Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Nonk,

Kako te plaćaju? Treba mi savet, pošto sam mislila i ja da stavim neke reklame na sajt, a neko mi reče da je VEOMA teško unovčiti čekove koji stižu iz SAD.

Inače, sajt je vrlo staromodno dizajniran, nije mi jasno zašto se svi linkovi sa prve strane otvaraju u novim prozorima i...ja bih se otarasila animirane vatre. I, isto tako, imaš li dozvole od umetnika da koristiš njihove slike? Ili, ako su tvoje, treba to da naznačiš...sve nedorečeno može da podlegne manipulacijama.

Za sad, rekla bih, šest od deset.

stvt,

Ovo mi se dopada, jedina mana je što ga oni u 800x600 neće videti. Devet plus. Najzad sajt koji ima smisla, gde su informacije potpune...BRAVO!
I još nešto...http://digital.jedrilica.com/canon_S2is.php Koji je ovo jezik??? Prevedi te stranice, to bar nije teško. I ako treba recenzija tog aparata, evo, ja se dobrovoljno prijavljujem da sita ishvalim moje čedo.

Pitanje za sve vas: kako nalazite poslove? Ja sam bila grubo odbijena od strane predstavnika jedne velike svetske firme ove nedelje i pitam se kako treba da nastupim da bi ljudi shvatili da sam više nego sposobna da uradim ono što se traži, i kako da im ne dopustim da me tritačke.

Ok, hvala za rewiev, pa da pojasnim neka vasa uocavanja.
Linkovi su iste boje da bi ljudi vise kliktali na adse. Nije neki problem da to odradim dugacije (juce sam startovao novi sajt koji lici na blog http://nonk.nonk.info/ gde su odradjeni aktivni i ostali linkovi). Sajt jeste malo staromodan, ali ja nisam profesionalac. Bavim se ovim tek dva meseca. Mislim da sam stvarno dosta naucio za to vreme o pravljenju sajtova i meni za sada izgleda ok. Linkovi se na udarnoj strani otvaraju u novom prozoru da bi ljudi sto duze ostali na pocetnoj strani i procitali text do kraja, a i mislim da gugl to onda gleda kao interesantnu stranu. Zadnji link samo tone u main page (otvara u istom prozoru). Linkovi na svim ostalim stranama se otvaraju u istom prozoru (ako linkuju ka strani mog sajta).
Ako se nekom svidja sajt ili bi hteo da nauci nesto o zaradi na netu, voljan sam da mu pustim neki link i savet putem pm-a. Hvala jos jednom za misljenje i ako imate jos neko pitanje tu sam.

I ja mislim da je ok za to vreme. Ovo za adsens mogu samo putem pm (privatnih poruka ) da ti posaljem ako hoces, jer ne smem link gde sam sve ovo sto znam za tako kratko vreme naucio da postavim u topiku zbog pravila krstarice. Takodje ako hoce jos neko, voljan sam da dam link gde se samo o zaradi na netu raspravlja.

@Nonk - Google a i ostale SE uopste ne zanima sto se tebi neke stranice otvaraju u novom prozoru..SE interesuju sasvim druge stvari, a to varira od SE do SE..Svako ima neki svoj algoritam i trip.
@ Smile - Uopste nije tacno da se cekovi tesko unovcavaju. Svaka banka unovcava USA cek, uz proviziju ili ne sto opet zavisi od banke do banke a u nekim slucajevima i od samog sluzbenika na salteru i da li ce ti isplatiti odmah, ili postovati pravila banke pa slati chek na proveru bla bla i reci da dodjes za 1-2 meseca lol

nonk:
Ok, hvala. Pokusavam da povecam linkazu ka sajtu koliko god je to moguce. Znam da najvise od toga zavisi. Na alexi imam milion i nesto, veze nemam cega, ali napredovah za 4mil u zadnjoj nedelji. Znam i da se i to gleda.
Alexa ti pokazuje traffic rank. Sto manji broj imas, vishe traffica imas na sajtu, ali ni od toga ne zavisi pozicija na SE ;)
A link populariti mozes povecati npr uz pomoc link dumpova. E sad, moras da pazis na link dumpovima kako oni postavljaju linkove koji im se prijavljuju. Ako ih postavljaju tj prikazuju uz pomoc neke skripte koja pise npr ovakav code : h%%p://linkdump.com/php.out/?834-34=linkkatvom sajtu onda se to nece racunati kao linkback jer SE ne prati takve linkove, vec ciste,obicne linkove: h^^p:www.linkkatvomsajtu.com ( a kako prikazuje linkove mozes vrlo prosto saznati..samo stavish kursos iznad nekog izlistanog linka i videces putanju ) - ( ali mozes i tu prijavlivati cisto radi traffica)
Onda isto mozes da sajt prijavljujesh na razne webdirektorijume koji imaju kategorije koje odgovaraju tvoj sajtu itd itd....
U svakom slucaju, gde god da prijavljujesh link OBAVEZNO proveri da li je taj sajt ili domen cist tj da li je mozda negde blacklistovan ili banovan od strane SE jer uopste nije pozeljno imati ikakve veze sa takvim sajtovima.
I nemoj da se nadas nekom prevelikom page ranku....Ako doguras NEKIM slucajem, jednog dana do PR 5, odma da se napijesh, ali PR 3-4 je realno..Za veci PR i bolju poziciju na SE su ti potrebni hiljade link backova sa relevantnih sajtova....

Agent Orange:
@ Smile - Uopste nije tacno da se cekovi tesko unovcavaju. Svaka banka unovcava USA cek, uz proviziju ili ne sto opet zavisi od banke do banke a u nekim slucajevima i od samog sluzbenika na salteru i da li ce ti isplatiti odmah, ili postovati pravila banke pa slati chek na proveru bla bla i reci da dodjes za 1-2 meseca lol

Meni su u mojoj banci (ne znam da li smem da navedem njeno ime) rekli da je to "zabranjeno" jer "između naših zemalja ne postoji platni promet". S druge strane, ta službenica jedva da je bila starija od mene, možda se devojka samo sita nalupetala.

Ja sam se na AdSense prijavila pre godinu dana. Za mesec dana zaradila sam 200 dolara, i onda su me suspendovali, jer mi je webmaster konkurentskog sajta kliktao na linkove po 40 puta dnevno da mi se osveti, a ja nisam mogla da dokažem da mi to nije prijatelj, već samo prokleti kreten koji se sprda sa mojim sajtom. Pre neki dan sam se prijavila ponovo, još mi nisu odgovorili. :-|

Agent Orange:
I nemoj da se nadas nekom prevelikom page ranku....Ako doguras NEKIM slucajem, jednog dana do PR 5, odma da se napijesh, ali PR 3-4 je realno..Za veci PR i bolju poziciju na SE su ti potrebni hiljade link backova sa relevantnih sajtova....

Moj najveći sajt, ovaj u mom profilu, je imao PR 6 do pre dve nedelje kad sam morala da promenim imena nekih stranica. Nisam znala da je to TAKVO dostignuće....????? :shock:

Agent Orange

Vidim da se dosta razumes u to, pa mi je drago da sam naleteo na nekog takvog. Gledaj kako, uspeo sam u zadnjih nedelju dana da mi bude 500 do 1500 ljudi dnevno na sajtu, ali sam daleko od zadovoljnog, mada kad pogledam statistiku pre toga, trebao bih da skacem od srece. Rekord mi je 4500 impresija sa tom posetom od 1500 ljudi i 8,7$ zarade (mada sam juce imao dosta slabiju posetu, ali sam opet prevalio 8$). Trenutno sam skinuo neki program za keyword optimizaciju, pa cu videti da li ce nesto da mi pomogne u dobijanju poseta sa pretrazivaca. Tek sam prekjuce dobio prvu sa nekog meni nepoznatog endzina za rezultat boris vallejo (bio sam na trecoj strani). Inace, ovo sto sam ja odabrao tesko ima prodju kod submit sajtova, pa sam zato juce napravio ovaj novi, gde cu ubacivati gluposti interesantne sirem delu publike. Eto, to su moji trenutni rezultati ukratko, pa ukoliko imas neku konkretnu pomoc, bio bih ti zahvalan.

Desecration Smile

Ne znam da li mozes da racunas na to da te opet prihvate. Mislim da ako banuju, banuju za stalno. Ato to sto je taj uradio je katastrofa. I verovatno nisi imala neku posetu na sajtu, a on samo kliktao. Npr, sa mojim sadasnjim trafikom, ne verujem da bi to bio problem.

Desecration Smile:
Moj najveći sajt, ovaj u mom profilu, je imao PR 6 do pre dve nedelje kad sam morala da promenim imena nekih stranica. Nisam znala da je to TAKVO dostignuće....????? :shock:
zanimljivo...a sad ti je PR4 koliko vidim
@A sto se tice sluzbenice - lupa gluposti..Svaka banka unovcava cekove...Uostalom ako ti u nekoj banci kazu da to ne rade ti predju ulicu i udji u sledecu..bar toga ima na sva 2 metra

Ako si skinuo goodkeyword, odlicno..
http://www.goodkeywords.com/
Ume nekad da pobenavi server ali probas ponovo i izadju ti rezultati.
Iskoristi taj program i trazi keywordse koji su trazeni a vezani su za temu kojom se bavis...
Obzirom da sajt ne mozes u celosti optimizirati za vise keywordsa kao i za sve SE, mozes da izaberesh neki glavni keyword za sajt koji je trazen ali nema prevleiku konkcurekciju i njemu da posvetish paznju sto se tice glavne strane..a ostale stranice optimizirash za druge keywordse..

@Desecration Smile

Hvala na kritici, promenicu sve na srpski, kad zavrsim sve sto sam naumio i kad provalim kako da to ubacim u bazu podataka da posle mogu lakse da dodajem sadrzaj.

Sto se tice hvaljenja tvog Canon-a, izvoli, na toj stranici imas dole formular pa ga nahvali.

nonk:
Agent Orange

Vidim da se dosta razumes u to, pa mi je drago da sam naleteo na nekog takvog. Gledaj kako, uspeo sam u zadnjih nedelju dana da mi bude 500 do 1500 ljudi dnevno na sajtu, ali sam daleko od zadovoljnog, mada kad pogledam statistiku pre toga, trebao bih da skacem od srece. Rekord mi je 4500 impresija sa tom posetom od 1500 ljudi i 8,7$ zarade (mada sam juce imao dosta slabiju posetu, ali sam opet prevalio 8$). Trenutno sam skinuo neki program za keyword optimizaciju, pa cu videti da li ce nesto da mi pomogne u dobijanju poseta sa pretrazivaca. Tek sam prekjuce dobio prvu sa nekog meni nepoznatog endzina za rezultat boris vallejo (bio sam na trecoj strani). Inace, ovo sto sam ja odabrao tesko ima prodju kod submit sajtova, pa sam zato juce napravio ovaj novi, gde cu ubacivati gluposti interesantne sirem delu publike. Eto, to su moji trenutni rezultati ukratko, pa ukoliko imas neku konkretnu pomoc, bio bih ti zahvalan.

Desecration Smile

Ne znam da li mozes da racunas na to da te opet prihvate. Mislim da ako banuju, banuju za stalno. Ato to sto je taj uradio je katastrofa. I verovatno nisi imala neku posetu na sajtu, a on samo kliktao. Npr, sa mojim sadasnjim trafikom, ne verujem da bi to bio problem.

Pa, znam neke ljude koji su bili ponovo prihvaćeni, zato se i nadam.

Inače, meni je hiljadu i po posetilaca dnevno do pomenute male promene bilo kao dobar dan. I dva miliona impresija mesečno...možda zato što je sajt ogroman. :shock:

Što se tiče ključnih reči, ovo MNOGO pomaže:
http://frenchfragfactory.net/ozh/typo-trap/index.php

Agent Orange:
zanimljivo...a sad ti je PR4 koliko vidim
@A sto se tice sluzbenice - lupa gluposti..Svaka banka unovcava cekove...Uostalom ako ti u nekoj banci kazu da to ne rade ti predju ulicu i udji u sledecu..bar toga ima na sva 2 metra

Dobar savet! Hvala. :)

stvt:
@Desecration Smile

Hvala na kritici, promenicu sve na srpski, kad zavrsim sve sto sam naumio i kad provalim kako da to ubacim u bazu podataka da posle mogu lakse da dodajem sadrzaj.

Sto se tice hvaljenja tvog Canon-a, izvoli, na toj stranici imas dole formular pa ga nahvali.

I hoću, samo da se potrudim da zvuči koliko-toliko stručno.
Što se tiče bekenda, da li koristiš neki CMS ili sam ubacuješ podatke u bazu? Ja sam nešto htela da eksperimentišem s tim, ali nemam dovoljno hrabrosti. :shock:

Back