mislis,jedva cu cekati da me neko napadne? :?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav svima!
Kurs samoodbrane, sto rece neko pruza samopouzdanje,sto je bitan aspekat smirenosti i razuma kada vas neko napadne.
Gledala sam jednu emisiju na TV-u gde su profesionalnim telohraniteljima ponudili snimke hoda nekoliko ljudi, s tim sto oni nisu videli koje osobe su u pitanju, vec samo konture hoda-drzanje, brzina hoda, pogled...
Jedna od tih osoba je pretrpela tezak fizicki napad i bio je muskarac( u experimentalnoj grupi "setaca" je bilo i zena). Bez dvojbe, telohranitelji su uocili muskarca koji je bio zrtva.
Naravno, na osnovu toga sto bi oni najlakse savladali tu osobu. Ima istine u tome da napadac bira zrtvu.
Moja preporuka je trenirajte bilo sta, ubrzacete reflekse, bicete brze ako bi trebalo pobeci,snaznije, cvrsce psihicki i fizicki, a borilacka vestina ce vam (nam) omoguciti da vidimo da mi itekako znamo da zadamo nezgodan i iznenadan udarac.
PRETERACU s poslednjom recenicom, ali nam je jedna profesorka stalno govorila:
"Mozda ce me on(napadac) ubiti, ali cu mu ja sigurno iskopati jedno oko!"
A, za ove macho tipove,ne razumem koji je vama cilj obeshrabrivati nekog da utice na svoju bezbednost.
Pravi muskarac ce reci: " Svoju snagu cu iskoristiti da zastitim zenu, a ne da se izivljvam na njoj!"

cekaj....Hanibal je bio musko....i to vojskovodja....moj chika doktore....ako pusti slonove na tebe
resice te buva....jednom za svagda![]()

Drage moje,pre nekog vremena,desilo mi se ono za sta sam mislila da mi se nikad nece desiti,sto sam smatrala nocnom morom,i da se desava samo drugima.Vracala sam se kasno iz grada,posto sam zurila kuci jer sam sutra rano morala na posao,resila sam da prodjem mracnijim delom ulice,koji inace izbegavam,najednom se ispred mene pojavio tip,uhvatio za ramena,pribio uz zid i smakao tasnicu sa ramena,jos me je i pretresao,ne bi li nasao jos sta,verovatno mobilni ili tako nesto.ja sam se u tom trenutku odsekla,ni da pisnem ni da mrdnem,nisam samu sebe prepoznala,nogice ko drvca od sibice,e sad,on nije bio nesto krupan,cak stavise da sam bila pribrana mozda bih ga i savladala,li sipak,pitam ja vas,dali se nekoj nekad desilo sta slicnokako ste reagovale?gde i kako udariti?samoodbrana za zene,ima li je gde u bgd i dali to vredi u praksi,dajte koji savet posto sam ja totalno ono,operisana od togaunapred zahvalna

Samoodbrana.!!.glupost...naspram krupnog i snaznog muskarca ako zena nije obucena nekom od borilackih vestina.. ali uvek kod ovakvih prica pomislim na...Sutnuti ga u jaja...koliko bi mi to poslo za rukom tj..nogom..nemam pojma ...
Ja koliko znam najbolji je Aikido,super je zenama za samoodbranu.Nisu bitne godine da se nauci osnovno.Gledala sam na TV Tanju Boskovic koja je bas o tome pricala.Njen bivsi muz je trener Aikida.Tu ti ne treba snaga vec koristis snagu protivnika,to je bas vjestina.
Raspitaj se![]()

A sa druge strane, bash bih voleo da vidim kako ce recimo zena od 45Kg da iskoristi snagu nekog dase sa onom majcom siledzijkom od jedno 140Kg![]()

-zamislite situaciju, cekaj da se izujem/otvorim tasnu i iskopam olovku i miruj da nacentriram oko
Ja se stvarno izvinjavam sto sam iznela svoje laicko misljenje

Zato su i zakljucane.