Ненад
Iskusan
- Poruka
- 6.595
ja ovde vidim samo "antikomunizam" kao osnovni kvalitet i namerno obilazite činjenicu da su komunisti bili samo deo partizanske vojske. ona je težila da postane komunistička, proleterska, ali i ti komunisti u srbiji uglavnom nisu bili internaconalin, klasni pokret. srbija nije imala pravi proletarijat niti osnov za ekstremni boljševizam. ljudi su u partizane odlazili iz različitih pobuda, između ostalog zato što četnici nisu ulivali naročito poverenje. možš misliti "vojsku" koja ne radi ništa osim što pije, kocka i juri seoske snajke.
То ти говориш, а да ли си се информисала из ичег другог осим из Булајићевих филмова?
Ко је био бројнији у устанку у Србији 1941.?
ЧЕТНИЧКИ ОДРЕДИ 1941:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=7097
Према немачким документима из ВА, НАВ, Т-501, ролна 250, снимци 11 500-12 500 збирно кад се саберу губици на Краљеву је 1941. погинуо 601 четник и само 5 партизана.
Довољно ко је гинуо у устанку 1941.
Комунисти су били интернационални олош.
Ја нисам ни против једног обичног човека који је био у партизанима(баба по мајци ми је била у њима, у 6. личкој), већ против шљама који их је водио. Али говорити о четницима као издајницима и кољачима не дозвољавам, првенствено јер је мој деда стриц био командант једног батљаона Милешевског корпуса и јер се борио приликом ослобођења Пријепоља 11.-12-9.1943.