Samoubistvo

Jedna meni strasno bliska osoba pati od depresije,vec 30 godina.
I to je uzasno,zaista. :( :(

Pogotovu kad od depresije obolis kao mlad.E to je bolest,jaaako teska.A ne kad dodju klinci od 15 godina,i oce da se ubiju.:roll:

@Stefan-Kako se secas toga??:eek::eek:

Ja sam citala da vecina njih,kad pocnu da padaju,tj.nakon sto se bace sa zgrade,mosta,i sl,osete kajanje zbog toga,i shvate da ima resenja.

I nekad uspeju da ih spasu,ali ugl.ne.:neutral:

Kako kako se sećam? :confused: Pa još onda u osnovnoj školi sam za te tvrdio da su obični klinički ludaci, idioti i nesposobnjakovići. Ima i još jedan izraz, al neću.
U toku pada sa zgrade shvate da rešenje postoji? :confused: Postoji, al u tom trenutku - yebiga.
Where's the real life in your illusion?
On the dark side of power and confusion,
Do the dance, do the demolition,
And lose chance to hear when you don't listen.

U toku pada sa zgrade shvate da rešenje postoji?

Koliko znam, niko od njih ne shvati da postoji resenje posle neuspelog pokusaja ubistva. To jedino u filmovima. A ako se i tako izjasne onda je to najverovatnije samo izliv zbunjenosti i nista vise. Vecina njih je pre pokusaja bolovala od neke vrste mentalne bolesti, dijagnozirane ili ne.

samoubistvo? Neeee, mislim da previše volim samu sebe da bih učinila tako nešto:mrgreen: mada mi je jednom palo na pamet da to učinim ( posle ozbiljne svađe sa tatom, kad je on izjavio da više nikad ne želi da me vidi ), samo što mi ni jedan način samoubistva nije izgledao primamljivo, objasnila sam samoj sebi da nema svrhe da učinim tako nešto, da bzvz tripujem, smirila sam se i posle je sve bilo ok:mrgreen:

Ummmm zezala sam se ovo sa zgrade. . . BOOOOM

@glupo je razmisljati o samoubistvu zato sto ako izvrsis to a imas porodicu i sve zamisli smao koliko ce svi oko tebe patiti (roditelji, babe, dede, tetka. . . rodbina)ajd da nemas nikog ko brine za tebe ali ovako kad su ti svi tu i ti namerno da izvris samoubistvo. . uh. . .

bila je to tema jednom u "Ključu"
i bili su neki stručnjaci, šta ja znam
u svakom slučaju, ljudi koji se ubijaju, su u 90% slučajeva usamljeni ljudi
i obično te večeri kada planiraju da se ubiju, zovu one brojeve, sad ne znam, ali neke one besplatne brojeve koji kao pružaju pomoć, sos i te stvari, šta znam
i jadaju se tako...

To je strashno. Jedan nash prijatelj se ubio... Uzas. I to zbog jedne, necu reci banalane stvari, ali svakako reshive. Jednostavno, ljudi izgube volju za zivotom i kad se previshe zaglibe okrecu sa ka najlakshem nachinu izabvljenja. Ono shto mene nervira jesu komentari tipa, ˝Jbt, zbog chega se ubio/la...˝. Svakome je njihov problem najtezi i jako je vazno kako neka osoba dozivljava taj problem. Devojka se ubila jer nije dobila 10, a vecinu zabole bulja. Al nije to zbog te 10-ke. U pitanju su mnogo veci, ukorenjeni problemi.

Da li ti nekad dodje da se ubijes?Skocis sa krova ili preseces vene?To jeste greh ali tada resavas sve probleme........ne moras da ucis,da slusas roditelje kako ti seru 24 sata nad glavom o ocenama,ponasanju itd.Jedna bivsa osmakinja iz moje skole je na casu isekla vene zato sto je dobila keca iz biologije,problem je u tome sto su je na vreme odveli u bolnicu pa je prezivela na njenu zalost.....

Ovo razmisljanje mi se cini kao jako nezrelo i glupo.
Zasto bih razmisljala o samoubistvu?
I da unistim najlepse godine svog zivota, a i ceo zivot je ispred mene.
Skolu sam upisala da bih se obrazovala i ucila, ni srednja ni faks nisu obavezni.
Roditelji mi ne s eru. Oni mi misle samo najbolje.
Moja profesorka kaze da su sve samoubice u stvari imale neki psihicki poremecaj cim su pocinili takvo delo.
Nek smo mi zivi i zdravi.
Jeste Tinar, svakom je njegov problem najveci, ali treba se uhvatiti u kostac sa problemom, i pokusati ga resiti.
Nista nije vredno jednog zivota, zdravog zivota.

Poslednja izmena:
To ko te je uchio da samo ljudi kojima imaju psihichke poremecaje se ubijaju je mnogo lupio... Nisu svi ljudi isti, niti svi imaju isti prag izdrzljivosti zivota. Lako je reci- uhvatiti se u koshtac s problemom, pogotovu kad si mlad. Kad ostarish, prozivish malo zivot, to je mnogo drugachije i pre svega teze.

Ovo razmisljanje mi se cini kao jako nezrelo i glupo.
Zasto bih razmisljala o samoubistvu?
I da unistim najlepse godine svog zivota, a i ceo zivot je ispred mene.
Skolu sam upisala da bih se obrazovala i ucila, ni srednja ni faks nisu obavezni.
Roditelji mi ne s eru. Oni mi misle samo najbolje.
Moja profesorka kaze da su sve samoubice u stvari imale neki psihicki poremecaj cim su pocinili takvo delo.
Nek smo mi zivi i zdravi.
Jeste Tinar, svakom je njegov problem najveci, ali treba se uhvatiti u kostac sa problemom, i pokusati ga resiti.
Nista nije vredno jednog zivota, zdravog zivota.

ljudima koji zele da se ubiju sigurno nije zdrav...

Mislim,uzmite za primer roditelja cije dete umre...Koliki je to bol,ne zelim ni da mislim.I taj covek nastavi da zivi,da se bori...S toooolikom tugom i nesrecom.Pa ipak ide dalje.:neutral:

A ne kad ti dodje neko klince od 15-16-17 i oce da se ubije..ne voli je decko,nece da uci,pa lose ocene...mislim.:roll:

je nikad nisam pomisljala na samoubistvo jer veoma cenim zivot kakav-takav.pre kad sam bila mladja pa kad bih se posvadjala sa roditeljima razmisljala sam kako bi bilo da se pravim da sam umrla pa da vidim kako ce da oni reaguju ali hvala Bogu nikad nisam realizovala do kraja.bas sam imala lude ideje.jednom sam sa terase htela da poletim:):):)

P.S.usisivac mi je bio prevozno sredstvo ali imala sam 5,6god.tako da se to ne vazi!!

Back