SAMOUBISTVO

@ Hellen-ne, naravno da ne treba ohrabrivati suicidne pokusaje. Ono sto je meni zasmetalo je to sto smo mi koji smo to pokusali, i oni kojima je to poslo za rukom, ocenjeni kao bolesni, i to u krajnje negativnoj konotaciji...
Ne stidim se da kazem da sam nakon svega posecivala terapeuta, sada sam srecna zbog toga.
Ukratko-razlog: bespomocnost ....realna ili nerealna, krajnje nebitno ...
A ako je ova tema postavljena i iz kojih humanih pobuda, reci cu- oslusnite i pogledajte vase bliznje malko iskrenije, vidite u njima patnju i nesebicno bez osude ponudite pomoc ....
Volela bih da sam to imala, onda ....
A i sada ...

mefista:
@ Hellen-ne, naravno da ne treba ohrabrivati suicidne pokusaje. Ono sto je meni zasmetalo je to sto smo mi koji smo to pokusali, i oni kojima je to poslo za rukom, ocenjeni kao bolesni, i to u krajnje negativnoj konotaciji...
Ne stidim se da kazem da sam nakon svega posecivala terapeuta, sada sam srecna zbog toga.
A ako je ova tema postavljena i iz kojih humanih pobuda, reci cu- oslusnite i pogledajte vase bliznje malko iskrenije, vidite u njima patnju i nesebicno bez osude ponudite pomoc ....
A i sada ...
Krajnje iskreno i glupo je da se izvrcu reci ali ima ovde i priloga kako to uraditi, a to nema veze sa tvojim stavom.Verovatno je su kod tebe u jednom trenutku emocije prevladale razum i sreca je sto si jos uvek tu .Zelja za zivotom je najjaci nagon i dobro je da je pobedio!

She's out of her mind
like the wind in the storm
Oh, like the ocean in the dawn
as it disappears, with the riptide

She's out of her mind
she's pulled away by the moon
She's ripped from her sleep
as the cold luna sweep gains control

Ooohhh, what you gonna do with your emotions
Ah, ones you barely recognize
In your sleep I heard your screaming, ooohhh
"This is not voluntary! This is not voluntary!
If this is life I'd rather die!"

In the riptide, in the riptide

She's out of her mind, riptide
like a muscle that swells
You know when you trip
whether you're well or sick, your body aches

She's out with the tide
gone to a prisoner's dance
Where a monkey's her date
eating limbs off a plate with a spoon

Ooohhh, what you gonna do with your emotions
said the seagull to the loon
What you gonna do with your emotions

She said "Please wake me up"
She said "Don't touch me now"
She said "I wish I was dead"

With the riptide

She's out of her mind
riptide, you always win
It happens over and over again
riptide

She's out of her mind
like a hurricane's rain
She does not stand a chance
at this luna dance, riptide

I was thinking of Van Gogh's last painting
the wheatfields and the crows
Is that perhaps what you've been feeling
When you see the ground
as you fall from the shy
As the floors disappears from beneath your feet riptide

She's going out of her mind
out with the tide
out of her mind
riptide

with the riptide
ah, riptide

mefista:
Pretpostavljam sa nema boljeg sagovornika za temu o suicidu, od onih koji su to pokusali. Ne bih da zamaram forum celokupnom mojom pricom, sada bih rekla sam to da ne prija kada osudjujete, kritikujete, etiketisete...

naravno da ne prija.... ali suicid ce uvek biti osudjivan od strane onih koji ostaju da zive sa gubitkom.... i neuspeli samoubica ce zauvek ostati markiran od strane drustva.... sto pre prihvatis to, bolje za tebe....

mefista:
naravno da ne treba ohrabrivati suicidne pokusaje. Ono sto je meni zasmetalo je to sto smo mi koji smo to pokusali, i oni kojima je to poslo za rukom, ocenjeni kao bolesni, i to u krajnje negativnoj konotaciji...
A i sada ...

suicid nije normalna pojava, s obzirom da si posecivala psihijatra trebalo bi za si skontala to do sada.... neko gore rece: da je nagon za zivotom najjaci i tako treba da bude. suicid nije bolest ali je cin uslovljen bolescu.

@Livija- na filozofskom smo forumu, sta bi ti bilo normlno? I sta je to gubitak?
Ako je "normalno" ono sto je konvencionalno, dakako nisam normalna. INo, ne zelim da polemisem, ni tren. Htela sam sa Vama, eto, da podelim sopstveno iskustvo. Ipak, vidim da je tesko razumeti "drugacije" ....

ludo dete:
Mislim da se s vremena na vreme svi tako osecamo... Ali treba se odupreti trenutnom raspolozenju...

kids...
na ovaj ne radi se o trenutnom raspolozhenju...radi se o stavu...naime nemam nameru da se ubijam skorije...imam nameru da ne dozvolim da umrem od boleshchine...mada nikad se ne zna...

mefista:
@Livija- na filozofskom smo forumu, sta bi ti bilo normlno? I sta je to gubitak?
Ako je "normalno" ono sto je konvencionalno, dakako nisam normalna. INo, ne zelim da polemisem, ni tren. Htela sam sa Vama, eto, da podelim sopstveno iskustvo. Ipak, vidim da je tesko razumeti "drugacije" ....

gubitk je ono sto se desava majci kada gleda les svog deteta, ono sto se desava ocu, bratu, sestri.... samoubistvo NIJE I NE MOZE BITI NORMALNA STVAR, jer ni jednom zivom bicu nije svrha izumiranje ili samounistenje. samoubistvo je, kao sto sam vec rekla, posledica bolesti ili soka.
btw, prica o razumevanju "drugacijih" je za nekog drugog, ne za mene....

mene bi bash zanimalo hsta si ti to radila i malo o tome.
hoces da te povezem s jednim deckom koji je isto pricao da ce se ubiti, doduse nije bash pokusao )samo je valjda to ponavljao...odlezao je malo(
mozda biste bili dobar par
odvratna sam ali zelim sad to, dosadno mi je

?:
hoces da te povezem s jednim deckom koji je isto pricao da ce se ubiti, doduse nije bash pokusao )samo je valjda to ponavljao...odlezao je malo(
.............

AntunTun:
kids...
na ovaj ne radi se o trenutnom raspolozhenju...radi se o stavu...naime nemam nameru da se ubijam skorije...imam nameru da ne dozvolim da umrem od boleshchine...mada nikad se ne zna...
mislim da znam na sta mislis... ponekad mislim da cu se ubiti cim primetim na sebi prve znake starosti, fizicke i psihicke dekadencije. mislim da nemam dovoljno psihicke snage da podnesem STAROST. zato sam i u nick-u dete - ne zelim da odrastem, ne zelim da ostarim... mada ne zelim ni vecnu mladost. znam da se zivot mora zavrsiti, samo necu da taj kraj bude dug i bolan. znam na sta mislis, ali cini mi se da se u ovoj temi vise radi o tim trenutnim idejama koje su prolazne

hmmm...?:
samoubistvo...? elem smatram da je to najgnusniji čin koji živo biće ljudske vrste može da izvrši i takve prezirem. toliko je kukavički,šta,nekom se toliko zamrsio život da je morao da se ubije...ako je tako razmišljao i bolje što ga više nema!!! zatim,koliko je kukavički,toliko je i sebično! samo zamislite koliko bi bolan izraz lica iz vaše rodjene majke izmamila vest da ste na sebe digli ruku!!! jeste,niko se rodbine nije setio,nije ni pomislio da bi njih moglo da zaboli! i na kraju krajeva,kako neko može da nipodaštava svoju vrednost u tolikoj meri da može sebi da dozvoli da se ubije!?

p.s. niko mi se nikad nije ubio. ovako ogorčeno pišem jer ima sve više budala koje pričaju o samoubistvu da mi se više sku*čilo! dakle,zaista ovako mislim. a kome smeta,može da me poljubi u dupe.

još uvek sam pri svom mišljenju!

?:
bez komentara ....

Back