SAMOUBISTVO

daj, mefista, ispricaj nam svoju pricu.
sigurna sam da ima jos ljudi koje to iskreno interesuje...i mislim da ce ti biti lakse...i kao sto sam vec pomenula, neka ljudi pricaju sta hoce, svako ima pravo na to...a mi cemo sami odabrati cija cemo misljenja uvazaiti...ne zaboravite, reci nemaju samo smisao po sebi, vec je jako bitno i ko ih izgovori...dakle, ne mozete povrediti neko do koga ti nije stalo i cije ti misljenje nije bitno...
a i zasto bi svacije bilo?previse smo razliciti...

sigurna sam da ima jos ljudi koje to iskreno interesuje...i mislim da ce ti biti lakse...i kao sto sam vec pomenula, neka ljudi pricaju sta hoce, svako ima pravo na to...a mi cemo sami odabrati cija cemo misljenja uvazaiti...ne zaboravite, reci nemaju samo smisao "sam po sebi", vec je jako bitno i ko ih izgovori...dakle, ne mozete povrediti neko do koga ti nije stalo i cije ti misljenje nije bitno...

tuzna_pajac:
sigurna sam da ima jos ljudi koje to iskreno interesuje...i mislim da ce ti biti lakse...i kao sto sam vec pomenula, neka ljudi pricaju sta hoce, svako ima pravo na to...a mi cemo sami odabrati cija cemo misljenja uvazaiti...ne zaboravite, reci nemaju samo smisao po sebi, vec je jako bitno i ko ih izgovori...dakle, ne mozete povrediti neko do koga ti nije stalo i cije ti misljenje nije bitno...
Ako zeli..ispricace..Nemoj da insistiras...

@Hmm., da li mislis da na ovakav nacin pomazes ljudima koji su pokusali samoubistvo ...Da li te je imalo briga kako se oni osecaju kada procitaju to..?

Људи су различити и различито реагују...

Људи који имају неки психички проблем често се емотивно вежу за њега, малтене свој идентитет изграде на томе, то их чини другачијима од осталих и понекад заиста перверзно уживају у свом порблему! Свака емпатија и разумевање, пружање подршке, обазривост...њих још дубље баца у проблем јер не желе да га се одрекну! Проблем је тај којим везују људе за себе, који им даје осећај да су велики у својој патњи, да проживљавају нешто што ''обичним смртницима'' није дато...

У таквим случајевима (потпуно лаички) мислим да је кориснији ''шут у главу'', значи оторено и без увијања рећи : Убиј се кад си толико себичан и јадан!, него том чину давати на вредности тиме што ћемо ''разумети'' нечије разлоге за такав потез! (Узгред, СВИ људи на свету би имали стотине разлога за тако нешто у животу!)

Особа из мог најближег окружења је својом причом о самоубиству стално тражила пажњу најближих, уцењивала их и набијала им осећај кривице! Шта рећи како су се осећали када је заиста то урадила? Мислите да ће се они икад опоравити од кривице коју им је набила тим чином?

hmmm...?:
samoubistvo...? elem smatram da je to najgnusniji čin koji živo biće ljudske vrste može da izvrši i takve prezirem. toliko je kukavički,šta,nekom se toliko zamrsio život da je morao da se ubije...ako je tako razmišljao i bolje što ga više nema!!! zatim,koliko je kukavički,toliko je i sebično! samo zamislite koliko bi bolan izraz lica iz vaše rodjene majke izmamila vest da ste na sebe digli ruku!!! jeste,niko se rodbine nije setio,nije ni pomislio da bi njih moglo da zaboli! i na kraju krajeva,kako neko može da nipodaštava svoju vrednost u tolikoj meri da može sebi da dozvoli da se ubije!?

p.s. niko mi se nikad nije ubio. ovako ogorčeno pišem jer ima sve više budala koje pričaju o samoubistvu da mi se više sku*čilo! dakle,zaista ovako mislim. a kome smeta,može da me poljubi u dupe.

:shock: ja vecu glupost u svom zivotu nisam procitala......... no coment........ ocigledno ne znas o cemu pricas..........

Slazem se Hellen , donekle..ali si i sama napisala da smo svi drugaciji, pa tako i ljudi sa nekim psihickim problemom ne reaguju isto. Naime, neko reaguje na "sut", neko na nesto drugo..a o tome samo i jedino odlucuje strucno lice.
Ovu priliku bih i iskoristila da zamolim ljude sa ovim problemom da se obrate psihijatru...

Drugo, mozda i treba reci, ali osobi koju poznajemo privatno
.
Samo sam zelela da ukazem na minimum pristojnosti i ipak biranje reci..

pikax:
Ne...to je samo neminovnost, nikako cilj....
Nasi ciljevi se razlikuju i trebalo bi da nas ispunjava ( zadovoljstvom ) njihovo ostvarenje...i tada je zivot lep...
ne mislim cilj kao nesto cemu svaki covek svesno tezi, nego upravo neminovnost, cilj u smislu kraj, cilj u smislu "suprotno od pocetak"

psihijatar je osboa koja daje lekove

pa imam lika koji ide kod psihijatra i lecio se i dalje je depresivan i dalje ide. imam jos jednog i dalje e lud. ali dobro. jos uvek zhive. ili zivotare?

@?-tebi je, ocito, mnogo dosadno u zivotu, jer ti svaki post odise mrznjom i odvratnoscu. Necu javno ispricati svoju pricu, jer ne zelim da me bilo ko ovde zbog toga proziva. ... Ne ponosim se time sto sam uradila, i nisam ovde da bih se zbog toga osetila bitno.... cak naprotiv ...

?:
a vi bi da svuda cveta cvece i pevaju pticice_ pa poludeli biste od smora posle 5 dana
da nema nesrece, ne bi bilo ni srece. lose stvari koje se desavaju samo nam pomazu da uzivamo u trenucima srece. samo sto je mnogo ljudi previse zaokupljeno problemima da bi uzivalo u nekim naizgled sitnim, ali lepim stvarima koje se dogadjaju.

Hellen:
Људи су различити и различито реагују...

Људи који имају неки психички проблем често се емотивно вежу за њега, малтене свој идентитет изграде на томе, то их чини другачијима од осталих и понекад заиста перверзно уживају у свом порблему! Свака емпатија и разумевање, пружање подршке, обазривост...њих још дубље баца у проблем јер не желе да га се одрекну! Проблем је тај којим везују људе за себе, који им даје осећај да су велики у својој патњи, да проживљавају нешто што ''обичним смртницима'' није дато...

У таквим случајевима (потпуно лаички) мислим да је кориснији ''шут у главу'', значи оторено и без увијања рећи : Убиј се кад си толико себичан и јадан!, него том чину давати на вредности тиме што ћемо ''разумети'' нечије разлоге за такав потез! (Узгред, СВИ људи на свету би имали стотине разлога за тако нешто у животу!)

Особа из мог најближег окружења је својом причом о самоубиству стално тражила пажњу најближих, уцењивала их и набијала им осећај кривице! Шта рећи како су се осећали када је заиста то урадила? Мислите да ће се они икад опоравити од кривице коју им је набила тим чином?

Ima nekog smisla u ovome sto si ispricala,mogu da prepoznam prvi deo u kome govoris da ljudi maltene izgrade svoj identitet na toj ideji, nesto slicno se i meni desilo jedino sto nikom nikad nisam rekao ni nagovestio sta mi se mota po glavi niti nameravam to da ikom kazem u svom okruzenju,osim na internetu i to u potrazi za nekim stvarima koje bi mi bile zanimljive. Dosta stvari o kojima pricaju i za koje se interesuju ljudi kojima nikad nije palo na pamet da dobrovoljno odu na onaj svet razmisljaju meni su uglavnom dosadne...

krejmer:
Ima nekog smisla u ovome sto si ispricala,mogu da prepoznam prvi deo u kome govoris da ljudi maltene izgrade svoj identitet na toj ideji, nesto slicno se i meni desilo jedino sto nikom nikad nisam rekao ni nagovestio sta mi se mota po glavi niti nameravam to da ikom kazem u svom okruzenju,osim na internetu i to u potrazi za nekim stvarima koje bi mi bile zanimljive. Dosta stvari o kojima pricaju i za koje se interesuju ljudi kojima nikad nije palo na pamet da dobrovoljno odu na onaj svet razmisljaju meni su uglavnom dosadne...
a sta ti je onda zanimljivo? zasto ti pada na pamet da oduzmes sebi zivot? radoznalost sta biva posle? ako je to, zar stvarno mislis da si dovoljno proziveo da mozes da svesno i bespogovorno odlucis da si oduzmes zivot? (nemoj misliti da pitanja imaju negativan prizvuk, samo me interesuje jer mi samoubistvo cesto pada na pamet)

ludo dete:
a sta ti je onda zanimljivo? zasto ti pada na pamet da oduzmes sebi zivot? radoznalost sta biva posle? ako je to, zar stvarno mislis da si dovoljno proziveo da mozes da svesno i bespogovorno odlucis da si oduzmes zivot? (nemoj misliti da pitanja imaju negativan prizvuk, samo me interesuje jer mi samoubistvo cesto pada na pamet)

pada mi napamet jer mi je zivot prilicno dosadan i besmislen jer nisam naucio normalno da zivim. I na zalost nisam to umislio ni utripovao. U pocetku kad sam bio bas u bedaku i nisam mogao ni da spavam nervirajuci se, pimislio sam da dignem ruke od zivota i na neki nacin sam to i uradio,prestao sam da ucim i skolu sam zavrsio samo zato jer sam dobio ocene na poklon, i sa ono malo ljudi sto sam poznavao prestao sam da kontaktiram, izbegavao sam ih koliko je to bilo moguce ,bilo je perioda kad i po mesec dana nisam progovorio rec sa ljudima
izuzimajuci prodavce u marketima kad me pitaju imam li sitno.............................itd.
I nakon par godina sam toliko oguglao na sve da mi cak ni do odlaska na onaj svet nije toliko stalo, ali vise neznam kako da se vratim u normalan nacin zivota i razmisljanja tako da mi se cini da cu ipak kroz koju godinu zavrsiti sa svim.
(Uzmi u obzir da je ovo samo jedan promil moje price)

I ja ponekad imam periode besmisla. Hocu da se ubijem. Cemu sve ovo? Ali valjda me spasava moj kukavicluk. Plasim se da se ubijem. I znam da mojoj porodici to nikako ne bi prijalo. Ponekad me samo to odrzava u zivotu. Zasto da im pravim dodatnu zbrku? Ali ponekad bas znam da se nasmesim kada vidim maslacak. I zivot... Zivot je jedno cudo. Zasto? Kako? Ne znam. Ne znas ni ti, ne zna niko. Ali je cinjenica da pored sveg besmisla postoji mnogo lepih stvari zbog kojih vredi ziveti, pa makar to bio samo jedan maslacak. Prolazis kroz sr***? Probleme? I to je jos jedan znak DA SI ZIV!!! Da sada nastavim da pisem, niko me vise ne bi razumeo, cak ni ja, pa cu prestati...

Back