Samostalan život sa 16 godina

Da li je to bilo tad, jednom, ili te tako tretira majka I sad I cesto? Cisto sumnjam da je ovo drugo u pitanju.
I da li mislis da neko ovde veruje da te je neko provalio za pola casice rakije? Vidi, trebao si prvo da ne lazes majku, a onda ni nas ovde. Zar zaista mislis da je neko toliko naivan? Majka ti prosto misli (posto si verovatno bio mrtav pijan) da ako je tako lazes za ono sto ocima vidi, ko zna za sta jos lazes.

ne tretira me nista bolje sada, jedino me ne udara i sl, a ovo sa casicom se desilo kada sam bio u gostima i pitao sam osobu kod koje smo dosli jel mogu da probam malo rakije i on je rekao slobodno, nemam sta da krijem oko isključivo probavanja rakije, drugo nikad u zivotu nisam bio pijan, najvise sto sam popio alkohola u zivotu je bilo nedavno kada sam mozda uzeo oko 0.25 litre piva, a ako mi ne verujes, kao sto sam i rekao ostalima, tvoj problem, mozes slobodno da odj*beš jer ne planiram da ti kazem bilo sta osim ovog da bih te ubedio

Pa ja sam bas za udaranje pitala. Dakle, niko te ne bije, a ti si kao primer loseg odnosa prema tebi priveo batine. Od tih million primera koje imas, ti nasao to od pre 10 godina. Meni se cini da ti prosto ne znas sta da zameris majci, pa nasao dogadjaj od pre deset godina. Naredjaj dobrih ocena, majku ce proci, svi smo se mi nekad zbog neceg zamerali s roditeljima. Sve ce biti OK, ne naprezi mozak glupostima, bolje ga napregni necim korisnim, uzmi citaj nesto. I nemoj vise pljuvati rodjenu majku, to daleko vise govori o tebi, nego o njoj.

A odakle ti znahs kako je njemu ?
I odakle znahs da nema nicheg vishe ?
Ako nije trol ili slichno , mozda ima i veci problem .
Zashto se uvek zaletite da branite majku , koja mozda jeste luda ?
Mozda nece da kaze , mozda ga je sramota , mozda ne ume da objasni .
Mozda je to za njega mnogo vishe , nego shto bi za tebe bilo .
Jeste forum anoniman , ali . . .
Ljudi hoce da lupetaju , a da se ne udube , nego da vrte ono svoje .
Ko da su svi neki svoj , unikatni , a vecina su bljutave kopije manje ili vishe bljutovog recikliranog originala .
Ljudi ne ramzishljaju , ljude nije briga , te i mladi postaju takvi , sami od sebe naprave kopiju nekog idiota , ili pak novog josh goreg .
Ako se vec upushtate u raspravu sa klincem , probajte da ga razumete .
Doshao je da se pozali , ako se ne zajebava , drugachiji pristup upotrebite .

Zaista, posle tvog saveta da pusi, pije I drogira se, al da mama ne vidi, ne mogu te shvatiti kao ozbiljnog sagovornika. Nisam primetila da ga bilo ko zahebava, pre bih rekla da ljudi pokusavaju da ga spuste na zemlju.

I mislish da cesh nekog ko ima 16 , kome je loshe , koji hoce neshto da promeni , koji je doshao na forum da pishe , upsteti ga spustisti na zemlju ? :lol:
Trenutno ne ulazim u to da li su njegova ideje previshe radikalne u najmanju ruku .
Ti ili nisi narochito pametna ili si bezobrazna . :lol:
Seti se kad si ti imala 16 .

Rodjen sam krajem 89te.. kako god,znam da je plata bila velika u to vreme i da BDP iz tog vremena ne mozemo dostici jos dugo,a ti matori sto tako etiketiras crkni,ja nikad nisam glasao za SNS niti cu,tvoja usrana nesposobna generacija je kriva za sve sto nam se desavalo,pa je zbog vase nesposobnosti i gluposti sve palo na nasa pleca,kako te nije sramota da se javljas?! RIBO.

Vidim da su te tvoji lijepo vaspitali . Šta je to palo na tvoja pleća ?
Jel to da po cijeli dan češeš goozicu na internetu ?

Rodjen sam krajem 89te.. kako god,znam da je plata bila velika u to vreme i da BDP iz tog vremena ne mozemo dostici jos dugo,a ti matori sto tako etiketiras crkni,ja nikad nisam glasao za SNS niti cu,tvoja usrana nesposobna generacija je kriva za sve sto nam se desavalo,pa je zbog vase nesposobnosti i gluposti sve palo na nasa pleca,kako te nije sramota da se javljas?! RIBO.

ooooo radikal :per:

Jel je moguce nekako naci nacin ziveti sam sa 16 godina iako imam roditelje? I jel je moguce nekako ,,skloniti,, stariteljstvo roditelja pre punoletstva?

Gdje ima volje, ima i nacina!
Ali, zapitaj se prije nego odes od kuce, da li ces i ubuduce u zivotu bjezati od problematicnih odnosa i ljudi i da li mozes da se izboris sa roditeljima za neki, za tebe, povoljniji ili meksi odnos!

I mislish da cesh nekog ko ima 16 , kome je loshe , koji hoce neshto da promeni , koji je doshao na forum da pishe , upsteti ga spustisti na zemlju ? :lol:
Trenutno ne ulazim u to da li su njegova ideje previshe radikalne u najmanju ruku .
Ti ili nisi narochito pametna ili si bezobrazna . :lol:
Seti se kad si ti imala 16 .
Ja sam ocigledno narocito glupa, jos nisam savetovala deci da piju, puse I drogiraju se.

Moguce , ne znam .
Ne zelim da te potcenim , josh manje precenim .
Odnosno tvoju pamet .
I gde si ti videla da sam mu ja savetovao da to radi ?
Ako vec radi , onda nemoj majka da ga vidi , toliko .
A verovatno ce da radi , jer je klinac , a klinci to rade .
Svi .
I u redu je .
Deo odrastanja .

Jel je moguce nekako naci nacin ziveti sam sa 16 godina iako imam roditelje? I jel je moguce nekako ,,skloniti,, stariteljstvo roditelja pre punoletstva?

Može, dispenzacijom....ako se oženiš.

ja sam hteo sa 18 da konkurišem za stud. dom..kao, esam student or what, šta će mi roditelji...al ni jedan uslov, osim uspeha na faxu nisam zadovoljio...hteo ja okusim i to..posle sam ušao kod drugara u st. dom, jedva sam čekao da pobegnem odatle...al sam jeo u Lolinim stud. rest. na bonove....

Msm, 2 godine do punoletstva će brzo proći...Onda zablistaš i osamostališ se, ako te me merzi, a sve sam moraš o sebi da brineš..ne znam da l si spreman i to..uglavnom imaš moju podršku...samo napred..

Mladiću izdrži dok se ne steknu pravi uslovi, a evo zašto:

Možeš vrlo lako postati bam, beskućnik. U čemu je razlika između običnog građanina i beskućnika?
Otišao si sa ekipom iz kraja da igraš basket. Oznojen si, skineš tu znojavu odeću, šibneš u veš mašinu, istuširaš se. Bam nema gde da učini tako jednostavnu stvar - istušira se. A gaće su mu skorene od prljavštine jer nema gde da ih opere. Osim ako ne ode do Save ili Dunava ili Južne Morave i opere se u prljavoj vodi, ako nije zima.
Gladan si, otvoriš frižider i uzmeš nešto što ti je na dohvat ruke. Kraj priče.
Letnji meseci... uključiš klimu i hladiš se, ili bar ventilator.
Zima, uključiš grejalicu, imaš centralno grejanje ili smederevac, bam se vozi celu noć u tramvaju da ne crkne od hladnoće.
Noću legneš u udoban krevet, zatvoriš prozor ako je hladno otvoriš ako je vruće, ne spavaš na klupi, ili pred ulazom neke zgrade na betonu okružen kerovima.
U suštini cele priče, sve ono što ti je sad tako lako dostupno postaje ogroman problem ako si beskućnik. Sve te sitnice koje olako shvatamo su veoma teške stvari. Gadno je biti bez krova nad glavom. Sačekaj još malo. Najsrdačniji savet.

Poslednja izmena:
Mladiću izdrži dok se ne steknu pravi uslovi, a evo zašto:

Možeš vrlo lako postati bam, beskućnik. U čemu je razlika između običnog građanina i beskućnika?
Otišao si sa ekipom iz kraja da igraš basket. Oznojen si, skineš tu znojavu odeću, šibneš u veš mašinu, istuširaš se. Bam nema gde da učini tako jednostavnu stvar - istušira se. A gaće su mu skorene od prljavštine jer nema gde da ih opere. Osim ako ne ode do Save ili Dunava ili Južne Morave i opere se u prljavoj vodi, ako nije zima.
Gladan si, otvoriš frižider i uzmeš nešto što ti je na dohvat ruke. Kraj priče.
Letnji meseci... uključiš klimu i hladiš se, ili bar ventilator.
Zima, uključiš grejalicu, imaš centralno grejanje ili smederevac, bam se vozi celu noć u tramvaju da ne crkne od hladnoće.
Noću legneš u udoban krevet, zatvoriš prozor ako je hladno otvoriš ako je vruće, ne spavaš na klupi, ili pred ulazom neke zgrade na betonu okružen kerovima.
U suštini cele priče, sve ono što ti je sad tako lako dostupno postaje ogroman problem ako si beskućnik. Sve te sitnice koje olako shvatamo su veoma teške stvari. Gadno je biti bez krova nad glavom. Sačekaj još malo. Najsrdačniji savet.

ali on ima 1500eu!

Nije kopao kanal pa zaradio pare. To su pare verovatno od poklona za rodjendan itd. A tako losa majka obezbedila mu je da ima sve da moze te pare da ostavi sa strane. Nije rekla da ako hoce nove patike ode I kupi ih od svojih para. Nije rekla imas da ima pare za trosak na ekskurziji. Nije rekla hoces net, plati sam. Sto je o5 ne bi ucinilo losom majkom, mozda bi tako I bilo bolje, mozda bi onda bio malo realniji. Nego su krenuli da ga uce vrednost stednje I novca, ali na pogresan nacin. Ustedjene pare su ustedjene pare kad platis racune, kupis da jedes I obuces se, pa ti ostane. A on je naucio da su ustedjene pare one koje dobijes od drugog I ne spucas na izlazak u grad (posto ti je sve drugo obezbedjeno). Zato sad I ne zna sta je zivot, koliko je tesko ostaviti sa strane I koliko kosta ziveti, pa leti u nekoj svojoj tinejdzerskoj mastariji, koja se vrlo lako moze zavrsiti teskim srranjem po njega licno. Meni ni iz dzepa ni u dzep, od mene dovoljno sto sam odvojila vremena da mu ukazem na neke osnovne stvari, kao na primer da ne naziva svoju majku debilom.

Nije kopao kanal pa zaradio pare. To su pare verovatno od poklona za rodjendan itd. A tako losa majka obezbedila mu je da ima sve da moze te pare da ostavi sa strane. Nije rekla da ako hoce nove patike ode I kupi ih od svojih para. Nije rekla imas da ima pare za trosak na ekskurziji. Nije rekla hoces net, plati sam. Sto je o5 ne bi ucinilo losom majkom, mozda bi tako I bilo bolje, mozda bi onda bio malo realniji. Nego su krenuli da ga uce vrednost stednje I novca, ali na pogresan nacin. Ustedjene pare su ustedjene pare kad platis racune, kupis da jedes I obuces se, pa ti ostane. A on je naucio da su ustedjene pare one koje dobijes od drugog I ne spucas na izlazak u grad (posto ti je sve drugo obezbedjeno). Zato sad I ne zna sta je zivot, koliko je tesko ostaviti sa strane I koliko kosta ziveti, pa leti u nekoj svojoj tinejdzerskoj mastariji, koja se vrlo lako moze zavrsiti teskim srranjem po njega licno. Meni ni iz dzepa ni u dzep, od mene dovoljno sto sam odvojila vremena da mu ukazem na neke osnovne stvari, kao na primer da ne naziva svoju majku debilom.

Otkud ti znas odakle njemu pare, ko ga izdrzava? Opet ti kazem da je drsko da se tako zalices, optuzujes momka da laze i slepo drzis stranu majci koja mozda i jeste debil. Ne osudjuj coveka o kome ne znas ama bas nista!

Back