Samojed

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da sam na tvom mestu samojeda ne bih uzela iz samo jednog razloga, a to je - klima. Jeste da ce njihovi vlasnici uvek trvditi kako je njima ok, ali ja mislim da nije. Ipak je taj pas napravljen da zivi na prosecnim temperaturama do najvise 10 stepeni, a kod nas kad ode do +40 u hladu oni siroti hoce da izdahnu. Ja jednostavno ne bih imala srca da na taj nacin mucim neku zivotinju. Labrador ipak ima kracu dlaku i moze dobro da podnese i niske i visoke temperature.

A jeli i ovde si nasla da se ubacis?? i da hvalis tvog retrivera Tedia i Labradora..Decko uzmi Samojeda naj je rasa i ja ga uzimam

Da li neko zna gde ima u Zlatiborskom okrugu da se kupi stene samojeda?Kako se odrzava,hrani,...AKO NEKO ZNA NEKA SE JAVI..............

odakle si Marija...mislim nebitno, ja sam sa Zlatibora..ako si i ti negde iz mog kraja....
ne verujem da ces ovde naci potrebne informacije...pokučaj kod bilo koje odgajivacnice , sigurno ce da znaju nesto oko toga...

a imas onoga čoveka sto je yimus na Zlatiboru imao one eskimske sanke sa samojedimo koji ih vuku za turističke svrhe...njegova velika odgajivačnica je u Ivanjici

Trenutno razmisljam o 2 rase pasa koje bih voleo da nabavim.
Labrador retriver i Samojed.
Posle dosta istrazivanja po internetu Samojed vodi.
Ako neko od vas ima neki savet o samojedima,zasto uzeti bas tu rasu napisite mi.
Po onome sto sam nasao na internetu oni su veoma zivahna i tvrdoglava rasa.Ono sto me najvise brine je to sto svi pominju da samojedi vole da odlutaju od kuce i da su teski za dresuru.Je li to istina?Ne bih voleo da pogresim pri izboru zato pomozite.

Pa vidi,samojed jeste lep pas,jako lep:D...al cula sam da oni nidu bas
najbolji cuvari...da bi se cak i s lopovom mazili:(...sto se dreure tice..nzm kako
to ide sa samojedom
al ako nesto stvarno volis nece ti biti tesko:);)

najbolji cuvari...da bi se cak i s lopovom mazili:(...sto se dreure tice..nzm kako
to ide sa samojedom

ako ih ti naucis da budu maze onda ce ljudi ce biti tako kod nas ima jedan samojed koji ko god pridje oce da ga rastrgne pa cak i na pse ide...

Jeste ja sam iz Kraljeva,tacnije iz RIBNICE,zbog toga sam se i potpisao ovako.......

A sto se tice kuceta,PRELEPO KUCE,ima prelepu boju,ne linja se ne smrdi(kao sto su neki rekli) !!!

to ide sa samojedom

svaki pas pa cak i rotvajler i vucijak ako ih ti razmazis bi se i sa lopovom mazili...ja ti kazem....;););););););););)ozbiljno....moja drugarica ima rotvajlera i on leti da se mazi cim neko udje u dvoriste...ljudi se jadni isprepadaju...joj!!!!nedrze ga u boksu jer nikoga nebi ujeo a ima vec 4 godine.....ali su ipak okacili znak cuvaj se psa....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Prvo sve da pozdravim.....
Ja sam iz Užica i znam ljude koji drže samojede. Ja sam jednog kupio, ženka sad je stara sedam meseci.... Ljudi drže Jasent auto delove, ako znaš gde je Qvatro!!!!
E, sad, imam jedno pitanje, bas me muči.... da li sme da se dlaka koja se zamrsila odsece ili može nekako da se raspetlja??????
Ja kad je šetam, ne držim je na povodcu, sme kad idem kroz centar, pa ona se svuda valja..... iza ušiju sam joj skidao čičke ali nisam mogao sve jer se već dlaka toliko zamrsila da je skoro nemoguće provući češalj..... znam da je boli a ja neću da je mučim.....

Ma imam klimu u stanu a i jezero mi je na puskomet od stana.
Ako ja ne uzmem uzece ga neko drugi, i opet ce se muciti na vrucini.
Listu sam sveo na Labradora i Samojeda zbog toga sto volim da setam dosta, a ove dve rase vaze za rase koje vole dosta da se setaju.Ono sto me najvise interesuje jeste kakav je samojed za dresuru?

MI imamo 12 samojeda i divni su! Vrlo su inteligentni i tvrdoglavi, pa se zbog toga tesko dresiraju! Hoce da poslusaju ako se lepo ophodis prema njima i ako ga lepo zamolis, a ne naredis. Oni su psi prema kojima se moras ophoditi kao prema prijateljima, a ne kao prema nekom ko ce slusati i izvrsavati vase naredbe samo zbog vaseg hira. Ako ih postujes, postovace te! Sto se tice toplote i "prezivljavanja" bice mu fino u klimatizovanom stanu, ali ga ni slucajno u jezero ne pustaj bez povodca, jer bi dlaka mogla da se natopi vodom, pa bi jadnicak mogao da se udavi iako zna da pliva!
Mi ih i prodajemo pa ako se i dalje razmisljas dodji da ih vidis! Mislim da ce to pomoci pri odluci!!! Mozes nas kontaktirati preko mail-a aleksici@sbb.rs ili preko telefona 023/511-693

ma mackic pusti nemoj da se raspravljas, marina ja znam vlasnicu samojeda i njen sam ne da mu je dlaka teska za odrzavanje, nego je prosto neizdrzivo

dragi moji i drage moje,ja sam ponosna vlasnica samojeda.za vasu informaciju mogu vam reci da su samojedi jako dobri i verni psi..sto se tice bezanja od kuce ja takvih problma nisam imala..cak sto vise setam je bez povodca i prati me u stopu..sve zavisi i kako se ophodite prema njima...sto se tice dlake..nije tacno da je teska za odrzavanje..potrebno je svakodnevno cetkanje od oko 15 min...drzim je u stanu i uopste se ne oseca..nije tacno da non-stop laju...laje kad joj kazem da idemo u setnju ili ako neko pozvoni na vrata..za dobrodoslicu..imam je vec 3 godine i vrlo sam srecna..ako neko ima bilo kakvih piranja ili nejasnoca u vezi ove pasmine moja Luna ija cemo vam vrlo rado pomoci:zskace:

Imam samojeda starog 6 meseci koji je stalno u kuci na temperaturo od 25 stepeni,naravno uz setnju svaki dan.Dlaka mu je sad jako kratka. Da li je moguce zato sto je celu zimu u toplom i da li ce se dlaka progustiti sledece zime ako bude boravio napolju?

Back