Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Е и ја сам чуо од једног ортака коме стриц живи у Милану да је тамо лудница тотална... он иде код стрица рецимо у просеку једном месечно и последње време увек циља да у Италију уђе после поноћи, негде око 1-2... каже избегава гужву која је ужас невиђени...

E da ali oni imaju jako zanimljivo resenje, skuteri i motori moraju da se propuste izmedju automobila, i svi se sklanjaju da im naprave prostora. Zato tamo SVI pice skutere! :D I staro i mlado! Babe i dede od 60g nabace samo kacige i vozi. Doterane cice na stiklama isto! ;)

A kod nas je to kako mi se cini nezakonito, da se tako vozi motor...

Ta revizija je trebala da se uradi pre mnogo godina.
Totalnu zbrku su napravili kad su poceli da ubacuju one bele znakove, pa na mnogim mestima u razmaku od 15m postoje cak i po 3 razlicita znaka za ogranicenje brzine.

A na nekoliko mesta sam video znak 60km/h po snegu, a odmah iza njega stari zuti znak sa ogranicenjem 50.

Isto tako treba da se postavi znaci sa ogranicenjem 80km/h kojih ima veoma, veoma malo i da se zna gde je koliko ogranicenje.

Kakva je Djenova u poredjenju sa Beogradom,takav je Milano u poredjenju sa Djenovom.Naravno,kada su u pitanju Saobraćajne gužve.

Znači,ako se nadješ prvi u redu pred semaforom i ako ne kreneš istog trenutka,nakon što se upali žuto (koje traje pola sekunde) u 99% slučajeva dešava se da te je neko već pukao otpozadi. :D Italijani su u saobraćaju kao muve bez glave. :)
[/QUOTE]

Ovo mi se dopada kod njih, kao i sto sam znas, kada se upali zeleno automobil koji se nalazi na 5,6mestu vec je krenuo, a kod nas ne bi ni stigao da predje semafor.
I ja sam cesto isao u Milano i mogu ti reci da dobro funkcionisu u toj guzvi.
Ne znam da li si primetio i motore kada se upali zeleno oni se provlace sa svih strana, obilaze i sto je zanimljivo nema cestih udesa.Svi voze brzo ali i pazljivo.

Da li je dozvoljeno da se poseduju dve vozacke dozvole? Jedna nasa, a druga strana? Jednom liku kome je stalno boraviste u inostranstvu su uzeli stranu vozacku dozvolu po sledecem zakonu:

7. Одузимање обрасца стране возачке дозволе
Члан 285.
(1) Уколико се у контроли саобраћаја затекне возач који, осим српске, поседује и инострану возачку дозволу,
полицијски службеник ће на лицу места одузети инострану возачку дозволу.
(2) Уколико се у контроли саобраћаја затекне возач који поседује две или више иностраних возачких дозвола
полицијски службеник ће одузети возачке дозволу која је касније издата.
(3) Одузета возачка дозвола ће бити достављана министарству надлежном за спољне послове ради враћања
органу који је одузету возачку дозволу издао.

Ne znam sto mu nisu uzeli domacu dozvolu, a ne stranu :confused: Zivi i radi i stalno boraviste mu je u inostranstvu i auto mu je na njega.

Poslednja izmena:
Nove tablice na leto

Od 1. marta na snagu stupa Novi pravilnik o utvrdjivanju registarskih područja za motorna i priključna vozila na području Srbije, a počeće da se primenjuje najverovatnije od jula meseca kada bi trebalo da počne i izdavanje novih registarskih tablica i saobraćajnih dozvola.

Novim Pravilnikom objavljenim u Službenom glasniku broj 21 od 22.02.2008. godine još 18 opština je dobilo registarsku oznaku, pa sada u republici Srbiji, uključujući i teritoriju Kosova, postoji ukupno 59 registarskih područja. Nove slovne oznake i registarska područja dobile su sledeće opštine:

Aleksinac AL, Bačka Palanka BP, Bačka Topola BT, Bečej BČ, Velika Plana VP, Vrbas VB, Indjija IN, Kanjiža KA, Knjaževac KŽ, Kovin KO, Negotin NG, Prijepolje PP, Petrovac na Mlavi PT, Svilajnac SV, Smederevska Palanka SP, Stara Pazova ST, Ćuprija ĆU , Šid ŠI.

Dragi prijatelji,

Policija kažnjava sa 5.000 dinara i 4 kaznena poena vozača koji nije svojeručno potpisao vozačku.

Nečuveno otimanje novca od naroda....
Ako neko zna koji je to član zakona, neka ovde objavi...

Danas se sprovodi akcija na teritoriji Bg-a i NS-a. Pored slike treba da bude potpis.

Poslednja izmena:
Dragi prijatelji,

Policija kažnjava sa 5.000 dinara i 4 kaznena poena vozača koji nije svojeručno potpisao vozačku.

Nečuveno otimanje novca od naroda....
Ako neko zna koji je to član zakona, neka ovde objavi...

Danas se sprovodi akcija na teritoriji Bg-a i NS-a. Pored slike treba da bude potpis.

ne postoji taj clan u zakonu ali oni i pored toga otimaju pare od naroda . djubrad.

MUP Srbije: Nema kazne za vozače koji nisu potpisali vozačku dozvolu

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima ne predviđa kaznu za vozača koji nije potpisao vozačku dozvolu.

Neki mediji su objavili da su saobraćajni policajci danas kažnjavali vozače koji nemaju potpisanu dozvolu sa 5.000 dinara i upisivali im četiri kaznena poena.
Ministar Ivica Dačić je naložio da se svi navodi ispitaju i pozvao oštećene građane da prijave takve slučajeve, saopštio je MUP.
Kako se ističe, pravilnikom o obrascu vozačke dozvole je predviđeno da je vozači potpisuju prilikom izdavanja, ali Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima ne predviđa bilo kakvu kaznu za onog koji to nije učinio.
Zbog toga MUP moli građane da svoju vozačku dozvolu potpišu, prilikom podizanja, iako Zakon o saobraćaju to ne sankcioniše.

Autor : Fonet.rs

Back