Samoca

navikne se covek na to... kao i na bilo sta drugo... i, posle mu smeta ako mu neko nebitan kvari to sto ima sa sobom... ume da bude ruzno, ponekad, kad se setna vratis kuci... a niko te ne ceka... licno, tu se, kod mene, kucni ljubimci ne racunaju... il' kad moras sam da pravis rucak... al' je, uglavnom, dobra stvar... meni... svako ima svoje navike... i, jos je bitno sto naucis da se sam izboris sa bilo cime... neki dan, bas nesto razmisljam, najbolje bi bilo kad bi covek mog'o sve sam da postigne... ono sto misli da treba da postigne... al' je prilicno nemoguce... tako je sve postavljeno...

navikne se covek na to... kao i na bilo sta drugo... i, posle mu smeta ako mu neko nebitan kvari to sto ima sa sobom... ume da bude ruzno, ponekad, kad se setna vratis kuci... a niko te ne ceka... licno, tu se, kod mene, kucni ljubimci ne racunaju... il' kad moras sam da pravis rucak... al' je, uglavnom, dobra stvar... meni... svako ima svoje navike... i, jos je bitno sto naucis da se sam izboris sa bilo cime... neki dan, bas nesto razmisljam, najbolje bi bilo kad bi covek mog'o sve sam da postigne... ono sto misli da treba da postigne... al' je prilicno nemoguce... tako je sve postavljeno...

Tvrdoglava sam jako, i ne priznajem nista od ovoga!

ne moze muskarac ili zena sam kroz zivot..jednostavno ne ide...to je protivno prirodi...jesam,sada sam sam..bez devojke koju voleo,zeleo,slusao,mazio...nisam usamljen fizicki..usamljen sam u sebi samom...a to je najteza patnja u nama..

Da li ste naviknuti na samocu?
Da li vam je tesko kad ostanete potpuno sami u praznom stanu?

Sta biste sve uradili da prekinete to?

Samoća mi teško pada, mislim na samoću kada nisam u vezi, da imam s nekim da delim, ćaskam,... Biti sam u prostoriji nije problem koliko biti usamljen. Naravno recept protiv toga je kretanje, upoznavanje novih ljudi, izlasci, sve u svemu - socijalizacija. :roll:

Volim da budem sama. Tako se najbolje koncentrisem na sebe, najlakse ostvarim sve sto sam isplanirala za taj dan. Nema nikog da me pita kad sam ukljucila bojler i dal' cu da pijem caj sad ili malo kasnije... Ne moram ni o kome da mislim i brinem, ne moram da budem tolerantna :D Samo... ne volim da spavam sama.

Samoca.Zeljan sam te oblasti zivota.da malo budem sam..jedini spas je kad sednem u kola,i vozim..vozim..muzika i moje misli..ybga,u bg-u ne mogu biti sam.suvise kratko vremena provodim u njemu da bi sebi dozvolio taj luxuz.ali tih 2-3 sata mi niko nece uzeti....

Da li ste naviknuti na samocu?
Da li vam je tesko kad ostanete potpuno sami u praznom stanu?

Sta biste sve uradili da prekinete to?

Ja se sama sa sobom toliko lepo slažem, da bi nam neko treći samo smetao8-)
Šalu na stranu, nije toliko bitno da li si ili nisi sam, već da li si usamljen. A usamljen možeš biti blo gde i bilo s kim.....i u pustinji i u kući punoj ljudi.

Ono kao...prenesena znacenja ... metafore ... s cuo za te stvari?
Vidi, nisi razumela. Da bi čovek osetio usamljenost, treba da:
  1. Nema druga
  2. Oseća potrebu za nečijim društvom
  3. Ne nalazi načina da tu potrebu zadovolji
Osoba koja se nalazi sama u stanu, ukoliko se tu zatvorila po svojoj volji, verovatno ne želi društvo drugih ljudi, te samoću ni ne oseća.

Vidi, nisi razumela. Da bi čovek osetio usamljenost, treba da:
  1. Nema druga
  2. Oseća potrebu za nečijim društvom
  3. Ne nalazi načina da tu potrebu zadovolji
Osoba koja se nalazi sama u stanu, ukoliko se tu zatvorila po svojoj volji, verovatno ne želi društvo drugih ljudi, te samoću ni ne oseća.

Rekla bih da ti nisi razumeo neke stvari. Čovek se ne zatvara. Hajde najpre promisli pre nego napadneš nekoga bez razloga. To tvoje ima smisla u vezi sa jednim aspektom ovoga "problema", ali ne u celini.

Izvini, ljudi se zatvaraju. Možda ne poznaješ takve, ali to čine. Povremeno ili stalno. Jednostavno se izoluju od sveta na duži ili kraći period jer smatraju da im odgovara da budu sami. Usamljeni su, sa druge, veoma retki. Jer ako se potrude da nađu društvo, društvo će ih naći, ili ako se potrude da se od društva izdvoje biće sami, prethodno opisano. I to nije problem, jer oni samoću ne osećaju kao smetnju, već prihvataju. Oni koji su zaista usamljeni, koje društvo ne prihvata, katkad odbacuje, ili nisu u stanju da se u društvo uklope, a pritom društvu teže ne spadaju u ovo gore. I o tome govorim. Biti sam ne mora biti samoća, već može kao trenutan izbor ili splet okolnosti. Ostati sam iako to ne želiš je već nešto drugo. I ne prihvatam bilo kakve usporedbe između njih.

Back