Самарџић (ДСС) : КРИМИНАЛНА ДРЖАВА ПОД ОКРИЉЕМ ЗАПАДА

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
За ове три године више никоме не треба говорити да је проглашење независности Косова био потпуно погрешан потез међународне заједнице и западних сила и потпуно погрешан потез српских власти од лета 2008. године да се прикључе тој политици западних сила

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић оценио је данас да је три године по проглашењу независности Косова јасно да је то био потпуно погрешан потез.

"За ове три године више никоме не треба говорити да је то био потпуно погрешан потез међународне заједнице и западних сила и потпуно погрешан потез српских власти од лета 2008. године да се прикључе тој политици западних сила", рекао је Самарџић.

То се, како је оценио, најбоље види по извештају специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија и по начину на који западне силе реагују на тај извештај у намери да покушају да смање његову веродостојност.

Самарџић је истакао да су три године биле довољне да покажу "сву беду" једностраног проглашења независности Косова и једностраног признавања независности Косова.

Западне силе које су, како сматра, створиле Косово - САД, НАТО и Европска унија, нису створиле и правну државу, демократски уређену и европску, већ је напротив само појачана "криминална суштина косовске ослободилачке војске и привремених институција".

Косово је, према његовој оцени, у правном, политичком и економском хаосу и ове три године су показале да власти у Србији нису допринеле решавању тих питања.

"Све ово показује да се ствар мора покренути изнова, да се врати на оне трачнице које су биле насилно заустављене прекидом преговора о статусу Косова које је Србија водила са привременим институцијама", указао је Самарџић.

Он је оценио да дијалог Београда и Приштине који ће посредовати ЕУ није добар начин да се то настави јер је то "тренд који је у складу са догађајима у последње три године".

"Ми морамо да дотакнемо дно са Косовом и Метохијом што се већ заправо види и догађа, да бисмо доказали свету да је претходна влада коју је водио Војислав Коштуница на исправан и веродостојан начин водила политику Србије на Косову", сматра Самарџић.
 
Одличан текст!
Што се тиче Космета, НАТО се изгледа намјерачио да поред Албаније, себи придода Косово и Метохију, Црну Гору и Македонију, све у циљу контролисања нафте и гаса из Каспијског басена и Азије.
Надам се да ће им план пропасти.
А што се тиче овог попуштања западним силама око КиМ, зарад "бољег живота"...могу само да кажем да се од 99-те, никада није лошије живјело...
 

Back
Top