Saobraćaj, zakoni, propisi ...

  • Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja
Људи па то нико није доводио у питање... за њега закон постоји и примењује се... проблем настаје у томе што се покушава направити атмосфера да је он једини кривац... Могао је он и са 50 да налети на необележену рупу и сасвим случајно и махинално покуша да спасе ауто, не обрати пажњу и смота на страну где стоји жена са дететом у колицима... :neutral:

Bravo Dovla, to je sustina.

Inace, bude li usvojen novi zakon o bezbednosti saobracaja koji je predlozio MUP, u 99% ce vozac da bude kriv pa iako je los put ili tako nesto slicno.

http://lucijinsvet.com/smblog/?p=19#more-19
 
Razmatram čisto kao situaciju:
krene autobus da izlazi iz odvojene stanice i da se ubacuje u vašu traku. I naravno udarite ga. Ko je tu kriv? Da li vi što niste propustili da autobus izadje iz stanice ili on seljak što ne gleda u retrovizor?
Desilo mi se jednom tako nešto i to u ulici sa dve trake po smeru. Ja sam bio u desnoj, autobus tik ispred mene polazi iz stajališta i ubacuje mi se u traku, i da se lik u levoj nije pomerio i prešao u suprotan smer da mi dozvoli da se sklonim od autobusa - svačega bi bilo.
 
Ако је он дао мигавац, ти си крив. Е сад... евентуално би он био крив ако би ти успео да докажеш да је он дао мигавац у моменту када ти ниси могао да се зауставиш, али то је колико је мени познато само теоретски случај јер је јако тешко доказати то ;)
 
Autobus ako polazi sa trake na kojoj ste vi nema prednost ukljucivanja, odnosno ako je buska stanica bas na traci kojom idu vozila. To je slucaj levo

Autobus ako polazi sa odvojene stanice, odnosno sa kratke trake kojom ne idu vozila, kao na slici desno, autobus ima prednost i vi morate da kocite ma koliko brzo isli.

Slicna slika je zalepljena na dosta buseva u gradu, u KGu.




*neki bus
*MiloshB u Volvu 850 2.5 ( :
 

Back
Top