Samoubistvo

milion ali milion puta mi je dolazilo na um da se roknem...stojim na prozoru i chekam da me neshto povuche nadole,ne mogu sama...drzim zilet u ruci i chekam da ga neko povuche...kukawica sam.....tolika da nemam snage da se ubijem...

E owo sam prochitala u swom dnewniku nedawno...kada sam to napisala,bila sam 8 razred,proshlo je par meseci,za 3 dana krecem u srednju...susretala sam se sa mnogim "problemima"..ali da su to samo "problemi" shwatila sam ustwari tek kada sam prochitala neke komentare na owoj temi..dali ste mi inspiraciju da stawim prst na chelo i zapitam se odakle to debilno razmishljanje o samoubistvu?pa to rade samo prewishe ochajni,do te mere nezadowoljni zivotom da mogu da skoche sa wishespratnice ili povuku zilet po swojim rukama..a te ruke?koje stworio te ruke?e pa da....ti roditelji sa kojima kao mnogi imamo problema..razmishljam sledece,da nema roditelja-ne bi ni mene bilo...spontano mi sad dolazi da napishem josh dwadesetak redowa ali necu da gushim..kapiram owe koji su mog godishta..nama se i jedna losha ocena chini toliko sumanuto loshom da smo spremni na swe (eto primera owe lujke koja je isekla wene na chasu)..sto puta sam rekla sebi..ziwot je jedan..predodredjen za uspone i padowe..zivecu ga dokle budem imala snage da se borim sa swim shto taj zivot nosi..ali da se tako nisko spustim i oduzmem ga sebi?nema shanse...stoput sam pala..pala nisko..ali me je uwek neshto wracalo na vrh..digla bih se swaki put...a ono shto me je ustwari "diglo" iz swega je jedna emisija,tachnije Oprah show koju sam odgledala skoro...choweche,trebalo bi da swi koji imaju "probleme"odgledaju tu emisiju...radi se o dechku koji ima sada dwadesetak godina..rodjen je kao inwalid...bez ochiju,dakle slep,bez pokretnosti nogu i prstiju...jezim se i sada pri samoj pomisli da je taj isti dechko nauchio od swojih roditelja da se bori..da koracha kroz swe shto ga stiska..koracha nepokretan...znate li kako dechko swira klawir??znate li koliko je nagrada oswojio??shta je swe postigao??ne,ne mozete ni da izmashtate swe to...ja sam ostala bez teksta kada se widela taj optimizam,tu neizmernu dozu smeha...ljubaw...pokrece swe..a njegowi roditelji?oni su kriwi shto je sada i owako inwalidan uspeshan i spreman da swoj ziwot proziwi do poslednje minute...necu wishe da gushim..zelim samo da kazem..ako i inwalidi mogu hrabro da se bore sa swojim prawim problemom i uspeju u zivotu,zashto mi..zdravo rodjeni..sa dwe ruke i noge..ne mozemo stworiti neshto?zashto izgubiti dragocene trenutke koji nam katkad mogu stawiti osmeh na lice?nijedan ali nijedan problem ne moze biti dovoljno veliki da nas pokosi...swe se da reshiti..zato sam sebi wratila izgubljenu nadu da ce sutra biti bolje...swe dok imam zivot i snagu da se borim bicu srecna uz swoju porodicu i prijatelje koje neizmerno wolim i ne zelim lishiti swoga prisustva...

Svako ima loshih trenutaka,i meni su ocene bile najgori ochaj,i mislila sam o tome.Ali,kad naspavan razmislis o tome,shvatis da je to jako sebicna i i bolesna ideja.Eto ,bas sad se jedan decko u junu ubio,zbog 2 keca na polugodju. :roll: Slican slucaj k'o ja,ali zar da s.ebem svoj zivot zbog toga?????!!!!!JEDAN JEDINI zivot imas,pa iskoristi ga do maximuma!!!!!A jos ako si ziv i zdrav,imas dovoljno para, drugove i muziku....Savrsenstvo!Ko pa ima neke ozbiljne probleme u ovim godinama??[/[/COLOR]Danas te ima ,sutra vec ne.Zasto kvariti sebi i drugima zivot!? :roll:

Ma danas kakvim tempom života živimo svi imamo probleme ...
samo katkad treba predahnuti i shvatiti da ne možemo baš sve promeniti oko sebe samo se treba prilagoditi (zar tako ne funkcioniše prirodna selekcija-onaj koji se najbolje prilagodi ima veće šanse da preživi)
ali problem je u tome što neko nekad ne može da pređe preko svog neuspeha , pa čak i iznenadnog uspeha (jer se ljudi i zbog toga ubijaju)...zato postoje prijatelji :)

fraulein:
Ma danas kakvim tempom života živimo svi imamo probleme ...
samo katkad treba predahnuti i shvatiti da ne možemo baš sve promeniti oko sebe samo se treba prilagoditi (zar tako ne funkcioniše prirodna selekcija-onaj koji se najbolje prilagodi ima veće šanse da preživi)
ali problem je u tome što neko nekad ne može da pređe preko svog neuspeha , pa čak i iznenadnog uspeha (jer se ljudi i zbog toga ubijaju)...zato postoje prijatelji :)
... I neprijatelji. ;)

Баш поучна... Зато се лик и звекно, јер је поучна била... А и ја би себе мрзео да сам распали пајдоман као он... :смајликојисерокаувејниондастављасачмуууста:

Nixxx:
Баш поучна... Зато се лик и звекно, јер је поучна била... А и ја би себе мрзео да сам распали пајдоман као он... :смајликојисерокаувејниондастављасачмуууста:
aha,a ti si bio tu kad se ubio?1i poznavao si ga,jel da?

Back