Saobraćajne nesreće!

alkohol,droga,mala nepaznja,neprilagodjena brzina ili cisto ludilo?

kontranagib i prokišnjava pa odma' ledi... Al bus-driver mi je najveći kralj... A da ne pominjem kako sam se smejao kad sam video da je kamionče prošlo kroz zid...
"...Idem ti ja tako i odjednom ispred mene kamion!... Prošao kroz zid tunela! -Ejh, sad! Prošao kroz zid tunela..." :lol::mrgreen:

Какве везе имају укључена кратка светла са сређивањем путева? :dontunderstand:

Pa evo kakve veze ima lakse je i jeftinije tamo neke besmislene zakone smisljat (da u pola bela dana vozis sa upaljenim svjetlima) nego neke puteve sredit (koje su samo rupe po nekim putevima) pa time doprinjet bezbjednijem saobracaju a povecat kazne za voznju u alkoholisanom stanju za prekoracenje brzine itd. ito ne novcano nego zabrana preko godinu i vise dana ali to ne vredi komentarisat

Ја просто нисам могао да поверујем... једном приликом на аутопуту је било 6-7 аутомобила у размаку од можда 500м... и онај који је био најдаљи се нешто истрипује и слети с пута... лик који је био иза њега само продужи, наиђем ја и станем, а ови сви остали прођу :eek: прошло је можда још 20ак аута док следећи није стао :neutral: туга једна...

dovla: to ti pricham... znachi samo prodju .. ok kapiram nemoze odmah se zaustavi ali stane nebitno za 100-200m ... ono u zaustavnu traku ... sva 4 upalish... koliko ti treba da predjesh tih 200m .. tipa 30 sekundi laganog hoda...:) mmiiislim..

znachi tvojih 5 minuta vremena moze nekome znachi razliku izmedju toga da umre ili ne ...
znachi uchili ste svi u skoli i PPZ a i posle za polaganje voznje ..kako se podvija noga, ruka itd... znachi time mozesh da mu kupish vremena dok dodje hitna pomotj .. da nampomene da su pozivi 92 i 94 kao i 911 besplatni ..a mislim da je kod nas proradio i 911 ..a imate i 9611 chin9i mi se da je sa svih mreza na 9611 dobijash najblizu stanicu policije ... :0 ... nebitno 92 ..kazesh gde je i da ma po vredjenih i znachi odmah dispichar shalje patrolu i zove hitnu ... znachi kakva je saobratjajka bila danas kod zmaja .. onaj prelaz ikar bus sto pishe :(

elem.. u zakonu pishe da morate da pomognete unesretjenom ... :rtfm: ... i ja stvarno :dontunderstand: nezaustavljanje ...

znachi tvojih 5 minuta vremena moze nekome znachi razliku izmedju toga da umre ili ne ...
znachi uchili ste svi u skoli i PPZ a i posle za polaganje voznje ..kako se podvija noga, ruka itd... znachi time mozesh da mu kupish vremena dok dodje hitna pomotj .. da nampomene da su pozivi 92 i 94 kao i 911 besplatni ..a mislim da je kod nas proradio i 911 ..a imate i 9611 chin9i mi se da je sa svih mreza na 9611 dobijash najblizu stanicu policije ... :0 ... nebitno 92 ..kazesh gde je i da ma po vredjenih i znachi odmah dispichar shalje patrolu i zove hitnu ... znachi kakva je saobratjajka bila danas kod zmaja .. onaj prelaz ikar bus sto pishe :(

Pa ima ljudi koji ne mogu da podnesu da gledaju krv,prelome i grcanje povredjenih...
Sa druge strane ima ljudi koje bas briga da stanu i da pomognu,tj pozovu hitnu i policju...
Zakon kaze da moras stati i pomoci,ali kod nas se to slabo postuje...

Ево нешто мало детаљније о сабраћајној несрећи коју је споменуо ''wrm'':

asasasasas-1.jpg

извор:

www.blic.co.yu

92-policija
93-vatrogasci
94-hitna pomoć
ovo čisto pošto nisam verovao da ima ljudi koji to ne znaju :eek:
elem, šta god da nazovete recimo policiju i kažete da gori zgrada, doći će vatrogasci, ali će im trebati više vremena, nego njih da zovete...
p.s. kod nas bi trebao da je proradio evropski 112, a ne američki 911.

pa rekoh vam ja da je bila zurka kod ikarbus-a :(
elem.. zakon kaze da treba se stane, e pa isto ko i za pojaseve ... dok nisu pocheli
da pishu kazne i uzimaju kesh nikoga nije bilo briga .. isto tako treba samo da pokrenu
sudski postupak protiv jednog koji nije stao da pomogne unesretjenom licu ... a te priche
kao gadljiv na krv itd... niko ne voli da gleda krv .. kad dodje do toga da ima toliko krvi
ti nekome vishe i ne mozesh da pomognesh... nekad samo prisustvo drugog choveka
moze nekome da olaksha chak i umiranje, najgore je umiranje kad si sam u agoniji,
imash tu nekoliko teorija itd ... elem... znachi najslabiji chovek u trenutku moze da dobije
nalet adrenalina toliko jak da moze da ishchupa vrata od kola, ko neveruje nek potrazi na
netu takve snimke kad lik, znachi ono nikad nebi reko da moze da obori chashu vode,
i to polu praznu, chupa vrata od kola i vadi ljude .. :) elem... dovoljno je da pozovesh
92 i da kazesh tu i tu ... e sad ako ti je to teshko ondak imash problem sa tim da pripadash
humanom drustvu i treba da idesh negde u neku shumu da zivish sam :") .. jednostavno ...

Uzrok saobracajne ne srece svi znamo da su-alkohol,droga,ne iskustvo,izlecanje pesaka-djaka[na zalost],i svi znamo da je na zalost nas waterpolista Danilo Ikodinovic nastradao a zasto jer je vozio pijan,e sada da li je to tacno da je vozio pijan to samo Sao.policija zna i istrazni sudija

M.J (53) iz Sevojna, koji je poginuo u sudaru sa šleperom, vozio automobil iako je nekoliko sati pre nesreće isključen iz saobraćaja jer je imao 2,05 promila alkohola u krvi
image.jpg
SMRT POD ŠLEPEROM... M.J. u olupini svog automobila

Test koči pijane vozače
http://www.b92.net/automobili/istrazujemo.php?yyyy=2008&mm=09&nav_id=318717

Desetak vozača u proteklih godinu dana odlučilo se da sedne za volan autobusa koji prevoze decu na ekskurzije iako su pre toga potegli po koju čašicu žestokog pića. Toliko ih je bar na “delu” uhvatila saobraćajna policija, koja je dužna da proverava šofere i autobuse pre početka svakog đačkog putovanja.

Juce uhvatili jednog u Nisu.Popio covek i seo da vozi decu na ekskurziju.

Test koči pijane vozače
http://www.b92.net/automobili/istrazujemo.php?yyyy=2008&mm=09&nav_id=318717

Desetak vozača u proteklih godinu dana odlučilo se da sedne za volan autobusa koji prevoze decu na ekskurzije iako su pre toga potegli po koju čašicu žestokog pića. Toliko ih je bar na “delu” uhvatila saobraćajna policija, koja je dužna da proverava šofere i autobuse pre početka svakog đačkog putovanja.

Juce uhvatili jednog u Nisu.Popio covek i seo da vozi decu na ekskurziju.

Tim drugarima bih momentalno oduzeo dozvole... Firma bi potom morala momentalno da im uruči rešenje o prekidu radnog odnosa...
Deca su deca i nema zaiebancije kad voziš decu...

Sinoć u NS teška saobraćajka kod mašinske škole... Četiri dečaka (vozač tek položio) u Astri G prilikom preticanja dokačili ivičnjak pešačkog ostrva, odbili se, okrenuli i savili auto oko drveta sa desne strane puta... :(
Vozač poginuo (bio je živ, ali preminuo pre dolaska Hitne pomoći, tako kažu), ovaj iza njega što je sedeo teške povrede (prelomi ruke, noge, rebara), a ostala dva lakše povređeni... Drugar moj bio još dok su bili u kolima, nisu mogli da ih izvade napolje, a i auto je varničio.. Ja sam stigao kasnije, kada su ih sve već odneli i fotografisao sam auto. Slike večeras... Katastrofa. Inače, još jedna saobraćajka na početku mosta Slobode, kao i jedna na keju (džip udario u parkiran kamion)... Obe sa velikom štetom i povređenima... Katastrofalno veče u NS.

Sinoć u NS teška saobraćajka kod mašinske škole... Četiri dečaka (vozač tek položio) u Astri G prilikom preticanja dokačili ivičnjak pešačkog ostrva, odbili se, okrenuli i savili auto oko drveta sa desne strane puta... :(
Vozač poginuo (bio je živ, ali preminuo pre dolaska Hitne pomoći, tako kažu), ovaj iza njega što je sedeo teške povrede (prelomi ruke, noge, rebara), a ostala dva lakše povređeni... Drugar moj bio još dok su bili u kolima, nisu mogli da ih izvade napolje, a i auto je varničio.. Ja sam stigao kasnije, kada su ih sve već odneli i fotografisao sam auto. Slike večeras... Katastrofa. Inače, još jedna saobraćajka na početku mosta Slobode, kao i jedna na keju (džip udario u parkiran kamion)... Obe sa velikom štetom i povređenima... Katastrofalno veče u NS.

:eek: A ja se još mislio dal da idem negde napolje da se provozam... Sreća pa nisam, kakve sam ku**te sreće, ta astra bi se savila oko mog kadetta. :roll:

Vozač poginuo (bio je živ, ali preminuo pre dolaska Hitne pomoći, tako kažu), ovaj iza njega što je sedeo teške povrede (prelomi ruke, noge, rebara), a ostala dva lakše povređeni... Drugar moj bio još dok su bili u kolima, nisu mogli da ih izvade napolje, a i auto je varničio.. Ja sam stigao kasnije, kada su ih sve već odneli i fotografisao sam auto. Slike večeras... Katastrofa.

astraudes1ul0.jpg

astraudes2ux1.jpg

astraudes3dx4.jpg

astraudes4ky3.jpg

Poslednja izmena:

Back