Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kratko pitanjce - sta se dogadja kada se automobil ne registruje i prodje jos mesec dana nakon isteka registracije?

Da li se vozilo mora odjaviti i postoje li neke sankcije ako se vozilo ne odjavi? Sta ako posle nekog vremena (par meseci, recimo) pozelimo da registrujemo isti auto koji nismo odjavili, a reg. mu je istekla?

Kratko pitanjce - sta se dogadja kada se automobil ne registruje i prodje jos mesec dana nakon isteka registracije?

Da li se vozilo mora odjaviti i postoje li neke sankcije ako se vozilo ne odjavi? Sta ako posle nekog vremena (par meseci, recimo) pozelimo da registrujemo isti auto koji nismo odjavili, a reg. mu je istekla?

Ako se zahtev za produženje važenja registracije vozila ne podnese u roku od 30 dana od isteka roka važenja saobraćajne dozvole, vozilo se briše iz evidencije o registrovanim vozilima, a registarske tablice se odzimaju. Zahtev za registraciju vozila podnet posle roka od 30 dana od isteka važenja saobraćajne dozvole rešava se kao "ponovna" registracija, rok važenja naredne registracije računa se od dana prijema odnosno rešenja zahteva, a vlasniku vozila izdaju se nove registarske tablice i saobraćajna dozvola.

http://www.mup.sr.gov.yu/cms_lat/dokumenta.nsf/registracija-vise.h

Letos sam izgubio prednju tablicu po nekoj vukojebini i kad sam trazio nove,rekli mi ~3.500,ne secam se tacno po stavkama, tablice+saob. nesto ispod 2.000 a ostatak nekakva taksa bila.Komsija iso 10ak dana posle mene,isto i njemu rekli.:confused:
Normalno da nisam dao pare,napravio sam novu za 150din,ostalo materijala za jos 3-4.:lol:

О овоме смо већ писали и закључили да постоји прича за БГ и ван БГ-а. У БГ-у се ништа не дешава и ауто се може поново регистровати и после неколико година...

Ван БГ-а се догађа да полиција дође на врата и да пита где су таблице и да вас замоли да их вратите при чему плаћате само ту одјаву... е уколико то не урадите у неком задатом року који су полицајци рекли, онда креће некаква прекршајна пријава и нека казна, која чини ми се (нисам сигуран) и није баш толико ни мала ;)

О овоме смо већ писали и закључили да постоји прича за БГ и ван БГ-а. У БГ-у се ништа не дешава и ауто се може поново регистровати и после неколико година...

Ван БГ-а се догађа да полиција дође на врата и да пита где су таблице и да вас замоли да их вратите при чему плаћате само ту одјаву... е уколико то не урадите у неком задатом року који су полицајци рекли, онда креће некаква прекршајна пријава и нека казна, која чини ми се (нисам сигуран) и није баш толико ни мала ;)

dance3-1.gif

6 crvenih novčanica. ;)

Back