Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Bar si logo mogao da promenis, a da ne pricamo o prevodu...

Izmisljanje tema na raznoraznim forumima nije web dizajn. Pa cak ni to ne mozemo da ti ocenimo jer moramo da se registrujemo, zar mislis da nam je potrebno da se registrujemo na svaki novi forum na netu?

Jednom sam i to uradio pa sam dobijao po deset glupih mailova od nekog "web dizajnera" koji je dizajnirao teme na svom forumu.

\\Rain_Man:
A zasto imas na pocetnoj strani dugme kao link na pocetnu stranu?
Izmeni malo stil i izgled delova sajta koji se odnose na prikaz stenadi ilegla. Fontovi su uzasni i kvare celoikupnu sliku.
Osim toga, koliko sam shvatio, "Banatski zloduh" nije rasa, vec ime psa? Pitam zbog toga sto naziv sajta zlokobno zvuci.
Za sada toliko...

Mislim da nije ok da se iznose tudji sajtovi na ocenjivanje. Pokazi sta si sam uradio, ostavi druge da odluce sta ce sa svojim sajtom. Da sam znao da nije tvoj, ne bih sajt uopste komentarisao. Tako mozes da das na "ocenjivanje" bilo koji sajt sa interneta - u cemu je onda stvar sa tim ocenjivanjem?

Imam utisak da naziv ove teme se tumači na razne načine, pa su onda i postovi u okviru nje takvi kakvi jesu. Sledeće što očekujem je da neko dobije posao ili eliminiše konkurenciju zato što je sajt koji već postoji ili koji je napravila konkurencija, bio ocenjen ovde kao loš, a ona/on može da napravi bolji.

Eto ideje. Da napravimo komisiju za ocenjivanje sajtova? ;)

stvt:
Ovu temu ljudi veoma razlicito shvataju, nazalost.
Odoh da "napravim" nekoliko foruma da ih ocenite.....

A dok to ne uradim, molim vase komentare za ovaj sajt:

http://www.google.com

Nisam ga ja pravio, ali eto...
Kako misliš da se ocenjuje kada komisija još nije formirana? ;)

A i taj sajt što si naveo za ocenjivanje nije nešto. Ma da možda ga je autor zamislio da bude minimalistički?! :)

Ste:
Nije lose, dosta pregledno i bez suvisnih kerefeka.
Ipak, moram ti dati nekoliko primedbi, dobronamernih za tvoje dobro.

1. Gornji meni sa dugmicima koji se pomeraju na dole kad se misem predje preko njih nisu "vezani" sa tekstom. Tako da se desava da se dugmici pomere a tekst ostaje statican. Nije problem i da se tekst dugmica "ugravira'" na dugmice. Ovako je ruzno i neobicno.

2. Svaka strana ima ispod sebe nekakav oblik necega, kao da su dva lista jedan na drugom, malo smaknuta. Mozda si bas to i zeleo, ali ti efekat ocogledno nije uspeo. A ako nis, proveri sta je to.

3. Za kontakt, je mail-forma obavezna, kad vidim sajt na kom pise e-mail da se ukuca, odmah mi zasmeta. Ako imas kontakt, to je "pod moranje"

4. Galerije slika se mogu uraditi kao male galerije. Ovako kad se neka slika klikne da se poveca, dobijes klasicnu vecu sliku odakle moras sa "Back" dugmetom browsera nazad.

5. Tabele smena i cena mora biti uradjeno lepse, odudara od komletnog izgleda sajta i ne odaje utisak da si se potrudio. Resi to graficki lepse.

6. Zvuk pri promeni strane je iritirajuci. Barem stavi dugme da se zvuk ne cuje za one kojima smeta...

7. Ako si vec stavio mapu ( a ne moze nazad sem "back" dugmeta), barem na neki nacin oznaci Djenovice (zaokruzi, izdvoj, napravi neku razliku) Ja koji znam gde su Djenovic, u momentu sam morao da potrazim... dok sam se orijentisao na mapi.

Eto, nadam se da nisi shvatio ovo gore drugacije nego kao dobronamernu kritiku, u zelji da ti sajt bude sto bolji.

codemaker:
Nije lose, dosta pregledno i bez suvisnih kerefeka.
Ipak, moram ti dati nekoliko primedbi, dobronamernih za tvoje dobro.

1. Gornji meni sa dugmicima koji se pomeraju na dole kad se misem predje preko njih nisu "vezani" sa tekstom. Tako da se desava da se dugmici pomere a tekst ostaje statican. Nije problem i da se tekst dugmica "ugravira'" na dugmice. Ovako je ruzno i neobicno.

2. Svaka strana ima ispod sebe nekakav oblik necega, kao da su dva lista jedan na drugom, malo smaknuta. Mozda si bas to i zeleo, ali ti efekat ocogledno nije uspeo. A ako nis, proveri sta je to.

3. Za kontakt, je mail-forma obavezna, kad vidim sajt na kom pise e-mail da se ukuca, odmah mi zasmeta. Ako imas kontakt, to je "pod moranje"

4. Galerije slika se mogu uraditi kao male galerije. Ovako kad se neka slika klikne da se poveca, dobijes klasicnu vecu sliku odakle moras sa "Back" dugmetom browsera nazad.

5. Tabele smena i cena mora biti uradjeno lepse, odudara od komletnog izgleda sajta i ne odaje utisak da si se potrudio. Resi to graficki lepse.

6. Zvuk pri promeni strane je iritirajuci. Barem stavi dugme da se zvuk ne cuje za one kojima smeta...

7. Ako si vec stavio mapu ( a ne moze nazad sem "back" dugmeta), barem na neki nacin oznaci Djenovice (zaokruzi, izdvoj, napravi neku razliku) Ja koji znam gde su Djenovic, u momentu sam morao da potrazim... dok sam se orijentisao na mapi.

Eto, nadam se da nisi shvatio ovo gore drugacije nego kao dobronamernu kritiku, u zelji da ti sajt bude sto bolji.

Taman posla, shvatio sam krajnje dobronamerno kritiku. I pored svega sam sajt uradio za 2 nedelje slabog rada, posto sam pored sajta imao dosta drugih obaveza i vec sam trebao da idem u cg, morao sam nekako da ga na brzinu "zbudzim".
Nisam razumeo ovo za mail sto si napisao?

U svakom slucaju hvala na kritikama, sada imam mnogo vise vremena, tako da cu ga uraditi na tenane.

Ste:
Taman posla, shvatio sam krajnje dobronamerno kritiku. I pored svega sam sajt uradio za 2 nedelje slabog rada, posto sam pored sajta imao dosta drugih obaveza i vec sam trebao da idem u cg, morao sam nekako da ga na brzinu "zbudzim".
Nisam razumeo ovo za mail sto si napisao?

U svakom slucaju hvala na kritikama, sada imam mnogo vise vremena, tako da cu ga uraditi na tenane.
Govorim o "Kontakt" delu sajta.
Tu bi trebalo da stoji mail-forma, gde ce posetioci moci da ti posalju svoje komentare i da to ne ide kroz onaj mail-client vec "nevidljivo" i direktno tebi na mail a kao rezultat, neka lepa strana sa "Hvala na interesovanju,, blablabla..."

Pozdrav svima,
evo ovom prilikom da pozovemo ljude dobre volje, koji vole Sokobanju da svrate
do nas na adresi: http://www.soko-banja.org

Dobrodošli na: http://www.soko-banja.org

gb_banner.jpg

Meni se sajt bas svidja, ali koliko sam video nije ni XHTML ni CSS valid (iako si postavio markice). Gledao sam na http://validator.w3.org. To me zanima jer bih voleo da znam da li sajt koji ima php skriptu i neki od js alata ili DHTML moze da bude XHTML i CSS valid? To u tvom slucaju uopste nije bitno, sajt je stvarno fino uradjen ( ne znam da li je templet ili originalni dizajn ), a ovo je samo nesto sto mene kopka.

Back