Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.999
Da nisu Frankovci bili u ratu sa HSS ?Јесу али углавном у иностранству, ово су неки политички сукоби између франковаца и припадника осталих странака, тако смо имали сукобе и између Љотићеваца и осталих у Београду.Крсто и није био члан КПЈ, а уосталом и Краљевина Југославија је била антифашистички настројена па не знам о чему причаш.
На то сам ти одговорио али ти мени ниси па зато понављам питање:
Сад ја имам контра питање, ако су комунисти и усташе били толики непријатељи због чега их усташе нису одмах стрељале?
Срби су били угрожени свуда а свакако највише у НДХ, али да би се подигао устанак то је морало бити у српској средини јер су једино Срби изразито антифашистички орјентисани, међу Хрватима и муслиманима и мешовитој средини каква је Босна то је било немогуће, то су тренуци сламања фронтова и повлачења официра југословенске војске у шуму.Уосталом тај део Србије Дража је најбоље знао, тамо је и рођен, и као што сам ти рекао тамо су били још неки официри са којима је требао да се посаветује.
Такође ти последњи, као изразити присталица усташа и комуниста, треба да приговараш о отпору НДХ, јер су и једни и други у савезу са окупаторима тада.
Stvarno moram da se smejem ja sam ""pristalica ustasa''koji sam kacio samo dozovoljene linkove , a tvoj omiljeni clan sa foruma bane koji je kacio ustaske sajtove, on nijeЈесу али углавном у иностранству, ово су неки политички сукоби између франковаца и припадника осталих странака, тако смо имали сукобе и између Љотићеваца и осталих у Београду.Крсто и није био члан КПЈ, а уосталом и Краљевина Југославија је била антифашистички настројена па не знам о чему причаш.
На то сам ти одговорио али ти мени ниси па зато понављам питање:
Сад ја имам контра питање, ако су комунисти и усташе били толики непријатељи због чега их усташе нису одмах стрељале?
Срби су били угрожени свуда а свакако највише у НДХ, али да би се подигао устанак то је морало бити у српској средини јер су једино Срби изразито антифашистички орјентисани, међу Хрватима и муслиманима и мешовитој средини каква је Босна то је било немогуће, то су тренуци сламања фронтова и повлачења официра југословенске војске у шуму.Уосталом тај део Србије Дража је најбоље знао, тамо је и рођен, и као што сам ти рекао тамо су били још неки официри са којима је требао да се посаветује.
Такође ти последњи, као изразити присталица усташа и комуниста, треба да приговараш о отпору НДХ, јер су и једни и други у савезу са окупаторима тада.

Ustase od kada su dosle na vlast hapse i ubijaju komuniste i to pre 22.juna
- 10. април 1941: .... када је ухапшена група од 22-23 госпићких комуниста
- 13-14. април 1941: Хапшење 12 комуниста хрватске националности у Перушићу.
У Косињу је ухапшено најмање 8 комуниста (4 хрватске и 4 српске националности)
14-15. април 1941: Од 20 ухапшеника усташе су априла 1941. убиле 4 комуниста у близини села Кланац
Хронологија усташких злочина 1941. — Википедија (wikipedia.org)
Ustase su poceli sa ubijanjem i hapsenjem komunista od 10.04.1941, a one komuniste koje su zatekli u zatvoru nisu pustali ( a po tvojoj logici bi trebalo da su ih pustili jer ih ti predstavljas kao prijatelje ), jer su cekali i da zvanicno Hitler napadne SSSR i da ih sve likvidiraju, kao sto su i uradili.
Kako to da je ustanak protiv ustasa podignut tek posdle 22.06.1941 ? Sto su cekali da Hitler napadane SSSR ?
Znaci Draza je prepustio Srbe ustasama u NDH....
Ja sam prvi kao pristalica NOB-e da govorim o otporu svih naroda i narodnosti u okupiranoj Jugoslaviji.Jer komunisti su se prvi borili protiv fasizma jos u Spaniji 36, dok su se svi ostali pravili mutavi,