Saobraćajne nesreće!

truck-makes-a-mess-of-a-ferrari-458-italia-in-london-medium_6.jpg

http://kolektiv.me/22363/FOTO--Slupao-jedan-od-100-jubilarnih-Aventadora

Pozdrav svima,

Naime, imao sam tesku saobracajnu nesrecu pre oko 3 nedelje, kada je na raskrsnici na kojoj sam ja imao prednost naletela sa leve strane na mene Alfa 147 brzinom od 120km/h direkt po sredini auta (Daewoo Espero) i jos me odbio na banderu.
Vozac je inace moj poznanik, imao je 1,60 promila alkohola u krvi. On je kriv po svim osnovama i lakse su svi povredjeni koji su bili u Alfi njih cetvorica.
Ja se udara ne secam, jer ja njega nisam ni video, iako sam stao na raskrnici na kojoj nisam trebao da stanem.

Kad bi vam pokazao sliku auta ne bi ste verovali da sam ja to preziveo.
Izgubio sam 3l krvi do bolnice i u polusvesnom stanju sam tamo odvezen.
Hitno sam uspavan i operisan, bio sam u vestackoj komi 2 dana.
Od povreda sam imao: polomljenih 5 rebara koja su isekla levo plucno krilo i dijafragmu, slezinu, itd...
Slezinu su mi izvadili. Oko mi je iseceno, ali hvala Bogu spasili su ga, imam 26 savova na stomaku, prepone sam istegao, ruke su mi bile natecene pune modrica, itd... Jedva sam ziv ostao.

Sad me zanima koja su moja prava.
Ja sam student FTN-a u Novom Sadu.
U pravo bas i nisam upucen pa me zanima koliku odstetu da ocekujem od osiguranja i da li treba da ga tuzim ili ne jer je on kriv na svakoj osnovi.

Hvala unapred na odgovoru.

Normalno da ce osiguranje gledati da ti sto manje isplati. Postoji cenovnik. Nadji advokata, jesu u strajku, ali samo ne idu u sud, po pravni savet mozes slobodno da odes. Zali se da imas bolove u vratu, ledjima, itd.

Trebalo bi osiguranje tebi da isplati odstetu, a onda da naplati od pijanog vozaca, do zadnjeg dinara. Gledaj da ga oderes sto vise, da mu vise ne padne na pamet da tako vozi.

Pozdrav svima,

Naime, imao sam tesku saobracajnu nesrecu pre oko 3 nedelje, kada je na raskrsnici na kojoj sam ja imao prednost naletela sa leve strane na mene Alfa 147 brzinom od 120km/h direkt po sredini auta (Daewoo Espero) i jos me odbio na banderu.
Vozac je inace moj poznanik, imao je 1,60 promila alkohola u krvi. On je kriv po svim osnovama i lakse su svi povredjeni koji su bili u Alfi njih cetvorica.
Ja se udara ne secam, jer ja njega nisam ni video, iako sam stao na raskrnici na kojoj nisam trebao da stanem.

Kad bi vam pokazao sliku auta ne bi ste verovali da sam ja to preziveo.
Izgubio sam 3l krvi do bolnice i u polusvesnom stanju sam tamo odvezen.
Hitno sam uspavan i operisan, bio sam u vestackoj komi 2 dana.
Od povreda sam imao: polomljenih 5 rebara koja su isekla levo plucno krilo i dijafragmu, slezinu, itd...
Slezinu su mi izvadili. Oko mi je iseceno, ali hvala Bogu spasili su ga, imam 26 savova na stomaku, prepone sam istegao, ruke su mi bile natecene pune modrica, itd... Jedva sam ziv ostao.

Sad me zanima koja su moja prava.
Ja sam student FTN-a u Novom Sadu.
U pravo bas i nisam upucen pa me zanima koliku odstetu da ocekujem od osiguranja i da li treba da ga tuzim ili ne jer je on kriv na svakoj osnovi.

Hvala unapred na odgovoru.
kakva prava jel bio uvidjaj?sve papire i snimke cuvaj,valjda su te slikali,ybg tad se ne misli na to gleda se da se izvuce ziva glava ali za to neko ima debelo da odgovara,auto treba da srede kao nov, da sam na tvom mestu sa 10 000e se ne bih zadovoljio

Obavezno uzmi dobrog advokata koji će da tuži osiguravajuće društvo jer će pokušavati da te izvaćare, idi stalno kod doktora i žali se na sve moguće i nemoguće bolove. Uglavnom se drži kičme i vrata. Imam neke prijatelje koji preko, žive kao bubreg u loju tako što u raskrsnicama naglo koče i kad ih neko udari otpozadi - kreću da foliraju vrat. Onda ide odšteta :)

Hvala svima na odgovorima.

A da li ja sad mogu da se zalim na kicmu i vrat iako mi to nije bilo povredjeno? Proslo je vec 20 dana od sudara. Ja jos lezim u krevetu i oporavljam se.

I da li je bolje da uzmem advokata ili one firme sto mi se nude tipa BonusGrupa iz Beograda koja radi na procenat, da li su oni dobri i da li bi mogao u njih da se pouzdam?

Znaci bez 10.000e da ne razmisljam?

Hvala

- - - - - - - - - -

Imam doktora koji je moj kucni prijatelj,jel mi moze on pomoci oko toga?

Naravno, takve stvari se rešavaju samo na procenat jer dugo traju, odlaganja ročišta, ponavljanje suđenja ovo ono. Kada ide na procenat, onda oni jebugrebu da što pre završe i što veću lovu pokupe. Pogledaj šta su i kako radili i odluči se, nemaš puno takvih, ovi su specijaizovani samo za takve stvari. Normalno da možeš da se žališ na svakakve bolove, moj prijatelj koji je nastradao, tek posle 5 godina je oslepeo na oko koje je bilo povređeno pa ti sad vidi.

Back