samoodbrana za zene da ili ne

moram da dodam da sam davno citala neke pamflete o samoodbrani i bilo je bas neveovatnih predloga npr. ostrim predmetom u oci, a kao primer su dati hemijska olovka i stikla :):)-zamislite situaciju, cekaj da se izujem/otvorim tasnu i iskopam olovku i miruj da nacentriram oko:)

Moj predlog je da kada se vracas sama kuci iz grada, mrak je....pripremis tu olovku, kljuceve,... i to drzis u ruci, za svaki slucaj, dok ne dodjes na sigurno. i OPREZ, OPREZ, OPREZ, ne paranoja.

a sta ces da radis sa olovkom
da mu pripretis losom ocenom
nacrtas brkove
zabodes u vratnu arteriju :?
ne znam mislim da mi ne bi uspelo ovo poslednje.
ni da iskopam oko.
previse se bojim :(

ma ti onda naostri zube i odgrizi mu uvo (mislim proverena varijanta, gledala si davitel protiv davitelja), a ako ne mozes da nacentriras uvo grizi nos, cupaj trepavice, be creative:)

sala mala, ali u sustini ako ti ne preti oruzjem, grizi, sutiraj, grebi...rezi:twisted:

pa kurs samoodbrane i jeste predvidjen za zene...kako da se sto lakse oslobode muskog..tj jaceg napadaca....verujte mi da ima lako izvodljivih i vrlo delotvornih poteza koji se mogu primeniti u bilo kom uglu iz kog naspadac dodje....znaci...koristiti slabe tacke...
sta je trik....vezbati na tim trenijnzima,kursevima kako da se to izvede da postane reflex,vise nego nesto sto se treba sestiti u datom trenutku

pritom,postoje sistemi,kako se razbija strah i blokada....ono cuveno odsecanje kad dodje do napada...i to se vezba...poenta straha je u tome da ste ubedjene da vas je napao neko jaci...i onda se uplasite...sta cu sad...gotova sam..
u reali nije bas tako...i napadac je takodje zbunjen i uplasen,ako oseti da ti umes da se branis i reagujes

e sad,sve se to kazem,postize vezbom...samo treba podici guzu iz kreveta,ostaviti se tv-a i otici na trening.....a to je najteze

i da znate...kurs samoodbrane je jedno....borilacka vestina nesto drugo

A sa druge strane, bash bih voleo da vidim kako ce recimo zena od 45Kg da iskoristi snagu nekog dase sa onom majcom siledzijkom od jedno 140Kg :)

Lupio i ostao ziv!
Pojasni onda kako mali i sicusni Kinezi ili Japanci(u odnosu na recimo nas) spadaju u red vrhunskih strucnjaka borilackih vestina? Zar ti stvarno mislis da je "grmalj" nepobediv u borbi?
Za tvoju informaciju Aikido, jeste i postoji, da bi se koristila i natrag usmerila napadaceva sila. Ukoliko ne verujes, poseti neki od treninga i zamoli nekog od majstora ili trenera sa visim pojasom da na tebi licno demonstrira neku od tehnika, pa nam javi kako si se osecao i koliko je efikasno. Zato ne pricaj napamet.
I jos nesto. Za tvoju informaciju, borilacku vestinu za koju si mozda cuo a mozda i ne a zove se WIN-CHUN stvorila je zena, veoma sitne telesne knstrukcije. Ta veshtina je koriscena i danas se koristi a vredi napomenuti da ju je praktikovao i sam Brus Li.

Moj predlog je da kada se vracas sama kuci iz grada, mrak je....pripremis tu olovku, kljuceve,... i to drzis u ruci, za svaki slucaj, dok ne dodjes na sigurno. i OPREZ, OPREZ, OPREZ, ne paranoja.

Jos jedan dobar savet, naoko bezazlen ali veoma ubojit.
Uvek sa sobom nosite neke novine tj, magazin od tkzv, masnog papira. Savijte ga u rolnu. Na prvi zna k opasnosti njime udaeite u glavu, nije bitno koji deo ili saku , ako vas uhvati za ruku IZ SVE SNAGE.
PONAVLJAM PONOVO ZA "NEVERNE TOME":
ISPROBAJTE TU TEHNIKU NA NEKOM PRIJATELJU ALI NE SVOM SILINOM JER CETE GA\JE MOZDA VEOMA POVREDITI.

Носите некакве ножеве и кад неко крене насилно убод и то је то
***** им матер поремећену,кад не могу девојку да нађу него користе снагу
Волео бих да се то деси мојој девојци,али само ако знам тог нечовека

mene jednom startovao taksista.zakljucao mi vrata.da vam ne pricam sad nasiroko.e sad to je bilo davno i ja sam se silno izvikala na njega.na kraju me je pustio.nije me dirao.posle mi bilo ono uh,moglo je svasta da bude.
sada bih verovatno pocela da pricam,da ga analiziram,da mu propovedam kako to sto radi nije ok.mislim,ne bih volela da dodjem u tu situaciju,nikako,ali nikako.meni su refleksi vrlo odsutni.
ja imam strava tehniku za samoodbranu,legnem pre deset,a kod kuce sam vec u pet.
je l ima u armi shopu neki sprej protiv smradova u gradskom prevozu?

Tu pomaze samo bombash samoubica... :twisted:

ma ti onda naostri zube i odgrizi mu uvo (mislim proverena varijanta, gledala si davitel protiv davitelja), a ako ne mozes da nacentriras uvo grizi nos, cupaj trepavice, be creative:)

sala mala, ali u sustini ako ti ne preti oruzjem, grizi, sutiraj, grebi...rezi:twisted:
pa jedino da grizem,to znam dobro
i da stipam za tapacirane delove,to bas boli :lol:
inace ovo sa olovkom tesko,vljada bi se uplasila i pocela da placem od muke :roll:
mislim ne ide meni bas najbolje to agresivno ponasanje,ja sam vise onaj tip za psihicku torturu :(
mogu da posudim koji pa da se klikeramo???
ja sam isto skupljala klikere ali kako to devojcicama niko ne daje,a ja sam uvek stekala pa nisam tela da kupujem,pravi je uspeh kako sam i za ovo uspela da izreketiram decu :lol:

Back