Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
Bubbamara79 hvala puno na cestitkama :)
Mico,stvarno ne znam ko je pobedio,nismo sacekali pobednika.
Mi koristimo za Crisp-a Greenfield sampon,kazu da je naj naj... Kod nas kosta oko 10-ak eura flasica,isto imamo i njihov sprej za sjaj dlake-fenomenalna stvar.

Bas sam hteo da pitam koji sampon da kupim posto se blizi dan kad ce ici pod vodu XD
Kera sam nasao preko oglasa u centru,bila je zalepljena slika i br. telefona.
Cuo sam se sa covekom i videli smo se 2x,rekao je da cu dobiti papire za nedelju dana kad mu
se brat vrati iz inostranstva ali je na kraju to ispala laz!
Sad sam se opekao i necu vise.
Planiram da uzmem jedno stene ali papire uzimam odmah!
Jel ima neko na prodaju?
Samo jos ovo,jel se vasi sar pei-ovi ne podnose sa pudlicama?
Imam jednu drugaricu koja ima shar pei-a starog 2meseca pa ni on podnosi pudlice kao i moj,
jel to samo problem kod nasih ili je kod svih tako.

Nas Crisp se slaze sa svim kucama,igra se,juri...samo ako ga ne napadnu prvi,tada se uozbilji i pocne da se "kezi". Par puta je hteo da se bije tj da napadne prvi kad je bio mali pa je dobio par "lekcija" o ponasanju sa drugim kucama. Od tada,kao bubica :) mada vidim da su shar pei-evi u principu veoma agresivni prema drugim kerovima. Mene je na izlozbi hteo jedan da ujede a prisao sam mu lagano,dao da mi onjusi ruku i jos cucnuo da mu ne bih predstavljao pretnju a on... Odskocio sam u sekundi 2 metra :) Upoznali smo jos par ljudi koji ih imaju i svi su u principu veoma agresivni,cak ih i ne pustaju sa povodca. Da li je u pitanju genetika ili sta je...? Crisp,do sada nije imao niti problema sa trecim kapkom,niti sa devijacijom nosa,pu pu..nisacim. Veterinari su nam rekli da smo imali vise srece sa njim nego sto smo oboje teski :) Inace,imamo samo jednu veterinarsku ordinaciju koja ga "odrzava",to su nam kucni prijatelji i njima verujemo...stvarno su vrhunski profesionalci. Pozz...

Ovaj moj je stvarno nevaspitan tek ga sad nesto ucimo.
Imao je 2 tuce.jednu sa pitom gde je super prosao a sada drugu sa nekim boxerom gde su se bas izujedali a to bas radi kad ga ja ne setam.

Moze biti da je stvar odgoja,ali smatram da isto tako moze biti i genetika u pitanju. Nikada ne bih trenirao psa za borbu niti su mi jasni takvi ljudi koji to cine... Ipak su to ziva bica...

Evo ovako stoje stvari....Ja imam 3 shar pei-a i sva tri su u kuci.Kod nas stalno dolaze prijatelji i jos niko nije osetio da smrde.Mnogi ljudi su u zabludi da ce kupanje sa raznim samponima(koje uopste nije preporucljivo od veterinara) ukliniti smrad,ako ga uopste i ima.Mi imamo dobro iskustvo sa cajem od bosiljka,koji se skuva otprilike u 1 l vode.Natopi krpu sa cajem i dobro ga prebrisi,u pocetku svaki dan,a kasnije mozes jednom u nedelju dana.Sa time bi trebalo da resis problem i da spavas sa svojom kucom u krevetu!:)Ovo je licno moje iskustvo,a negde sam procita da je dobro brisati ih sa rastvorom sirceta i vode u odnosu 1:3.
Pa pokusaj nesto i javi da li se stanje poboljsalo.Sa samponom mozes da ga okupas ponekad.
Puno srece!!!

Pa ovako... moj vise i ne smrdi, ali svaki dan ga s necim prebrisem - ili vlažnim maramicama ili mokrom krpom. Ali pas je pas i on uvijek ima svoj miris kojeg gazde sve manje i manje vremenom osječaju:D

Pozdrav svima...
Imam jedno pitanje za vas moja kuca ima 9 meseci i zivi napolju, dali trebam da je kupam ili ono svaki 2 dan je prebrisem nekom kao valznom maramicom za kuce koju kupim u PET SHOP-u? ( to radim, e sad me zanima da li je obavezno kupanje)

Hvala unapred

Pozdrav svima...
Imam jedno pitanje za vas moja kuca ima 9 meseci i zivi napolju, dali trebam da je kupam ili ono svaki 2 dan je prebrisem nekom kao valznom maramicom za kuce koju kupim u PET SHOP-u? ( to radim, e sad me zanima da li je obavezno kupanje)

Hvala unapred

Sto da ga kupas kad zivi napolju? Kucici se uglavnom kupaju da ne bi smrdeli vlasnicima. I sto manje to bolje. Narocito zimi.
Ja nemam sar peja,imam drugo kuce ali je to isto za sve kucice.

Mi imamo drugara sap peja.
Hihi,bas je posebno kuce. Najkraci opis bi nadrndani kuler. Kulira kuce sve redom,lezi ne primecujes da je tu. Al ne voli da ga smaraju nikako.
A da smrdi,iskreno smrdi.
Stavicu vam sutra slike da ga vidite,meni su najsladje njegove malecke usi:heart:

Glupo je da po 100 puta pisemo o tome da li sar-pei smrdi... Ja tvrdim da ne smrdi nista vise od drugog psa njegove velicine! Mozda ima razlike izmedju muzjaka i zenke jer ja imam zenku ali pricacu sa ljudima koji imaju muzjake. Licno sam osetio kako neki psi drugih rasa izuzetno smrde a opet ista ta rasa kod drugih ljudi se skoro ni ne oseti. Ovo sto sam napisao je 101% tako a razlog zasto je to tako ne znam. Mozda je do ishrane mozda do uslova drzanja treba se raspitati kod strucnijih ljudi ali da tek tako pas smrdi vise od drugog to nije tacno!!!

Ne znam,ali ovaj primetno smrdi.
Sta preporucujete od hrane u ovom slucaju? On jede pileca ledja i zivi u kuci.
Kazu da ima i neki dezodorans za kucice.Jel to pomaze ili jos gore napravi?

Ne znam,ali ovaj primetno smrdi.
Sta preporucujete od hrane u ovom slucaju? On jede pileca ledja i zivi u kuci.
Kazu da ima i neki dezodorans za kucice.Jel to pomaze ili jos gore napravi?

Joj, izbacite malo ta pileca ledja iz ishrane! Pa ova nasa piletina sto se kupuje po radnjama JAKO smrdi na hemiju, odnosno na koncentrate kojma krajnje neumereno hrane pilice. I sadrzi puno antibiotika tako da nije bas zdrava za nase pse. Bolje mu kupite neko drugo meso, pa probajte da vidite hoce li se smrad povuci.

Jednom prilikom kada sam imao problem ispadanja dlake kod moje kuje razgovarao sam sa veterinarom uopsteno o svim razlozima koji bi ovo mogli izazvati i verovali ili ne rekao je upravo to da piletina uopste nije preporucljiva! (barem kod ove rase) Jer kaze da je imao jako puno sar-pei pasa koji su po ukidanju piletine jednostavno naglo poboljsali kvalitet dlake i izgleda uopste! Isto sam po preporuci ucinio i ja i nikada mi se vise nije javio taj problem... Mi smo na tu hranu vec i zaboravili uzimamo najcesce granule i to na bazi govedine i ribe a moze nekad i sveze prokuvano meso (svinjsko, govedje ovcije) ukoliko mozete povoljno nabaviti. Obavezno u ishranu ubacite: kuvani pirinac, kupus svez ne kuvan, sargarepu. I neke vitamine cal-d-phos, vituligan (injekcije isl i bice extra)..

zdravo svima, upravo sam uzeo muzjaka sar peja pa su me malo zastrasile ove price oko koznih oboljenja, dali mogu da se preduprede sa necim. Inace imam patuljaste pinceve vec 20 godina i oni su specificni po nekim stvarima ali mi treba par informacija o sar peju.

Back