Samoubistvo

Da li ti nekad dodje da se ubijes?Skocis sa krova ili preseces vene?To jeste greh ali tada resavas sve probleme........ne moras da ucis,da slusas roditelje kako ti seru 24 sata nad glavom o ocenama,ponasanju itd.Jedna bivsa osmakinja iz moje skole je na casu isekla vene zato sto je dobila keca iz biologije,problem je u tome sto su je na vreme odveli u bolnicu pa je prezivela na njenu zalost.....

Nijedan problem nije nerešiv i nije dovoljno vredan razlog da bi neko sebi oduzeo život. A kamoli kad su u pitanju ovakvi 'problemi'.:roll:

So, ajd' ja da počnem.
Da actually kažem nesto :)

Prvo, samoubistvo potiče od depresije. A koji je to razlog da neko boode depresivan sa 15/16/17 godina? Jel zbog ocene? Jel što ga je momak/devojka ostavio/la? Pa, u stvari, ne baš. Razlog što se potcenjooje & ne razoome depresivnost kod dece, možemo da tražimo u tome što odrasle osobe smatraju da deca n e m o g u da imaju r a z l o g e za depresiju, a kamo li za samoubistvo jer su zasštićeni od strane roditelja. Upravo obrnooto. To dete od 15/16/17 godina se odrastanjem prvi poot, još ne pripremljen suočava sa mnoštvom pitanja o boodooćnosti & daljem životu, sa svakakvim nesigoornostima u sebe & svoje vrednosti. I možda nećete razoometi, jer to n i s t e doživeli. Depresija je vezana za nerazoomevanje od strane okoline & mnogih droogih problema vezanih za boodooćnost. Nema volje ni za čim, interesovanje se goobi, sve radi usporeno. & razlog za samoubistvo & sama depresija, MORAJU da se shvate O Z B I LJ N O sa RAZOOMEVANJEM.

Nadam se da sam bila makar koliko-toliko jasna.

Zelja za samoubistvom nije nista do straha od zivota. Ne postoje nereshivi problemi, ne postoje bezizlazne situacije..postoji samo strah od suocavanja sa njima. Zelja za samoubistvom..kako je to zapravo jedan mocan momenat. Jedan od onih kada prirodan strah od smrti nadvlada strah od zivota...
Sa te strane samoubistvo je kukavicluk.
Koliko god sam se u odredjenim periodima zivota osecala jadno i imala neke suicidalne misli...nikada ne bih mogla da povredim sebe na taj nacin. Nikada ne bih imala hrabrosti da predjem granicu...ne zbog straha od smrti vec zbog osecaja odgovornosti prema onima koje volim. Lako je ubiti se i resiti se muka...a sta je sa onima koji ostaju iza nas....oni su jedine zrtve u svemu tome.
ja verujem da se vecina samoubica predomisli u onom poslednjem trenu..kad vise nema izlaza...Jer to je kao jedan klik u glavi. Nesto ti klikne, zamraci se pred ocima i ti predjes granicu...(u vecini slucajeva)

Ne osudjujem samoubice, niti samoubistvo smatram grehom ...

Ne planiram da se ubijem zbog ocena a kamoli zbog nastavnika...
Mogu nastavnici da mi se-ru koliko hoće ali život ide dalje...treba ga učiniti što lepšim ( retko kome je život bajka )....Zbog mojih roditelja se opet ne biH ubio jer oni stvarno znaju mnogo više od mene i retko kad greše kada mi popuju...samo se plaše da ja ne ponovim iste greške koje su oni nekada počinili...

A razmišate li šta će biti kada postanete svoj čovek???Pa neeeeeeee...sada su važne samo ocene....GREŠKA!
Važna je škola života!!!I ono što ćeš u životu postići !!!! Tada neće imati ocena;nastavnika ni roditelja da ti pričaju šta treba da radiš !!! zato ti je bolje da sada slušaš i da kasnije primenjuješ !!!
Taj deo života ( kada si samostalan ) je mnogo duži od ovog u kome se mi sada nalazimo...tako da mogu da ti kažem još samo nešto:
Dobro razmisli šta ćeš da uradiš sa svojim životom jer : "kuća se od temelja gradi "... to jest povedi malo više računa na osnovnu !!!

Nemam običaj da pišem romane...ali sam imao potrebu!!!

Zato GLAVU GORE i zajebi smrt...niko od toga nije video koristi :lol:

definitivno bi ispao slabic ako bi to uradio..ima gorih stvari od skole zbog kojih se treba ubiti...primer na primer kad te roditelji uzasno smaraju :D

So, ajd' ja da počnem.
Da actually kažem nesto :)

Prvo, samoubistvo potiče od depresije. A koji je to razlog da neko boode depresivan sa 15/16/17 godina? Jel zbog ocene? Jel što ga je momak/devojka ostavio/la? Pa, u stvari, ne baš. Razlog što se potcenjooje & ne razoome depresivnost kod dece, možemo da tražimo u tome što odrasle osobe smatraju da deca n e m o g u da imaju r a z l o g e za depresiju, a kamo li za samoubistvo jer su zasštićeni od strane roditelja. Upravo obrnooto. To dete od 15/16/17 godina se odrastanjem prvi poot, još ne pripremljen suočava sa mnoštvom pitanja o boodooćnosti & daljem životu, sa svakakvim nesigoornostima u sebe & svoje vrednosti. I možda nećete razoometi, jer to n i s t e doživeli. Depresija je vezana za nerazoomevanje od strane okoline & mnogih droogih problema vezanih za boodooćnost. Nema volje ni za čim, interesovanje se goobi, sve radi usporeno. & razlog za samoubistvo & sama depresija, MORAJU da se shvate O Z B I LJ N O sa RAZOOMEVANJEM.

Nadam se da sam bila makar koliko-toliko jasna.

Odvalis i ti nesto pametno ponekad ;) , ali toliko retardirano pises da te sa mukom uzimam za ozbiljno... :confused:

Back