крсташ
Poznat
- Poruka
- 9.893
Кад по твом почиње средње доба?U tom slučaju je neudata. Nije usedelica.
Usedelica je ženska osoba u srednjim godinama koja nije živela ni u bračnoj, a ni u vanbračnoj vezi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Кад по твом почиње средње доба?U tom slučaju je neudata. Nije usedelica.
Usedelica je ženska osoba u srednjim godinama koja nije živela ni u bračnoj, a ni u vanbračnoj vezi.
Negde oko polovine veka. Po mom.Кад по твом почиње средње доба?
То значи ако стан припада човеку, а жена изађе из њега да је онда само у том случају распуштена?Zabavno. Ja sam ionako "raspuštenica" po tim terminima, i to je baš smešno!
Jer me niko nije raspustio budući da sam ostala u svom stanu![]()
Просечан век је негде око 70-75 година, што би значило да од 35-36 креће средња доб.Negde oko polovine veka. Po mom.
Pa ne znam zaista. Mene lično zabole kako će da ih zovu.То значи ако стан припада човеку, а жена изађе из њега да је онда само у том случају распуштена?
Ако муж каже "иди" или ако она каже "ја одлазим"?
35 je još skoro pa mladost, kakva srednja dob.Просечан век је негде око 70-75 година, што би значило да од 35-36 креће средња доб.
Моје мишљење је да креће раније.
Može joj seMolim te to je druga tema.
Da, taj izraz je sličan izrazu za zvrk nemirno dete - pušteno s lanca![]()
Raspustila si se ti nama mnogo Paula![]()
Ако је неко распуштен, то значи да му је неко надређен дао да се распусти. Распуштена деца итд. Пустиш га да ради шта хоће, нема контроле. То делује да је човек рекао жени "иди".Samo mi je smešno jer me neko na forumu jednom nazvao raspuštenica, a mi živeli u mom stanu..
Nomen est omen.Ma mislim, koga briga kako se ko zove. Meni važna suština, ko s kim živi i u kakvim su relacijama
По закону младост престаје са 30.35 je još skoro pa mladost, kakva srednja dob.
Izvini ko može biti nadređen za moj život? Nije ti baš ta konstatacija dobra.Ако је неко распуштен, то значи да му је неко надређен дао да се распусти. Распуштена деца итд. Пустиш га да ради шта хоће, нема контроле. То делује да је човек рекао жени "иди".
Nomen est omen.
Kom zakonu?По закону младост престаје са 30.
Ne, to je omladinac bio do 30По закону младост престаје са 30.
Ma i treba! Ih, pa nema život popravni.Može joj se![]()
1) омладина или млади су лица од навршених 15 година до навршених 30 година живота;Kom zakonu?
Прво твоји родитељи, затим учитељи, а онда твој човек.Izvini ko može biti nadređen za moj život? Nije ti baš ta konstatacija dobra.
Организам трпи промене после 25, а нарочито после 30 година.Ne, to je omladinac bio do 30![]()
Ja sam 50+ Oblačim se, dobro ne baš kao 15-20 ali ne kao da sam u nekim, po tebi, poznim godinama... ovo ostalo da... svirke, koncerti, pabovi...Moj status nema veze sa načinom života.Има доста људи који су 40+, а облаче се као да им је 15-20 и тако живе. Кафићи, пабови, журке, свирке, концерти, клубови. Да ли они спадају у смаце или се могу изузети?
Raspustila i uživaMa i treba! Ih, pa nema život popravni.
Причам о "урбаним људима" који су сваки викенд до 04:30 у граду.Ja sam 50+ Oblačim se, dobro ne baš kao 15-20 ali ne kao da sam u nekim, po tebi, poznim godinama... ovo ostalo da... svirke, koncerti, pabovi...Moj status nema veze sa načinom života.
Ja sam dete uniforme i žena uniforme ali mi niko nikada nije bio nadređen. Pomešao si zanimanje sa vaspitanjem.Прво твоји родитељи, затим учитељи, а онда твој човек.
Има.Ja sam dete uniforme i žena uniforme ali mi niko nikada nije bio nadređen. Pomešao si zanimanje sa vaspitanjem.
Ne izvlači se sada. Krenuo si da granaš i širiš.Причам о "урбаним људима" који су сваки викенд до 04:30 у граду.
Ne. Svi smo mi svoji. Samo svoji.Има.
Увек је неко задужен за неког.
Нисам. Ја их виђам. Пре неких 5-6 година, још није почела корона, видео сам једног таквог човека. Било је већ ближе јутру но поноћи. Као да је у трећем средње.Ne izvlači se sada. Krenuo si da granaš i širiš.
Do jajaKoliko samaca ima u Srbiji i gde ih je najviše
Osim Dana primirja odnosno pobede saveznika u Prvom svetskom ratu, danas se obeležava i Dan samaca.
U pitanju je praznik koji je nastao u Kini, ali se prelilo i na ostatak planete. Nastao je kao protivteža Danu ljubavi ili danu Svetog Valentina koji se obeležava 14. februara. Umesto da slavi ljubavne veze, 11 novembar je posvećen samcima.
Sa neformalnim obeležavanjme se započelo 90ih godina prošlog veka i to na kineskim univerzitetima.
Sam datum izabran je zbog broja jedan, pošto on simboliše pojedinca. Kako to najčešće biva, obeležavanje je se sve više komercijalizovalo tako da je to jedna prilika za kupovinu, što potrošači u Kini ali i širom sveta rade. Zbog toga mnoge kompanije i turističke agencije nude popuste i posebne ponude za "singl" kupce.
Procenjuje se da Kinezi potroše na desetine pa i stotine miljardi evra svake godine.
U Srbiji 30 odsto samačkih domaćinstava
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Srbiji ima 2.589.344 domaćinstva, a samačkih je 29,9 odsto.
Prosečan broj članova domaćinstva je 2,5 pokazali su rezultati popisa iz 2022. godine koje je, u knjizi "Domaćinstva prema broju članova", objavio Republički zavod za statistiku (RZS).
Najzastupljenija su samačka domaćinstva kojih je 29,9 odsto, slede dvočlana s kojih ima 27,5 procenata, tročlana sa 17,8 odsto i četvoročlana sa 14,5, dok je onih sa više od četiri člana 10,3 procenta.
Najviše samaca u Beogradu i Vojvodini
Najveći udeo samačkih u ukupnom broju domaćinstava zabeležen je u Beogradu, gde je svako treće samačko, 33,4 odsto i u Vojvodini, 30,8 odsto. U Šumadiji i Zapadnoj Srbiji, kao i u Južnoj i Istočnoj Srbiji dvočlana domaćinstva su neznatno brojnija od samačkih.
Ova dva regiona imaju i veći udeo domaćinstava sa šest i više članova, blizu šest odsto odsto u odnosu na Beograd, u kome je udeo domaćinstava sa šest i više članova samo 2,6 odsto. Posmatrano po tipu naselja, prosečno domaćinstvo u naseljenim mestima gradskog tipa ima 2,44 člana, a u ostalim naseljima 2,75 članova.
Prednjače Crna Trava, Stari Grad i Vračar
Opštine sa najmanjom prosečnom veličinom domaćinstva su Crna Trava, 1,9 članova, Vračar i Stari grad, dva člana, Gadžin Han, Savski venac i Babušnica, 2,1 članom.
Najveći udeo samačkih u ukupnom broju domaćinstava zabeležen je u opštini Crna Trava gde je skoro svako drugo samačko, preciznije njih 48,5 odsto. Slede beogradske opštine Stari grad, 45,2 odsto, Vračar, 43,5, Savski venac 42,4 odsto, te opštine Gadžin Han, 38,9 odsto i Babušnica, 38,8 procenata.
Sa najvećim prosečnim brojem članova domaćinstva izdvajaju se Preševo sa 4,5, Bujanovac 4,1, Tutin 3,5, Sjenica i Novi Pazar sa po 3,4 člana. Najveći udeo domaćinstava sa pet i više članova u ukupnom broju imaju Preševo (47,3 odsto), Bujanovac (38,6 odsto), Tutin (30,5 odsto), Sjenica (27,4 odsto) i Novi Pazar (26,6 odsto).
link