SAMOUBISTVO

Ali da bi se bavila , uopste, ovim pitanjem moras da dopres do psihe samoubica i UVEK dodjes do tacke gde je samobistvo opravdano (iz njihovog aspekta) kao jedini izlaz.
To naravno nije tacno al' daj objasni depresivnom, lucidnom stanju...
Stvari nisu samo crno-bele... 8-)

i don't need no alibi - i'm a puppet on a string.....
Yahoo_57.gif

frozen1982.:
Pre par dana slusah Jeroticevo izlaganje na doticnu temu...
Nagon za smrcu,genetski predodredjeno,uticaj okoline,posebno zajednicko psiholosko stanje suicida koje prethodi samom cinu....neke od interprtacija za koje sam ja cuo.
Koja su vasa misljenja o ovom fenomenu?

Sramotan cin.

?:
livija ko su tvoji mama i tata...neki baletani

:-D hehehe....... oni nisu... ali ja sam bila balerina.... odustala sam posle druge-trece predstave.... :roll: sta ti mislis zasto? to mi nije bas cisto... bila sam dobra..... a opet... bez veze... svidza mi se taj osecaj na bini... svi gledaju sta ti radis.... a nemaju pojma..... a ne znam da klizam.... nekako me strah bliskog kontakta s podom.... he... we will all going to die anyway..... :roll:

Samoubistvo kao umetnost???..................nema shanse, shta vam je ljudi :roll:
Chin kao chin je rezervisan za izuzetno slabe lichnosti, kao izgovor za bekstvo od 'surovog' sveta....................kukavichki, barem po meni....................

Lullaby:
Chin kao chin je rezervisan za izuzetno slabe lichnosti, kao izgovor za bekstvo od 'surovog' sveta....................kukavichki, barem po meni....................

U odnosu na šta?
Na hrabrost da se držiš za život zubima i noktima i onda kad smatraš da je nedostojan življenja?
Tko to mjeri do koje je točke nečiji život podnošljiv ili nepodnošljiv? Mislim, osim samog vlasnika tog života?
Nismo svi jednako baždareni na bol i patnju... a nagon za samouništenjem nije neka jako egzotična boljka. Da novinski članci evidentiraju i onaj neupadljivi soj autodestruktivaca jednako nesklonih i spektaklu i životu, pokazalo bi se da smo, generalno, prilično.... kukavna civilizacija.
Sad.... je li hrabrije prezirati vlastiti život sustavno a polako, ubijajući se hranom, nikotinom, heroinom, alkoholom.... ili ga odbaciti u sekundi skokom sa nebodera... dalo bi se diskutirati.

Ako ti opravdaju časove besmisla i tuge, možda igračke oživnu. Opereš ih od blata i shvatiš da se iz njega nekad rađaju najuzvišenije skulpture. Ne moraš ih iznositi na pozornicu da bi bio živ ...

Ako se desi nepredviđenost večnosti, ponadaj se za početak kraja u beskraju da ćeš prošvercovati koju bocu alkohola. Treba će lažnohola

Zanima me da li neko ima neku dobru ideju kako bi covek mogao da iskoristi ostatak zivota na sto bolji nacin uzimajuci u obzir da cu sasvim sigurno za par godina otici na onaj svet.
interesuju me predlozi koji su realni i ostvarivi a ne neki beskorisni.
I da li neko zna koji je najsigurniji nacin da se dodje do pistolja,.Zasad sam mislio da je vesanje najbolji nacin ali sam skoro procitao negde da je potrebno da se visi desetak minuta dok se covek ne ugusi, a meni je u interesu da to bude sto brze i efikasnije.

Samoubistvo.......Odakle ljudima pomisao da to urade....Najcesce se desava zbog nikakve materijalne situacije,kodeksa casti i toga....Ali samoubistvo obicno vrse ljudi kojima je slaba mentalna snaga [ oni koji postaju svorc] ili jaka [samuraji] ...Sve je u mozgu....

da.... sve je unutra.... ideja.... teznja.... pucanj..... virus.... smrt....... uslovljenost.....
kada znas da ces umreti polako i bolno..... jednom recju :arrow: mucno..... zasto.... zasto trpeti? ok, do neke granice.... ali pred kraj.....
to je cista agonija..... nekad....
nije smrt kraj.... ne mora biti konacna.... mozda postoji nesto izvan ovog sveta.... sve sto je potencijalnom samoubici potrebno jeste:
NOVA PODELA KARATA....

Самоубиство најчешће извршавају нестабилни и карактерски слаби људи!! Самоубиство се сматра као гријех.

krejmer:
Zanima me da li neko ima neku dobru ideju kako bi covek mogao da iskoristi ostatak zivota na sto bolji nacin uzimajuci u obzir da cu sasvim sigurno za par godina otici na onaj svet.
interesuju me predlozi koji su realni i ostvarivi a ne neki beskorisni.
I da li neko zna koji je najsigurniji nacin da se dodje do pistolja,.Zasad sam mislio da je vesanje najbolji nacin ali sam skoro procitao negde da je potrebno da se visi desetak minuta dok se covek ne ugusi, a meni je u interesu da to bude sto brze i efikasnije.

zar si se stvarno oprostio od sunca, oblaka, neba, prvih prolecnih listica na biljkama, pupoljaka, ptica, ljudi... samoubistvo je sebicno. trenutno resenje za samoubicu, zivot prepun bola za ostale... razmisli malo sta bi time ucinio ljudima oko sebe...

Pretpostavljam sa nema boljeg sagovornika za temu o suicidu, od onih koji su to pokusali. Ne bih da zamaram forum celokupnom mojom pricom, sada bih rekla sam to da ne prija kada osudjujete, kritikujete, etiketisete...

mislim da svi koji se interesuju za ovu temu treba da ucestvuju, ali svakako ne da osudjuju i vredjaju. prosto , kazes svoje misljenje ili sta vec i to je to..valjda je na forumu tolerancija najbitnija?
mislim da bi mogla podeliti iskustva sa ljudima ovde ukoliko zelis to. ipak nas veze tema : )
i naravno, oni koji su pokusali, imaju odredjenu svest o tome, oni drugi opet drugaciju...ali mislim da bi svi prilozi doprineli razvoju teme.
ja licno nisam pokusala, i nesto nemam tu ideju...ali i dalje mislim da samoubice ne moraju biti slabe licnosti.
uopste nemam takav utisak.
i mislim da ne moraju biti cak ni "depresivni" ne mislim bolesni od depresije nego uopste, setni mracni sta li...meni su govorili da sam pesimista, da sam mracna depresivna i tako to...ali to su sve obicne predrasude...
nekoga pokrece sunce, lepa priroda, zlenilo i prolece...
nekoga jesen
nekoga potpuno razlicite stvari...a nekoga nista...
ali opet, mislim da su razlozi da se pocini samoubistvo potpuno individulani i da se niposto ne sme generalizovati...
vrlo delikatna tema...
i mislim da se mozda cak ne moze ni "opisati i razumeti"
samo imati utisak o tome...na nivou osecaja...
a ljudi se plase...
mozda cak i vise nego samoubice (ruzno je tako etiketirati)
ljudi koji imaju takve pobude...
mozda oni prosto imaju prava na svoj izbor pa makar to bilo i kraj...za njih..
mada, mislim da se tako ne mozes spasti sebe...nikada u stvari ne mozes...

malo sam se raspisala...
mefista, ako zelis slobodno pisi...mislim da ljudi nece negativno reagovati...
a i oni koji to budu cinili, je njihova stvar...

ludo dete:
zar si se stvarno oprostio od sunca, oblaka, neba, prvih prolecnih listica na biljkama, pupoljaka, ptica, ljudi... samoubistvo je sebicno. trenutno resenje za samoubicu, zivot prepun bola za ostale... razmisli malo sta bi time ucinio ljudima oko sebe...

sunce,oblaci,nebo i prolecni listici i ... pa kad bi me sve to cinilo srecnim ne bi mi palo na pamet da se vesam (mozda cak o neko drvo sa prolecnim listicima), ali naravno na sve to sam ravnodusan.
a sto se tice ljudi oko mene zbog njih odlazem godinama, npr. trenutno u porodicnom okruzenju imam dve trudnice i nikako ne bih voleo da im remetim normalan zivot, ne toliko sto mislim da ce se toliko potresti koliko mislim da ljudi previse pricaju i cini mi se da bi negativan dogadjaj bio glavna tema koji bi ih inspirisao da se sete svih nesretnih dogadjaja koji su se dogodili npr. u poslednjih dvadeset godina i o tome nasiroko razglabali danima a mozda i mesecima.
i tako dok cekam neku lepu priliku prilicno je dosadno i bezveze....

Извини, ал ти си стварно ленчуга!
Ради нешто, посвети се добротворном раду, ако не можеш да нађеш смисао у лепоти неба и сунца!

И запамти, ако већ мислиш на остале, породице самоубица заувек остану обележене!
Веруј, ЗНАМ о чему причам!

mefista:
Pretpostavljam sa nema boljeg sagovornika za temu o suicidu, od onih koji su to pokusali. Ne bih da zamaram forum celokupnom mojom pricom, sada bih rekla sam to da ne prija kada osudjujete, kritikujete, etiketisete...

Верујем да не прија.

Да ли би више пријало да подстичемо некога да то уради и да му повлађујемо како је то ОК?:roll:

krejmer:
sunce,oblaci,nebo i prolecni listici i ... pa kad bi me sve to cinilo srecnim ne bi mi palo na pamet da se vesam (mozda cak o neko drvo sa prolecnim listicima), ali naravno na sve to sam ravnodusan.
a sto se tice ljudi oko mene zbog njih odlazem godinama, npr. trenutno u porodicnom okruzenju imam dve trudnice i nikako ne bih voleo da im remetim normalan zivot, ne toliko sto mislim da ce se toliko potresti koliko mislim da ljudi previse pricaju i cini mi se da bi negativan dogadjaj bio glavna tema koji bi ih inspirisao da se sete svih nesretnih dogadjaja koji su se dogodili npr. u poslednjih dvadeset godina i o tome nasiroko razglabali danima a mozda i mesecima.
i tako dok cekam neku lepu priliku prilicno je dosadno i bezveze....

pa, mozda ne bi trebalo da budes ravnodusan... predlazem ti da nastavis da cekas lepu priliku, ko zna sta ce ti se u cekanju desiti. mozda nesto zbog cega ces promeniti misljenje o oduzimanju sopstvenog zivota... :-)

Back