Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
333. su kaznene odredbe, a tacka 19 je clan 46, sad cemo da vidimo sta kaze.

Po ovome, terete te za nepropisno prestrojavanje.

E, jbg. trebao si desno, pa onda da ga obidjes, a prica ti je ok i drzi se nje, lepo si skrenuo desno, auto se zaustavio ili bio je zaustavljen i ti si morao da se prestrojis levo da ga obides.. Kad sudija to kaze, pitaj je po kom clanu zakona, ti procitas clan 25, i kazes da se to odnosi iskljucivo na vozila za javni prevoz, na autobuse, a ne na automobile, taj auto nije bio taxi :D, tako da nisi napravio prekrsaj.

E izvini molim te, samo jedno pitanje, nikako mi nije jasno kako si ti povezao ono sto pise na kazni tacka 19 da je clan 46 iz zakona? :think:

Uopste kako to ja mogu da vidim, nigde mi ne pise bukvalno sta sam prekrsio, ja ne vidim...

Kazna 333 1 19.jpg

- - - - - - - - - -

OK vidim ovde sada, po pretrazi za to 333...

https://sirius.rs/propisi/S20090411404/clan-333

Ali sve ovo spada u tu kategoriju kazne, znaci ja treba da idem redom i vidim sta se poklapa sa ovim tekstom na kazni?

Izvini prijatelju, ako je tacno ovo sto je napisano, i treba da te kazne. Desavalo mi se nekoliko puta da me neko sasece ovako. I jos svi staju na sirenu i ljuti fazon. Isto vazi i za ovo sto sam rekao, narocito kod Pravnog i ugao Nemanjine/Kneza Milosa, mada tu retko ko pokusava jer uvek ima saobracajac.

Ti si ovde bio nestrpljiv, obisao si autobus (to je ok), al se nisi opet prestrojio desno, nego direkt iz ove trake u raskrsnicu.

Edit: jest malo pandur pogresio, mozda se mozes izvuci (pravnik sam), mada sudija moze da se uhvati za ovo “izazivanje opste opasnosti”. Drugim recima, umalo da mlatis autobus. Eventualno da se uhvatis pogresbe kvalifikacije.

Poslednja izmena:
Ja branim odluku na 0.2.
Nije problem pice, problem je sto po starim pravilima svi malo fino popiju, pa onda uzmi zvake, kisjeu vodu, duvaju iz daljine i sta tija znam sve pokusavaju... alkohol i voznja nikako.

Niko sa 0.2 nije napravio sranje, ili sa 0.3 ili kao sto je nekad bilo 0.5. Prave sranje oni sa preko 1... A koja to zvaka ili kisela voda ili duvanje iz daljine sa 1 pravi 0.2 aj mi molim te objasni. Nema tih fazona, veruj mi svasta sa isprobavao.

- - - - - - - - - -

Sve zavisi od toga kako ko podnosi alkohol. Nekima je i jedno do dva pića previše.

Onda se se uvede neki test sposobnosti, kao u USA sto hodaju po liniji ili tako nesto. Znam da je sve to subjektivno, i da mora biti prilagodjeno najslabijem pojedincu, ali ga bas preterase. 0.5 je bilo OK.

Nesto sam nacuo da je uvedeno da je dozvoljeno 0 promila, jel ima neko neku informaciju?

"Pod dejstvom alkohola je vozač, odnosno lice za koje se analizom odgovarajućeg uzorka krvi utvrdi sadržaj alkohola veći od 0.20 mg/ml ili ako je prisustvo alkohola u organizmu utvrđeno odgovarajućim sredstvima ili aparatima za merenje alkoholisanosti (alkometrom i dr. ), što odgovara sadržini alkohola u krvi većoj od 0.20 mg/ml.

Kada učestvuje u saobraćaju ne sme da ima u organizmu psihoaktivnih supstanci ili alkohola ili da pokazuje znake poremećaja koji su posledica konzumiranja alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci:

1) Vozač motornog vozila koje je registrovano za prevoz više od osam lica, osim vozača, odnosno čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg,
2) vozač motornog vozila koji obavlja javni prevoz lica, odnosno stvari,
3) vozač vozila kojim se prevoze opasne materije, odnosno vrši vanredni prevoz,
4) vozač vozila kategorije A1, A2, AM i A,
5) instruktor vožnje, kada obavlja praktičnu obuku kandidata za vozače,
6) kandidat za vozača tokom praktične obuke i polaganja praktičnog dela vozačkog ispita,
7) vozač sa probnom vozačkom dozvolom,
8) lice koje nadzire vozača sa probnom vozačkom dozvolom,
9) ispitivač na praktičnom delu vozačkog ispita,
10) vozač vozila sa pravom prvenstva prolaza i vozač vozila pod pratnjom.

Prema utvrđenom sadržaju alkohola u krvi stepeni alkoholisanosti su:

1) do 0.20 mg/ml – blaga alkoholisanost,
2) više od 0.20 mg/ml do 0.50 mg/ml – umerena alkoholisanost,
3) više od 0.50 mg/ml do 0.80 mg/ml – srednja alkoholisanost,
4) više od 0.80 mg/ml do 1.20 mg/ml – visoka alkoholisanost,
5) više od 1.20 mg/ml do 1.60 mg/ml – teška alkoholisanost,
6) više od 1.60 mg/ml do 2.00 mg/ml – veoma teška alkoholisanost,
7) više od 2.00 mg/ml – potpuna alkoholisanost. "

Niko sa 0.2 nije napravio sranje, ili sa 0.3 ili kao sto je nekad bilo 0.5. Prave sranje oni sa preko 1... A koja to zvaka ili kisela voda ili duvanje iz daljine sa 1 pravi 0.2 aj mi molim te objasni. Nema tih fazona, veruj mi svasta sa isprobavao.

Nadam se da nikada neću biti u situaciji to da isprobavam i eksperimentišem, ali na toksikološkoj hemiji sam saznala za žvake - uzeti 6, 7 najjačih orbit žvaka (ili nekih drugih). Kažu da deluje.
Nekada i jedno piće može biti opasno, pogotovo ako je prethodno čovek iscrpljen ili umoran i začas i to jedno može da ošamuti dovoljno da bi opala pažnja i napravila se greška.
Na kraju, zašto se čovek ne bi opustio ako je već do pića i bez presije uživao u piću, slavlju, čemu god... Uvek postoji bus, taksi, neko drugi ko bi vozio, ...

Nadam se da nikada neću biti u situaciji to da isprobavam i eksperimentišem, ali na toksikološkoj hemiji sam saznala za žvake - uzeti 6, 7 najjačih orbit žvaka (ili nekih drugih). Kažu da deluje.
Nekada i jedno piće može biti opasno, pogotovo ako je prethodno čovek iscrpljen ili umoran i začas i to jedno može da ošamuti dovoljno da bi opala pažnja i napravila se greška.
Na kraju, zašto se čovek ne bi opustio ako je već do pića i bez presije uživao u piću, slavlju, čemu god... Uvek postoji bus, taksi, neko drugi ko bi vozio, ...

Ma isprobao sam ja neke metode, neke rade neke ne, nekad, ali ne uvek i tako...

Ma meni je to totalna glupost, nekad popijem 1 pivo na prazan stomak, i ono osetim da sam osamucen, ali znam da ne bih naduvao, a nekad mogu za duze vreme da popijem 3-4 i da vozim bez problem, nista ne osetim, a naduvao bih sigurno... To 0.2 je najveca glupost, ko je nekad napravio sudar sa 0.21?? Nego da se uzmu pare, ali to smo vec znali...

E da, za taksi i bus... Bolje da ne komentarisem.

Ma isprobao sam ja neke metode, neke rade neke ne, nekad, ali ne uvek i tako...

Ma meni je to totalna glupost, nekad popijem 1 pivo na prazan stomak, i ono osetim da sam osamucen, ali znam da ne bih naduvao, a nekad mogu za duze vreme da popijem 3-4 i da vozim bez problem, nista ne osetim, a naduvao bih sigurno... To 0.2 je najveca glupost, ko je nekad napravio sudar sa 0.21?? Nego da se uzmu pare, ali to smo vec znali...

E da, za taksi i bus... Bolje da ne komentarisem.

Pa posto nema onda hajde da nagadjamo.

Najbolje bi bilo da ne nagađamo, da se ne kockamo i da ne izazivamo sudbinu jer:

"U epidemiji saobraćajnih nesreća koje haraju svetom čovek je jedina mašina za koju nema rezervnih delova."

Ne, pa to ti je ta prva najosnovnija za vozila čija je masa najmanja 3.5t a najveća 7.5 tona.
Znam sta je C1.

Uslov za upis škole za C je dve godine posedovanja B kategorije i 18 godina života. Znači, uslov za C nije posedovanje C1 kategorije. Koliko sam video kod nas auto škole ni ne nude C1 kurseve.

Moje pitanje je: kada položim C kategoriju, da li automatski stičem C1 kategoriju?

Back