Самци и уседелице

Нисам. Ја их виђам. Пре неких 5-6 година, још није почела корона, видео сам једног таквог човека. Било је већ ближе јутру но поноћи. Као да је у трећем средње.

Је ли самац или нешто треће?
Treba da se bavimo pretpostavkama?

Odgovori su gore. Skroluj.

Кад неожењен човек престаје да буде "дечко" и постаје самац? Да ли је та титула везана само за нижи средњи слој који седи у изнајмљеној гарсоњери или се може доделити и глумцима, режисерима, директорима, певачима и др. јавним личностима који немају ни кучета ни мачета и живе сами? Да ли неко ко изгледа добро (за своје године) и вози скуп ауто и живи у великом стану може бити назван самцем или тако називамо оне који иду аутобусом на посао у сивом мантилу? Је л се самац постаје са 40, 45, 50,...?

Да ли је уседелица жена која нема мужа и није рађала или је то и ова која има активан друштвени живот, иде на путовања, прославе, пријеме и догађаје? Да ли је уседелица и жена од 55 година која "има партнера" или је то назив само за оне које су се заорзале и постале неугледне у своја четири тесна зида? Да ли су уседелице и тзв. активне жене које су све и свуда, које се баве спортовима, иду на јоге, пилатесе и посећују изложбе, кафиће, ресторане или је то везано искључиво за жене које раде слабо плаћен посао и већину времена проводе у кућама са мајком, тетком или сестром?
Kad ljudi prestaju da se dele i nazivaju ruznim imenima?

Usedelica je ženska osoba u srednjim godinama koja nije živela ni u bračnoj, a ni u vanbračnoj vezi.
Просечан век је негде око 70-75 година, што би значило да од 35-36 креће средња доб.

Моје мишљење је да креће раније.

Не мора да буде у средњим годинама. Гледа се када је право време време за удају. Ако је право време за удају између 18 и 25, онда је уседелица свака неудата жена која има више од 25.

Не мора да буде у средњим годинама. Гледа се када је право време време за удају. Ако је право време за удају између 18 и 25, онда је уседелица свака неудата жена која има више од 25.
А шта ако иде по журкама и враћа се у 08:00 кући? Шта ако иде по становима и викендицама? Ибица, Малага, Малта, Палма де Мајорка, Јаз, Паг,...?

To znači da se i taj nametnuti status menja kako se menja i nametnuto vreme za udaju?

Hm, ako tako nastaviš mislim da ćemo ograničiti taj status na XX vek.
Знаш зашто ово причам?

Постоје људи који имају и немају паре. Ко нема паре, носи клузов мантил и чека на киши аутобус да би отишао на посао и некако догурао до пензије. Ко има паре, тај је сваки дан после посла (или можда и не ради) у неком кафићу или на неком др. опуштајућем месту (плажа, шеталиште, јахта, брод, ресторан) и тамо разглаба и упознаје се са људима. Поред тога има ауто и путује. Овај претходни се после посла врати кући или на путу до куће сврати у самоуслугу да купи нешто хране и леже у кревет у 21:00. Викендом оде да се ошиша или на неки бувљак и то.

Ја никада нисам чуо да је неко назвао глумца или певача да је самац. То су били и јесу називи за неког ко ради за толико да може да плати рачуне и једе.

Знаш зашто ово причам?

Постоје људи који имају и немају паре. Ко нема паре, носи клузов мантил и чека на киши аутобус да би отишао на посао и некако догурао до пензије. Ко има паре, тај је сваки дан после посла (или можда и не ради) у неком кафићу или на неком др. опуштајућем месту (плажа, шеталиште, јахта, брод, ресторан) и тамо разглаба и упознаје се са људима. Поред тога има ауто и путује. Овај претходни се после посла врати кући или на путу до куће сврати у самоуслугу да купи нешто хране и леже у кревет у 21:00. Викендом оде да се ошиша или на неки бувљак и то.

Ја никада нисам чуо да је неко назвао глумца или певача да је самац. То су били и јесу називи за неког ко ради за толико да може да плати рачуне и једе.
Dupli aršini. Plašt slave.

Dupli aršini. Plašt slave.
На људе који имају паре се другачије гледа него на оне без пара. Зато сам и ово написао. Могу да немају породицу, да немају жену и децу, да се нису скућили, али им то нико не прича нити их тако обележава.

На људе који имају паре се другачије гледа него на оне без пара. Зато сам и ово написао. Могу да немају породицу, да немају жену и децу, да се нису скућили, али им то нико не прича нити их тако обележава.
Nije samo stvar para već i stava.

Definisali smo šta su samac i usedelica, sada smo prešli na to kako drugi vide ljude istog partnerskog ali različitog imovinskog statusa.

Сад читам да постоји и нешто што се зове "самачка полиаморија". То је кад самац има више "партнера". Постоје и тзв. примарни партнери. То је ваљда неко ко ти је први и најважнији, а остали се мењају.

Кљуга.

Back