Samopouzdanje u odnosima/vezama

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.289
Kako se ponašaju osobe sa velikim, a kako sa malim samopouzdanjem?
Koja su u ljubavnim odnosima dela smanjenog samopouzdanja? Znaci?

Često polazim od toga da čovek radi ili pokušava da uradi ono što želi. Ali onda pomislim da neki imaju problem sa tim šta će drugi da kažu, bla bla, ustežu se, dumaju nešto, planiraju.. taktiziraju - da li su to znaci smanjenog samopouzdanja ili je to prosto mudro ne biti direktan i odmah rešavati?

Da li se tu radi o onom istom samopouzdanju koje nam treba pri polaganju ispita, važnim poslovnim sastancima, otpočinjanju biznisa i sl? Ili je to nešto drugo?

I, na kraju, koliko vam je važno da je osoba sa kojom se muvate ili ste u vezi - samopouzdana?

Često polazim od toga da čovek radi ili pokušava da uradi ono što želi. Ali onda pomislim da neki imaju problem sa tim šta će drugi da kažu, bla bla, ustežu se, dumaju nešto, planiraju.. taktiziraju - da li su to znaci smanjenog samopouzdanja ili je to prosto mudro ne biti direktan i odmah rešavati?

ovo zavisi u kojim godinama. ok je biti takav u mladosti jer imaš luksuz izbirljivosti, ali ako je neko takav nakon određenih godina... za šta taktiziraš, za šta se čuvaš? za starački dom?

nisi imao dovoljno odnosa u životu ni da te okrznu, a tu se nešto čuvaš

Samopouzdanje je neophodno i nedostatak istog moze od zivota stvoriti pakao.Polaganje ispita,polaganje voznje pred komisijom,izlazak na teren u vaznoj utakmici,sve ovo bez jakog samopouzdanja je nemoguce.Tako je i u odnosu sa partnerom,u braku,generalno uopste u zivotu.
Volim stabilne i jake karakterne crte u zeni,bar upola kao sto ih imam ja i onda sam siguran da nema iznenadjenja,nema neprijatnosti.Volim zene koje pucaju od samopouzdanja a znaju granicu gde samopouzdanje prelazi u oholost ali..o tome drugi put... :D

Bez njega se ide kroz zivot ko ovca na sisanje,vecina koristi max za svoje ciljeve, sad neko ssbicno a neko darezljivo ne manipulise, bilo bi besmisleno sputavati ga kad je neprocenjivo,lepo je kad oboje imamo da se ne igramo macke i misa,konstantna nadogradnja mi daje luxuz da se opustim kao neki film da gledam po 20i put i uzivam,pre 10-20god kao da nista nisam znao pa je sve bolje i bolje

Da li se tu radi o onom istom samopouzdanju koje nam treba pri polaganju ispita, važnim poslovnim sastancima, otpočinjanju biznisa i sl? Ili je to nešto drugo?

I, na kraju, koliko vam je važno da je osoba sa kojom se muvate ili ste u vezi - samopouzdana?
osobe sa samopouzdanjem ne razmišljaju o istom. prosto i prirodno djeluju na novu situaciju, ako taktiziriaju to su šonje

Lepo je biti pored ljudskog bica koji kao i svako normalan ima ponekad sumnje u sebe u nekim poljima zivota.
No, priznati svoje sumnje i slabosti na jedan normalan način mogu samo samopouzdane osobe. One nemaju strah od toga, njima je to normalno i prirodno.
Pred drugima se prave nepogrešivima samo osobe koje baš i nisu samopouzdane? Njima je potrebno prihvatanje sredine da bi se osećali dobro.

Za mene je samopouzdanje iskreno i direktno. U toku muvanja treba da postoji neka doza tajanstvenosti.

No, priznati svoje sumnje i slabosti na jedan normalan način mogu samo samopouzdane osobe. One nemaju strah od toga, njima je to normalno i prirodno.
Pred drugima se prave nepogrešivima samo osobe koje baš i nisu samopouzdane? Njima je potrebno prihvatanje sredine da bi se osećali dobro.
To jeste tacno medjutim postoje i previse samopouzdane osobe za moj ukus.
To su one koje se k.urce i sa svojim nedostacima kao nekim slagom na torti.

Vise sam mislima da svako ljudsko bice ponekad posumnja u nekom periodu svog zivota u svoje sposobnosti, mogucnosti, izgled, sta god.
I to je ljudski. Nemati samopouzdanja u svakoj situaciji u svakom periodu zivota.
Osobe koji ih nemaju su za mene terminatori.

На слици може бити: велика мачка и snow leopard

Moze i obrnuto...

Pa ako si mislio da otvaram samo teme za koje sam lično zainteresovana, u smislu da mi se baš sad nešto dešava s tim u vezi, ne. Ali to ne znači da me nešto nije zagolicalo, obično dok čitam teme mi nešto padne na pamet.
No, nema to veze sa radom na forumu 🙂, ja sam prezaposlena i nije da se očekuje od mene ovo ili ono.
Ali ipak moraš dati neki svoj doprinos forumu otvarajući teme i držati iste posećenima. Poput one zašto više nema pravih muškaraca za sex. Odjednom se svi alfa mužjaci osetili prozvanim. Udarila si im direktno na sujetu.

Прво морам да кажем да самопоуздање не сматрам самопрецењивањем. То су ми две сасвим различите ствари. Самопоуздање је прихватање себе упркос манама. И свесност о томе да их сви имају.
Несигурности које утичу да човек нормално фунакционише јесу проблем. Врло је заморно стално бодрити некога ко се не мири са собом. Да би човек имао здраву везу мора наћи мир у себи прво. А многи људи очекују да им га неко други понуди. Од тога нема ништа. Прво реши себе па се онда упуштај у односе.
Важно је и код поверења. Да верујеш у партнера, себе, вас. Проверавање, оптерећивање, гушење... убија. Друга страна и ако да шансу копни. А свако треба да је срећан а не нечија жртва.

Back