Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam da li si imao prilike da se provozas kamionom kroz ZR, samo da vidis (osetis) kako izgleda preci preko uvale na putu, pogresno nazvane- SAHT. Dalje, Scania koju vozim ima 380 KS i krece se (i puna !) brze nego mnoga put.vozila. Zeleni talas u ZR "hvatam" bez ikakvih problema, a obilaznicom je mnogo dalje,sem toga NEMA zabrane za kamione...
Slikao me je od poslednje raskrsnice, do pumpe (200-300m)!!!:-x

nema pomoci....
mozda da si izbegavao da primis poziv....

ne znam kakvi su vam prekrsajci u zr,
moj savet je da priznas prekrsaj,
da se ne objasnjavas puno sa sudijom,
zamolis za blazu kaznu,
(kazi da imas malu platu, troje dece :) )
mozda ti odobri placanje NK na rate....

(ako ti je za utehu, dobro si prosao,
ako sleper nije tvoj, OSL je mogao
da ti pise kaznu i za pravno i za odgovorno lice....
a to je - ne pitaj....)

sa srecom....

Cula sam razne informacije a kako uskoro planiram da polazem, interesuje me sta je zaista tacno. Mozda tema ne pripada bas ovde, ali cini mi se da ste vi najstrucniji da mi odgovorite:D
Navodno, vec je izasao zakon(ili sta vec) po kome se voznja polaze 6 meseci i kad se polozi 2 godine sme da se vozi samo ako je u kolima i neko ko ima vozacku vec i-ha-haj. Isto tako, posle 10 uvece ne sme da se vozi.
Jel to tacno ili mene neko zeza?:roll:

Ako je ovo tacno, onda je to jedan od boljih zakona.:lol::lol:

do vozacke na brz nacin?

zato ginu nasi, uglavnom mladi. Pre nisi mogao da vozis motor vece zapremine od 125ccm bez B katerogije, cini mi se. Prvi su Nemci i Austougari :) uveli da 6 meseci do dozvole. Od toga ono sto se najmanje zanemaruje: tri nedelje prva pomoc. Ovo sada preko veze, ovo ono, samo da uzmu sto pre pare polaze se vrlo brzo. Ja sam za oko 45 dana cini mi se polozio i za "C" i za "E". Iskoristicu i rupu u zakonu da polazem i za "D". Za autobus je potrebno da si vlasnik jednog vozila tri godine minimum. Ja sam vlasnik kadetta manje od godinu dana. I to je neki uslov? Ja bih za autobus dao da se polaze 6 meseci. Sramota za drzavu. . .

У праву си потпуно. Од дана када сам уписао ауто-школу до дана када сам положио вожњу прошло је равно 18 дана. Никакве мућке није било све регуларно... срећа по овај народ што сам нормалан па не правим белаја, али шта је са осталима који тако дођу до дозволе, а манијаци :S

do vozacke na brz nacin?

zato ginu nasi, uglavnom mladi. Pre nisi mogao da vozis motor vece zapremine od 125ccm bez B katerogije, cini mi se. Prvi su Nemci i Austougari :) uveli da 6 meseci do dozvole. Od toga ono sto se najmanje zanemaruje: tri nedelje prva pomoc. Ovo sada preko veze, ovo ono, samo da uzmu sto pre pare polaze se vrlo brzo. Ja sam za oko 45 dana cini mi se polozio i za "C" i za "E". Iskoristicu i rupu u zakonu da polazem i za "D". Za autobus je potrebno da si vlasnik jednog vozila tri godine minimum. Ja sam vlasnik kadetta manje od godinu dana. I to je neki uslov? Ja bih za autobus dao da se polaze 6 meseci. Sramota za drzavu. . .

Potrebno je da imas vozacku dozvolu 3 godine i navrsenih 21 godinu zivota... ne vozilo.

Da...te uredbe i ostali podzakonski akti...
conf (6).gif

Back