+ sajz

Mislim, vi ste carevi. I zakon je to sto su vam dokazi da je deblje bolesnije, to sto je neko posle 20 godina debljine, dobio neku kardiovaskularnu bolest.

Ejjj bre, 20 godina covek bio punacak, i nije mu bilo nista, ali glavni razlog zasto se razboleo u 60-oj taj sto je debeo, a ne taj sto ima 60 godina, sto mu je imunitet slabiji, sto pusi 40 godina, sto pije alkohol 45 godina, sto mora da ustaje svaki dan u 6 za posao, sto ima zenu koja ga kljuca u mali mozak 30 godina, sto postoji masa i hiljade drugih stvari koja mu je oslabela za tih 20 godina, nego je eto, kljucno to sto ima povisenu kolicinu masti:dash:

I to vam je neko skroz logicno zakljucivanje.

Pa to je jednostavno glupa logika.

Prilično je neukusno čitati komentare žena o drugoj ženi koja ima viška, pri čemu taj višak nije gadan na oko, nije pretnja po zdravlje i nije propagiranje debljine.

Ako današnja estetika za ideal propagira mišićava ženska sportska tela koja bacaju koplja, izvode piruete i rade špagu na plaži k`o iz one stvari, u čemu je konkretan problem sa telom koje se ne može podvesti pod današnji ideal, ali može pod gornji kraj normale? Da li je problem što takvo neidealno ali i dalje pretpostavljeno zdravo telo svojom ženstvenom odećom, šminkom i pozerajem poručuje da je i ono kao takvo lepo i da ima potpuno pravo da sebe svrstava pod lepo?

Simpatično je kako se olako stavlja znak jednakosti između mršavosti i gipkosti.
Plus sajz modeli ne reklamiraju gojaznost već daju do znanja ženama sa viškom kilograma da biti buca ne znači da moraš biti zapušten, nenašminkan, nenegovan. I to je sjajno. Makar meni.

e da, sadrzaj masti nema veze sa kilazom, tj mrsavi mogu da imaju masti, ako ste nekad merili ono na ulici
odnosno ne znam da li debeli mora da ima mast. ali mrsavi moze da ima

pa neke debele zene su seksi je l da ali mislim da nisam i jos se ne dozivljavam ko debelu ali drugi me vide

- - - - - - - - - -

bas sam primetila neke lepe debeljuskaste zene, mozda imaju plan da smrsaju i devojke
a mozda ne toliko. mada nisu toliko mlitave
ali za mene to ne vazi. ko je lep i seksi moze da bude zao

Simpatično je kako se olako stavlja znak jednakosti između mršavosti i gipkosti.
Plus sajz modeli ne reklamiraju gojaznost već daju do znanja ženama sa viškom kilograma da biti buca ne znači da moraš biti zapušten, nenašminkan, nenegovan. I to je sjajno. Makar meni.

Ovde na temi niko nije stavio znak jednakosti između mršavosti i gipkosti,nego između tromosti i gojaznosti.
Ti kao da nikada nisi čula da je ekstremna gojaznost (da bi i oni koji slabije razumeju napisano pravilno shvatili,dodaću da se ovde uopšte ne radi o takvom slučaju :roll:) uzrok zašto pojedini nisu u stanju iz kreveta da ustanu.To znači da postoji neka veza između pokretljivosti,gipkosti...itd.i telesne težine.

Na žalost,moram slikovito da objasnim,na ekstremnim primerima,da se ne bi napisano pogrešno tumačilo.Ovako bude grubo,pogotovo za osetljive jedinke,pa onda dolaze postovi o psihoterapiji....broju postova i ostrašćenosti.

Za zaboravne i one koji samo navrate,pa nisu sve pročitali:devojka iz uvodnog posta je lepa,negovana,obučena u lepe i funkcionalne modele donjeg veša,mnogima poželjna,ali je sa opravdanim razlogom + sajz model.

Ona to ne krije,zarađuje na vešu za gojazne,tako ga reklamira,takvima ga prodaje.
I sad osobe koje ovde napišu da je konkretno ona veće težine od optimalne,pokušavate da proglasite ludima i bezobraznima.....

Poslednja izmena:
Pročitah svoj post i već vidim šta je možda nedovoljno precizno definisano,pa će opet biti replike:

I sad osobe koje ovde napišu da je konkretno ona veće težine od optimalne,pokušavate da proglasite ludima i bezobraznima.....

Ovo da je veće težine od optimalne se naravno odnosi isključivo na višak sala,tj masnog tkiva.
Da ima istu težinu a više mišićne mase,koja se naslućuje ili vidi jasno definisana,onda ta njena težina ne bi imala isto značenje.

Nadam se da je sada malo preciznije objašnjeno.Ako nekome i dalje nije jasno,neka pita za pojašnjenje! :sije:

Ona to ne krije,zarađuje na vešu za gojazne,tako ga reklamira,takvima ga prodaje.

pa ona nije debela, to bi se zvalo elegantno popunjena, gojazni su nesto drugo
verovatno i spada u granicu da nije debela a i u praksi vise ima efekta neki sharm i seksepil nego idealne proporcije, osim mozda na nekim izborima za mis. mada neki ljudi vise registruju valjda proporcije. al moze neko da bude kao mrsav a dosadan

mozda postoje neki strogi kriterijumi ali dosta ljudi ne uzima te stroge, mene nekako iznenadi kad neko oplete te elegantno popunjene, aliima dosta takvih
ne osecam se nesto tromo iako sam kao debela valjda da se osecam tromo bilo bi mi lakse. tj mrzi me da zivim ali to me je mrzelo i ranije, zato sam se i ugojila, prestala sam da se borim protiv toga, ali prosto sam takva. mislim utice valjda kilaza ali problem je sto ne utice toliko ni ne primetim je u stvari, onda me nesto podseti pa kao joj

pa i ti sto oplicu nesavrsene nisu savrseni, mislim gde je granica uopste
ili ste svi manekeni i sportashi mada i sportasha ima prilicno raznih. ono i nivo simpatije
dobro razni ukusi al kad te analiziraju ume da bude hevi : ))

Poslednja izmena:
Sad bas nesto razmisljam, koliko puta ste videli samrtnika koji je debeo, a koliko puta ste videli samrtnika koji je mrsav, i/ili nesto manji od normalne tezine? :think:

ma dobro kao nije ok kad si debeo, ali kad se kreces u drustvu debelih ili ljudi koji te gotive ti ni ne znas da si bas debeo stvarno. ili napravis nekakve mehanizme ovo ono. al neprijatno je kad dodje vodja bande pa ti naredi da smrsas, a sta ces glup si pa mora d aslusas : ))

72216_profimedia0197345366_630x0.jpg

jel su ovu devojku opravdano ubedili da je buca, debela i da nije po standardu ili ona to stvarno jeste?
šta je za vas + sajz, jel biste za njom rekli debela? zapuštena, raspuštena?

Ova zena izgleda bas kako treba, i dosta je vise te mode i masinerije koja ubedjuje zene da treba da budu mrsave i da maltene sebe dovedu u bolest od dijeta i izgladnjivanja. Ako to vazi za manekenke, zasto mora da vazi za obicnu zenu? Nismo sve i ne treba da budemo manekenke.

Pametno zboris. :)

pa nekom se to ne svidja, a neka idealna ce svakog da impresionira, valjda

- - - - - - - - - -

a nece svakog

Pa za promenu, nije lose videti nekog ko izgleda "zdravo", sa malo viska kilograma, ali nekako "bombasto" i puno zivota....otprilike kao sto vidjamo latinoamerikanke u Riu na karnevalu. To je za mene "to".

P.S.Zapravo, jel' se kaze u Riu ili u Riju? Nebitno...

Poslednja izmena:

Back