Samoubistva i uticaj drustvenih mreza na njih

Nismo svi isti, ja bih vjerovatno reagovala totalno drugačije, potpisala mu se na haubi auta ključem, poslala tatu da mu ugura mobitel kojim je snimao u usta itd. Ovaj mladić je bio nježna duša, čistog srca. Neko ko se ne bi nikada ovako s nekim zezao..Teško podnio to, prijavio i policiji sve par sati prije samoubistva. Prosto nije mogao da podnese taj blam..
I nikako ne mislim da su krivi roditelji mladića za ovo. Po vama ispadaju veći krivci od ovog kockastoglavog pavijana koji ga je i otjerao u smrt svojim retardiranim smislom za humor.
niko ne može da te otera u smrt samonubistvom...to je uvek odluka onog ko se ubija...roditelji, školstvo i društvo bi trebalo da nauče pojedinca da ceni svoj život a ne da se ubija na prvu frustraciju i blamažu....mogao je umesto toga da reši da postane neko i nešto i dokaže svima koji mu se podsemvaju da su ga pogrešno procenili....mogao je da sačeka par dana da se sve stiša i da nastavi život sa svešću da ne možeš uvek da budeš cenjen od drugih...znači zakazali su roditelji, škola i društvo....nisu ga pripremili za život...

Nismo svi isti, ja bih vjerovatno reagovala totalno drugačije, potpisala mu se na haubi auta ključem, poslala tatu da mu ugura mobitel kojim je snimao u usta itd. Ovaj mladić je bio nježna duša, čistog srca. Neko ko se ne bi nikada ovako s nekim zezao..Teško podnio to, prijavio i policiji sve par sati prije samoubistva. Prosto nije mogao da podnese taj blam..
I nikako ne mislim da su krivi roditelji mladića za ovo. Po vama ispadaju veći krivci od ovog kockastoglavog pavijana koji ga je i otjerao u smrt svojim retardiranim smislom za humor.

Ово је потпуно нормално зезање, ако би ти на то реаговала насиљем, нешто са тобом није у реду.
Даље, намерно мешаш ефекат објављивања снимка са оним што се дешава на снимку и пројектујеш једно у друго.

Ово је потпуно нормално зезање, ако би ти на то реаговала насиљем, нешто са тобом није у реду.
Даље, намерно мешаш ефекат објављивања снимка са оним што се дешава на снимку и пројектујеш једно у друго.
Ja ipak mislim da ti nisi u redu.

Zezas se sa drugarima a ne sa osobom koja je dosla da trazi posao. Takodje postoje granice u zezanju. Da snimis sebe I devojku za vreme sexa, posle te ona sutne a ti iz zezanciju postavis na net mozes da zaglavis u zatvoru samo tako. U Americi si imao lika koji se oblacio kao arapin I kao bacao bombe, lik zestoko zajebao...

Zezas se sa drugarima a ne sa osobom koja je dosla da trazi posao. Takodje postoje granice u zezanju. Da snimis sebe I devojku za vreme sexa, posle te ona sutne a ti iz zezanciju postavis na net mozes da zaglavis u zatvoru samo tako.

Сад си управо навео пример нечега што није било проблем снимати, а што је постало проблематично постављењем на интернет.

I te kako bi odgovarao....sve zavisi od drzave, namera doticnog je bila da omalozava decaka, time sto ce posle postaviti na internet, ja da sam otac tog decaka, nasao bih oba mentola, uzeo zardjalu siljatu sipku I malo ih prevaspitao, postavio na net I otisao u policiju da se prijavi.

Е, а видиш, вас двоје би код мене пре одговарали. Ви што решавате мало хумора зарђалим шипкама, набијањем мобитела у грло и остало...

Sad ispada momak kriv što je osjetljiv i očigledno lijepo vaspitan.
Treba imati mjeru i osjećaj da neki ljudi nisu za sprdnju s njima. Nisu svi jaki i spremni da prihvate ovakve stvari.
Ko zna koliko je jadan puta već negdje tražio posao. Znate li vi uopšte koliko je teško bilo šta u tim Laktašima ako nisi dodikovac?
Trebao je ovo, trebao je ono..
Da je živio u normalnom okruženju ne bi mu levat na pumpi uzimao podatke. Pokušajte s te strane sagledati. Dosta mu je bilo svega, ovo je bila zadnja kap. I pukao.

Nije normalno.
Jeste da je u trendu "nova normalnost", ali ovo zaista nije normalno.
Za "zezanje" postoji vreme i mesto, za pocetak, pa onda i bliskost ljudi sa kojima ostvarujes takvu vrstu komunikacije.
Ne na poslu, sa nepoznatim, sa nekim ko dete moze da ti bude, itd.
Plus sto za zezanje/duhovitost treba biti i pametan.
Sve ovo je jadno, tuzno i uzasno gorak ukus ostavlja, jer nema ni osudu drustva koje zivi rijaliti, a takvih je nazlost mnogo.

Nije normalno.
Jeste da je u trendu "nova normalnost", ali ovo zaista nije normalno.
Za "zezanje" postoji vreme i mesto, za pocetak, pa onda i bliskost ljudi sa kojima ostvarujes takvu vrstu komunikacije.
Ne na poslu, sa nepoznatim, sa nekim ko dete moze da ti bude, itd.
Plus sto za zezanje/duhovitost treba biti i pametan.
Sve ovo je jadno, tuzno i uzasno gorak ukus ostavlja, jer nema ni osudu drustva koje zivi rijaliti, a takvih je nazlost mnogo.

Ово је бензинска пумпа у сред недођије. Сасвим је нормално. Обичан дечко би рекао: треба ми дека, треба ми и грејалица, треба и млада плавуша.
Можда је и добро што овога нису запослили, јер да га је нека муштерија опсовала и стварно увредила, можда дигао би целу пумпу у ваздух.

Treba imati mjeru i osjećaj da neki ljudi nisu za sprdnju s njima. Nisu svi jaki i spremni da prihvate ovakve stvari.
Ko zna koliko je jadan puta već negdje tražio posao. Znate li vi uopšte koliko je teško bilo šta u tim Laktašima ako nisi dodikovac?
Da je živio u normalnom okruženju ne bi mu levat na pumpi uzimao podatke. Pokušajte s te strane sagledati. Dosta mu je bilo svega, ovo je bila zadnja kap. I pukao.
Gde se nalazi to normalno okruzenje?

Ово је бензинска пумпа у сред недођије. Сасвим је нормално. Обичан дечко би рекао: треба ми дека, треба ми и грејалица, треба и млада плавуша.
Можда је и добро што овога нису запослили, јер да га је нека муштерија опсовала и стварно увредила, можда дигао би целу пумпу у ваздух.
Ovo je samo gomila pretpostavki. I to netacnih.
Postujem da svako ima pravo na svoj stav, ali kad isti brani argumentima, a ne nagadjanjem.
Nije normalno.

Gde se nalazi to normalno okruzenje?
Нормално окружење је у Снакдинавији. Тамо би му вероватно тражили сертификат за руковање запаљивим материјалима, противпожарни курс и потврду од психијатра.

Или у неком другом великом граду, где се не би овако зезали, већ би га на конкурсу за неки фини посао одбили јер има акценат, има проред између зуба, нема довољно допадљив осмех, није довољно висок, не зна добро енглески, није имао довољно поента на тесту интелигенције... само би му то онако упаковали у обланде док саопштавају...

Ok na dobrom smo putu,to okruzenje necemo naci i bice sve gore,znaci samo pojedinci treba da rade na sebi i da nauce da se nose sa izazovima zivota ,ne da pokusavamo mi da napravimo budale normalnim,nista bolji nisu oni koji komentarisu i sude ,ispada da su svi super sjajni bajni pozitivni kulturni i pravedni ,samo ne znam kako se ta zla desavaju onda

Normalno okruzenje stvaraju normalni ljudi.
Svuda ima svega, i ludila i diskriminacije.
Znaci, do nas je.
Samo je lakse svaliti na drustvo, siromastvo, drzavu...
Istina je da jaka pravna drzava uliva opstu sigurnost, ali i ona nije garancija sigurnog okruzenja. (Norveska, Brejvik npr.)
Mi sami uvek mozemo birati da budemo ljubazni, da druge tretiramo s postovanjem, i tako stvaramo makar mikro normalna okruzenja.

Kriv je za početak za neovlašteno snimanje i za distribuciju snimka. U normalnim državama bi bio optužen i osuđen za pomaganje u suicidu ili za ubistvo iz nehata.
Zavisi od lokalnog zakona. Nije ga snimao u njegovom kupatilu nego na javnom mestu i ako zakon ne zabranjuje tako nešto, onda nije nezakonito. U nekim državama se traži saglasnost obe strane, u nekima, ako ja snimam na mom imanju npr. ti nemoj da dolaziš ako nećeš da budeš snimljen. Slično je i za telefonske razgovore. Kod nas ja moram da te obavestim da snimam razgovor, i ako nastaviš, pristao si. Ako ne pristaješ, prekidaš vezu i ćao.
Da li smo dali policiji odobrenje da nam slika tablice kad prolazimo na crveno?
Odgovaraš fizičkim nasiljem na verbalno i postavljaš sebe kao moralnu vertikalu? Znači neko me zeza verbalno i ja mu slomim koske? Ma sjajno!
niko ne može da te otera u smrt samonubistvom...to je uvek odluka onog ko se ubija...roditelji, školstvo i društvo bi trebalo da nauče pojedinca da ceni svoj život a ne da se ubija na prvu frustraciju i blamažu....mogao je umesto toga da reši da postane neko i nešto i dokaže svima koji mu se podsemvaju da su ga pogrešno procenili....mogao je da sačeka par dana da se sve stiša i da nastavi život sa svešću da ne možeš uvek da budeš cenjen od drugih...znači zakazali su roditelji, škola i društvo....nisu ga pripremili za život...
Upravo tako. Davno je rečeno "Ne mogu da utičem na to šta ćeš ti da uradiš, ali mogu da utičem na to kako ću ja na to odgovoriti".
Sad ti očekuješ od radnika na pumpi da bude psiholog?

Zavisi od lokalnog zakona. Nije ga snimao u njegovom kupatilu nego na javnom mestu i ako zakon ne zabranjuje tako nešto, onda nije nezakonito. U nekim državama se traži saglasnost obe strane, u nekima, ako ja snimam na mom imanju npr. ti nemoj da dolaziš ako nećeš da budeš snimljen. Slično je i za telefonske razgovore.
...pravnici su potvrdili da je Zakon prekrsen-neovlasteno snimanje.
Znaci, krisom, bez jasnog povoda i pristanka.
Dalje, i distribucija takvog materijala, automatski povlaci isto.
Za "intervju" se moze tuziti po osnovi povrede slobode, casti, ugleda...

Sad ti očekuješ od radnika na pumpi da bude psiholog?
Ocekuje se da postupa u skladu sa poslovnom etikom, ne zloupotrebljava funkciju koju obavalja, i tome sl.

Dokle idete da opravdate krvnike, to je strasno.
Dok god drustvo bude tolerisalo nasilje, isto ce cvetati. Nasilje je i verbalno i fizicko, i materijalne i nematerijalne prirode, ali je jasno da je u pitanju-nasilje.

Odgovaraš fizičkim nasiljem na verbalno i postavljaš sebe kao moralnu vertikalu? Znači neko me zeza verbalno i ja mu slomim koske? Ma sjajno!
Da! Tako je! Bravo!
Upravo to zamjerate vi ovom mladiću. Što nije bio drzak, lud, mahnit, bahat i sravnio ga sa zemljom.
De, ne obraćaj mi se, ni ti ni svi vi koji opravdavate ovog mamlaza.

Сад си управо навео пример нечега што није било проблем снимати, а што је постало проблематично постављењем на интернет.
Nije problem snimati AKO ZNAJU OBE STRANE, problem je ako JEDAN OD UCESNIKA NEMA POJMA. Nadam se da si sada ukapirao razliku

Е, а видиш, вас двоје би код мене пре одговарали. Ви што решавате мало хумора зарђалим шипкама, набијањем мобитела у грло и остало...
Eto ti tako moralan bih kod mene prvi odgovarao jer mislis da je ok sprdati se da nekim, vredjati nekog I omalozavati. Bas me zanima sta bi rekao da tvoju cerku ako je imas ili budes imao neko snimi za vreme sexa I postavi na net. Mora da bi te boleo stojko...

...pravnici su potvrdili da je Zakon prekrsen-neovlasteno snimanje.
Znaci, krisom, bez jasnog povoda i pristanka.
Dalje, i distribucija takvog materijala, automatski povlaci isto.
Za "intervju" se moze tuziti po osnovi povrede slobode, casti, ugleda...

Ocekuje se da postupa u skladu sa poslovnom etikom, ne zloupotrebljava funkciju koju obavalja, i tome sl.

Dokle idete da opravdate krvnike, to je strasno.
Dok god drustvo bude tolerisalo nasilje, isto ce cvetati. Nasilje je i verbalno i fizicko, i materijalne i nematerijalne prirode, ali je jasno da je u pitanju-nasilje.
Kao što rekoh, ako u lokalnom zakonu piše da je zabranjeno, onda je zabranjeno, ako ne piše, onda nije zabranjeno. Nisam rekao da nije nezakonito nego da zavisi da li piše i šta piše u zakonu.
Radnik na pumpi je obavezan da sipa gorivo, ne da radi psihološke analize.
Da! Tako je! Bravo!
Upravo to zamjerate vi ovom mladiću. Što nije bio drzak, lud, mahnit, bahat i sravnio ga sa zemljom.
De, ne obraćaj mi se, ni ti ni svi vi koji opravdavate ovog mamlaza.
Jao, rekla si mi da ti se ne obraćam, šta sad da radim? Da se ubijem, pa da te pojede krivica? Koj moj tražiš na forumu ako svi moraju da se slože sa tvojim mišljenjem ili da ti se ne obraćaju?

Ja ne opravdavam to što su ovi mamlazi uradili, ali oni nisu odgovorni za to što je on uradio. On je digao ruku na sebe.
Svako je odgovoran za svoje postupke.

Kao što rekoh, ako u lokalnom zakonu piše da je zabranjeno, onda je zabranjeno, ako ne piše, onda nije zabranjeno. Nisam rekao da nije nezakonito nego da zavisi da li piše i šta piše u zakonu.
Radnik na pumpi je obavezan da sipa gorivo, ne da radi psihološke analize.

Jao, rekla si mi da ti se ne obraćam, šta sad da radim? Da se ubijem, pa da te pojede krivica? Koj moj tražiš na forumu ako svi moraju da se slože sa tvojim mišljenjem ili da ti se ne obraćaju?

Ja ne opravdavam to što su ovi mamlazi uradili, ali oni nisu odgovorni za to što je on uradio. On je digao ruku na sebe.
Svako je odgovoran za svoje postupke.
:roll:

Back