samo za žene

da zavijam sarmu ja

• umem

• ne umem

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
znam da kuvam, al sarmu ne umem da smotam :(
to mi je vrhunac onog klasicnog kulinarskog umeca, a ja nisam od te fele
ja kuvam jela bez imena, po osecaju i inspiraciji
nikad ista dva puta
valjda cu jednom da krenem da ucim i to umece sarme
za sada se grebem od mame i svekrve, kad mi se bas jedu

Ma nije vrhunac, samo tehnika. Nemoj da staviš previše fila, savijaš prvo onaj kraj koji je tebi najbliži, pa strane i onda rolaš. Prosto je, gledaj kako mesari zavijaju meso u papir kad prodaju, isti je princip (da ti se ne raspadne).

Ma nije vrhunac, samo tehnika. Nemoj da staviš previše fila, savijaš prvo onaj kraj koji je tebi najbliži, pa strane i onda rolaš. Prosto je, gledaj kako mesari zavijaju meso u papir kad prodaju, isti je princip (da ti se ne raspadne).

pa, jes lako kad se gleda :lol:
ima tu vise neugodnosti koje mi ne daju da naucim
prvo-onaj fil-treba da potrefis prave razmere svega, narocito ako je od vise vrsta mesa (meni najujusnije ako se ubaci 1/4 konjskog mlevenog), pda a da pirinac bude bas kako treba, i koliko ga treba, pa zacini, pa se to krcka ihahahaj..pa onda ono najgroznije-listovi kiselog kupusa (druge sarme ne priznajem za sarme)..naime, sa time se gadim da baratam, ne znam tacno iz kog razloga, pacove koljem kako oces, al glavicu kiselog kupusa ne uzimam u ruke...pa to rolanje...:roll: smotana sam, tacno znam da ce sve da mi se raspadne....nego cu ja mamu i sveki pred smrt (njihovu) da nateram da spreme i zamrznu jedno 3000 sarmi, da imam za nekoliko narednih godina...

ja umem da napravim dobar fil sa sve seckanom prsutom u mesu,al sa zavijanjem imam problema.
nekako ovo odovud,a ono odonud,pa ovo gurnes u ovo,a ono preklopis,to malo deluje ko kad predskolci zavijaju.
znaci sarma malo raspadnuta,al mnogo ukusna

ja umem da napravim dobar fil sa sve seckanom prsutom u mesu,al sa zavijanjem imam problema.
nekako ovo odovud,a ono odonud,pa ovo gurnes u ovo,a ono preklopis,to malo deluje ko kad predskolci zavijaju.
znaci sarma malo raspadnuta,al mnogo ukusna

Postoji jelo...razbacana sarma...kupus je seckan kao za kupus salatu i naravno sa mlevenim mesom je
@tema - sarmu znam da spremam ....jedno od omiljenih jela mm

Umem...umem da spremim sve što se ovde često jede, umem i neobična i komplikovana jela ako mi je dobar recept, ne znam ni šta tu može da se "ne ume". Ne ume se ako si nezainteresovan, dekoncetrisan ili odustaneš posle prvog pokušaja. U principu se sve nauči , ali mora da se vežba. Najviše volim da pravim slatkiše.

Kupus NE VOLEEEEM a ni onaj snrdljivi kiseo ...bljak!

najviše volim posnu sarmu ( ujku kupus! punim suve ili obične paprike)na moj način sa šampinjonima, sojom...mlev orasima.
.suvim grojzem i šljivama i umesto pirinča stavljam ječmene pahuljice ;)

a od kume...
Sarmice-od-zelja.jpg
483893034552609e1a3cb221859298_extreme.jpg
6dcdaa74020a45a1254f89c1554088eb_header.jpg
sarma.jpg
Lagana%20sarma.jpg

i OBAVEZNO!!!! :

rezancemakove.jpg
strudla1.jpg

Molim recepte za sve naslikano sem testa sa makom, to ne volEm, ako nije za ovu temu,aj na PP, molim te:)

Back