Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pozdrav, opet ja. Ovih par dana pratim neka vozila u inostranstvu i kod nas.

npr, nasao sam Fiat Stilo u Sloveniji, mojoj rodnoj grudi :) za blizu 6 000eura sa troskovima do Kragujevca. I sad, dok registrujem, izadje na preko 8500e. Auto je na mestu stvarno, dopisivao sam se sa imenjakom iz Slovenije i kaze da je auto stvarno dobar + servisna knjizica. E, sad, to je auto 2003 godiste, a za 8500e ima ovde se uzme Fiat Stilo 2004 godiste, EURO4, sa onim paketom koji sadrzi ESP, telefon...... i vidim da se uvoz ne isplati, jer moram da nadjem neki auto tamo za 5 500eura tamo da bih imao dovoljno novca i da ga registrujem ovde. No, npr ima ovde za 7000eura 2004godiste Stilo, euro 4, sa klasicnom opremom. Al procitam: "placeni porez i carina - Shabac", odmah se setim da su mi mnogi ljudi pominjali taj Shabac, vracena kilometraza, vecina uvoz, lupan-sredjivan..... sta ima tu oko tog Shabca toliko strasno?

i tek sad vidim koliko je tesko uvesti avto kao fizicko lice. Za te pare godinu i po dana mladji auto + mnogo bogatija oprema ovde.

p.s. Milos, potreban mi je auto minimum 2003-2004 godiste. Ja se zagrejao za Volvo V40 1.9D, al to godiste retkost ispod 8500-9000e. Inace, bas mi je krivo za Volvo. Npr za ~ 7 500 pogledaj samo koji Volvo oko 2002. godista bi mi kupovali da ne ratujemo protiv celog sveta.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...IRED&customerIdsAsString=&lang=en&tabNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...IRED&customerIdsAsString=&lang=en&tabNumber=2

sramota.

No, sta je s tim Shabcem? Cak i moj komsija se zagrejao za neku Astru iz Shabca i pobegao od nje, upravo zato sto je iz Shabca.

Poslednja izmena:
shapcani su jedna od glavnih automafija u srbiji ako ne i glavna.

kad vidis auto registrovan na RU ili SA odprilike vec znas sta je :lol:

rade svasta uvoze havarisana, kradena, prekucana, vracaju kilometraze, krpe, budze - ma rade sapcani sta oces :lol:

e sad moze tamo da se nadje i dobrih dilova nije da ne moze al treba imati oko i srecu....

@Damnjan
Šta ćeš, to ti je naša tužna realnost. Ja se više ni ne nadam boljitku. Pomirio sam se sa sudbinom, pa šta vozim-vozim. Ja sam mišljenja da je bolje kupiti lično automobil u inostranstvu iako je to povezano sa mnogim peripertijama. U Srbiji ti podvaljuju sve i svašta. Veruj mi da sam samo dva puta obišao placeve po Beogradu, i to sa burazerom, jer on hoće da kupi kola. Sve su to mačke u džaku, ne kažem da nema dobrih automobila, ali većina su loši. A za one što valjaju taže se astronomske cene. Ja ga nagovaram da odemo do inostranstva i izaberemo nešto, ali videćemo.
Što se Šapčana tiče, nemam ništa protiv tih ljudi, ali da se tamo prodaje sve i svašta kao i na čuvenom vašaru - to je činjenica. Ljudi su razvili odavno biznis, imali su sve od rezervnih delova za svaku automobilsku marku, a sada valjaju i automobile. To je gastarbajterski kraj, mnogi su po inostranstvu, biraju gore kola pa ih šalju za Srbiju. A imaju i trgovačku tradiciju u Mačvi, pa znaš kako trgovci vole malo da prevare, da zavrnu. A i uvek ima ovaca za šišanje. Ma u celoj Srbiji je isto, svuda prevaranti.
Ako mene pitaš za mišljenje, kupi auto u inostranstvu.

A u Śabcu bi ga ispeglali....

blackdiablo8.jpg

ja zivim nekih sat vremena voznje od Nemacke granice i cesto imam prilike da vidim sta ljudi doteruju,ljudi moji, to je strasno!!!Iskrivljeno,razbijeno,unisteno do kasacije,ali sve ispeglaju,ofarbaju i ako se na znas ili te ponesu emocije-sijebo si se,a ti likovi sto se bavi prodajom takvih vozila,svi su izgledom slicni jedan drugome,kad ih pogledas,vidis da je to oloś.Tako da kad kupujete vozilo iz auto komisa otvorite cetvore i do autorizovanog servisa na pregled,skupo jeste ali se isplati

Nekada su placeve drzali nemci (logicno) i po neki uspesno asimilizovani turcin .

U poslednjih 20-tak god. u igru su usli turci , albanci, rusi , ex-jugosloveni i sl. Naravno promenili su "pravila" , tako da su i nemci hteli-ne , morali postepeno da se prilagode novim uslovima opstanka. Kvalitetnih i renomiranih placeva je sve manje i osetno su skuplji od ostalih .
Posebno treba izbegavati automobile koji su pripremljeni "za export". Ne samo sto verovatno (citaj sigurno) ne mogu da prodju njihov tehnicki , vec pre svega sto se na takve automobile ne daje garancija (tamo i na polovne daju garanciju) i time skidaju svaku odgovornost sa sebe (o razlozima bolje ne razmisljati ) :whistling:

Najsigurnija varijanta su visegodisnji vlasnici vozila (mnogi i dalje oglasavaju u stampi) . Tu je medjutim problem komunikacije i obilazaka (kosta i novca i vremena) . Ko nema nekog "svog" tamo, da pripremi tlo , cela varijanta moze da ispadne skuplja od planiranog ...

Poslednja izmena:
:lol: pola vozila na tamošnjoj auto pijaci je kradeno...:lol:

to bi mi u ovom trenutku bas odgovaralo :)

bas gledam neka auta, i do 700-800eura od prosecnih 7 000e - 8 000e su jeftinija u Shabcu nego u drugim krajevima Srbije.

Al kad mi napishe: uvoz Italija, 2004. godiste presao 95 000km u startu znam da nesto tu nije u redu. Kladim se da ga voze na poliranje, dubinsko ciscenje i ostalih sitnica koje povecavaju vrednsot auta.

sto ja sad kibicujem jednog stranca ... ali samo za delove :)
znachi sa josh jednim ili dva drugara tachno pravimo spisak
sta kome treba od delova za njegov auto ... i otprilike od tog
stranca tje ostane samo skoljka i blok motora .. chak i motor
netje ostane ceo jerbo drugaru jednom treba bregasta i cilindri
valjda :") ...

Drakonske kazne za neodgovorne
http://www.b92.net/automobili/istrazujemo.php?yyyy=2008&mm=09&nav_id=318138

Roditelji koji pretrčavaju ulicu van pešačkog prelaza sa detetom u rukama ili više puta prođu kroz crveno sa detetom u automobilu biće suočeni sa mogućnošću oduzimanja starateljstva :eek:, stoji u nacrtu novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju......

......Kaznene „tačkice“, o kojima se mnogo priča odkako je upotpunjen nacrt novog zakona, između ostalog vozačima će biti upisane i ukoliko u vozilu nemaju sigurnosno sedište obavezno za decu do 12 godina.

Kakvo je to sigurnosno sediste za dete od 12 godina?To je bre 5.razred.

Drakonske kazne za neodgovorne
http://www.b92.net/automobili/istrazujemo.php?yyyy=2008&mm=09&nav_id=318138

Roditelji koji pretrčavaju ulicu van pešačkog prelaza sa detetom u rukama ili više puta prođu kroz crveno sa detetom u automobilu biće suočeni sa mogućnošću oduzimanja starateljstva :eek:, stoji u nacrtu novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju......

......Kaznene „tačkice“, o kojima se mnogo priča odkako je upotpunjen nacrt novog zakona, između ostalog vozačima će biti upisane i ukoliko u vozilu nemaju sigurnosno sedište obavezno za decu do 12 godina.

Kakvo je to sigurnosno sediste za dete od 12 godina?To je bre 5.razred.

Jevropa, moj Fernando,Jevropa

Evropske kazne i cene a africke plate.
***** ti ja takvu drzavu.

dodaj tu i carine vece nego u evropi i registracije 10 puta skuplje nego u evropi kad se uporede sa platama.

recimo registracija automobila u engleskoj polovnog bilo koje kubikaze iznosi 200 funti godisnje sto je nekih 10% prosecne britanske plate, dok u srbiji registracija auta od 2000 kubika iznosi 300 eura sto je jedna prosecna srpska plata.

zamisli da u engleskoj registracija bude 2000 funti za normalan auto :lol:

ionace taj novi zakon je najbolji dokaz da ovu drzavu vode debili.

u evropi u 21 veku , oni ce da seku ljudima ruke sto recimo naprave neki saobracajni prekrsaj , recimo sto voze 80 na magistralnom putu a oni metnuli ogranicenje 40.

pa ***** ti ja drzavu koja na magistralnim putevima ima ogranicenje 40 .....

recimo jos davne 1931 godine nemacka je bila premrezena autoputevima i magistralnim putevima na kojima se vozilo od 80 do 120 .....

a srbija 2008 godine jos ima puteve na kojima je ogranicenje 40 i tu ce se vozacima odrapljivati drakonske kazne, samo zato sto je ovo drzava gde svi kradu pa stoga nismo u mogucnosti da imamo normalne magistralne puteve kao ostali ljudi u svetu gde bi ogranicenje brzine bilo od 80 do 100....

Back