, ako su ustase i komunisti bili u ''savezu'' kao sto ti hoces da predstavis zasto odmah cim su dosli na vlast . ustase nisu sve komuniste pustili iz zatvora ?
U NDH su odmah poceli progoni Srba, i Draza je trebao da ostane tamo i da organizuje te Srbe da se bore protiv ustasa,jer su oni bili ugrozeni, a ne Srbi u Srbiji.
A partizani nisu spasavali Srpski narod u NDH ? Ko je unistio silne ustaske garnizone odakle su ustase isle da kolju Srbe ? Livno, Jajce, Tomislavgrad....
Јесу али углавном у иностранству, ово су неки политички сукоби између франковаца и припадника осталих странака, тако смо имали сукобе и између Љотићеваца и осталих у Београду.Крсто и није био члан КПЈ, а уосталом и Краљевина Југославија је била антифашистички настројена па не знам о чему причаш.
На то сам ти одговорио али ти мени ниси па зато понављам питање:
Сад ја имам контра питање, ако су комунисти и усташе били толики непријатељи због чега их усташе нису одмах стрељале?

Срби су били угрожени свуда а свакако највише у НДХ, али да би се подигао устанак то је морало бити у српској средини јер су једино Срби изразито антифашистички орјентисани, међу Хрватима и муслиманима и мешовитој средини каква је Босна то је било немогуће, то су тренуци сламања фронтова и повлачења официра југословенске војске у шуму.Уосталом тај део Србије Дража је најбоље знао, тамо је и рођен, и као што сам ти рекао тамо су били још неки официри са којима је требао да се посаветује.
Такође ти последњи, као изразити присталица усташа и комуниста, треба да приговараш о отпору НДХ, јер су и једни и други у савезу са окупаторима тада.

Лекизане, наши су саговорници титоистичко- хрватске оријентације на путу писања још" новије и лепше" историје , рачунајући на на учинак своје предходне која је била основ образовања предходних деценија под њиховом влашћу.:bljak:

Back