samoodbrana za zene da ili ne

pa kurs samoodbrane i jeste predvidjen za zene...kako da se sto lakse oslobode muskog..tj jaceg napadaca....verujte mi da ima lako izvodljivih i vrlo delotvornih poteza koji se mogu primeniti u bilo kom uglu iz kog naspadac dodje....znaci...koristiti slabe tacke...
sta je trik....vezbati na tim trenijnzima,kursevima kako da se to izvede da postane reflex,vise nego nesto sto se treba sestiti u datom trenutku

pritom,postoje sistemi,kako se razbija strah i blokada....ono cuveno odsecanje kad dodje do napada...i to se vezba...poenta straha je u tome da ste ubedjene da vas je napao neko jaci...i onda se uplasite...sta cu sad...gotova sam..
u reali nije bas tako...i napadac je takodje zbunjen i uplasen,ako oseti da ti umes da se branis i reagujes

e sad,sve se to kazem,postize vezbom...samo treba podici guzu iz kreveta,ostaviti se tv-a i otici na trening.....a to je najteze

i da znate...kurs samoodbrane je jedno....borilacka vestina nesto drugo

TAKO JE ljuta mambo

Evo ja cu vam dati par saveta u vezi sa samoodbranom, koje sam nasla u novinama:
1. ne morate kupovati suzavac, moze vam posluziti i dezodorans - sprej, naravno

Ali ko to ima vremena da vadi dezodorans jel tako?
Zbog toga probajte da uradite nesto od navedenog:
1. sutnite ga ili udarite u genitalije
2. bodite ga prstima u oci
3. udarite ga u bradu bocno, kao samar, ali korenom sake okrenutim ka njegovom licu
4. sutnite ga u spoljasnju stranu butine (tim delom noge prolazi nerv, zbog kojeg onaj koga sutirate oseca uzasno jaku bol)
5. udarite ga u nos tako da mu glavu " udarcem gurnete" unazad
I redovno se bavite sportom, kondicija je bitna veoma...I vezbajte sve do automatizma...LJuta mamba je sve lepo rekao

Evo ja cu vam dati par saveta u vezi sa samoodbranom, koje sam nasla u novinama:
1. ne morate kupovati suzavac, moze vam posluziti i dezodorans - sprej, naravno

Ali ko to ima vremena da vadi dezodorans jel tako?
Zbog toga probajte da uradite nesto od navedenog:
1. sutnite ga ili udarite u genitalije
2. bodite ga prstima u oci
3. udarite ga u bradu bocno, kao samar, ali korenom sake okrenutim ka njegovom licu
4. sutnite ga u spoljasnju stranu butine (tim delom noge prolazi nerv, zbog kojeg onaj koga sutirate oseca uzasno jaku bol)
5. udarite ga u nos tako da mu glavu " udarcem gurnete" unazad
I redovno se bavite sportom, kondicija je bitna veoma...I vezbajte sve do automatizma...LJuta mamba je sve lepo rekao
hm da samo ne znam ko ima vremena da se do automatizma bavi borilackim vestinama i samoodbranom a da mu to nije profesija.
da me neko napadne sve od ponudjenog bi palo u vodu,jer u takvom trenutku posledja stvar na pameti ti je aha spoljna strana butine,ima tu neki nerv.
i realno prosecan (namerno kazem prosecan a ne zivotinja od coveka) muskarac je jaci od mene i mogo bi da me savlada dok kazes keks.a nisam ni mala,ni slaba.
i sto se mene tice,najefikasniji lek protiv toga je predostroznost i dobro odmeravanje koraka,gde ides i sta radis.
i stav.
jer sto rece neko nije bas ni napadacu sve jedno.
ako me nesto spasava onda su ta dva.jer da me neko napadne,najiskrenije - ugasila bih ga.

Zasto se zamlacujete time...
Te metode su mi nekako smesne...
Najlakse onesposobiti muskarca je udariti ga u grkljan. Tu nije potrebna nikakva snaga. Samo sabranost.
Cim ga udarite, on pocinje da se gusi, a onda mozete da pocnete i da ga davite ili oborite na zemlju...
I to bi bilo odprilike to... ako bas zelite mozete i da ga isutirate...
Ovo je po meni najbolja i najbrza metoda... :D

Ja ne kontam poentu suzavaca i ostalih sprejeva.
Dobro je to ako bezim od nekog tipa koji me prati i sl.,ali ako me neko napadne i ja ne uspem odmah da pobegnem,kako da dodjem do njega?
Kazem napadacu: "E,aj budi drug,cek samo minut da uzmem nesto."
Ceprk ceprk po torbi......maramice,ne....kljucevi,ne....sjaj za usne,ne....aha,evo ga! I onda ga prsnem :?
Totalno neprakticno prilikom brzog napada.

Da li moze neko da mi kaze, ko ima iskustva u BV, da li postoji odbrana od noza koji je vec pod grlom. Potreban mi je samo odgovor da ili ne, jer ko zna, mozda neki manijak cita ovo i eventualno zloupotrebi. Ako je odgovor potvrdan, iscimacu se da pronadjem nekog da mi pokaze kako se to radi.
Hvala!
Pozdrav!

Da li moze neko da mi kaze, ko ima iskustva u BV, da li postoji odbrana od noza koji je vec pod grlom. Potreban mi je samo odgovor da ili ne, jer ko zna, mozda neki manijak cita ovo i eventualno zloupotrebi. Ako je odgovor potvrdan, iscimacu se da pronadjem nekog da mi pokaze kako se to radi.
Hvala!
Pozdrav!

O Boze... Pa sta zamisljas? I jos da neki manijak cita ovo... :lol:

A sta mislis da se to procita i nauci? ;)

Hvala!
Pozdrav!

da,postoji....alo to se radi,vrlo oprezno......tvojom sakom,blokiras njegov zglob,te ruke koja je pod grlom,i dalje kreces u akciju...lakat u stomak....pesnica u genitalije itd itd...mislim....nemoze se to skontati iz citanja...

ukratko...sto rece ova cura sa minicem u avataru....sut u jaja...i pola posla gotovo...da ne kazem 95%

da,postoji....alo to se radi,vrlo oprezno......tvojom sakom,blokiras njegov zglob,te ruke koja je pod grlom,i dalje kreces u akciju...lakat u stomak....pesnica u genitalije itd itd...mislim....nemoze se to skontati iz citanja...

ukratko...sto rece ova cura sa minicem u avataru....sut u jaja...i pola posla gotovo...da ne kazem 95%

Mambo ljuta, definitivno si apsolutno upucen u ovo...
Bolje od lakta u stomak za pocetnike je sut u genitalije. Mislim da pocetnik nema tu brzinu ili vestinu da ga udari..Zbog toga je vezbanje osnovna stvar. Jednostavno, posle nekog vremena redovnih treninga, ne razmisljas o tome, telo samo radi

Back